ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Δυό τρία σκόρπια λόγια για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών



Για άλλη μια φορά από διαίσθηση έπιασα ένα προγνωστικό. Και αυτό είναι το της ΝΔ

Μια ΠΑΣΟΚατζού.
Για την αποχή φταίει η ΝΔ!
Ακούς ΣΥΡΙΖΑίο-α να μιλάει και σκας στα γέλια.
Εκλέγουν λιγότερους ευρωβουλευτές από το 2019 και με μικρότερα ποσοστά από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και λένε ότι κερδάνε


Κασσελάκης: Μειώσαμε την διαφορά από τη ΝΔ.
Καλέ, αυτός θέλει να αντικαταστήσει τον Χάρρυ Κλυνν στα ανέκδοτα.


Η Δευτέρα μετά τις εκλογές μοιάζει μέρα ηρεμίας, γαλήνης και απελευθέρωσης από τον επίμονο βομβαρδισμό των κενών και ανούσιων λόγων των κομμάτων.
Διευκρίνιση: Είμαι υπέρ των εκλογών και δεν έχω λείψει ποτέ από ψηφοφορία.


Η Δευτέρα μετά τις εκλογές μοιάζει μέρα ηρεμίας, γαλήνης και απελευθέρωσης από τον επίμονο βομβαρδισμό των κενών και ανούσιων λόγων των κομμάτων.
Διευκρίνιση: Είμαι υπέρ των εκλογών και δεν έχω λείψει ποτέ από ψηφοφορία.


Να δούμε αν στην περίπτωση του Αυτιά θα επαληθευτεί η παροιμία που λέει: Όνομα και πράμα;
Θα αφουγκράζεται τα θέματα της Ελλάδας;
Και να μην είναι ένα απλό κομματόσκυλο που εκτελεί μόνο εντολές του κόμματος - του συνασπισμού των κομμάτων που κάνουν την ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο.


Ο Κασσελάκης κέρδισε λέει, παρόλο που τα ποσοστά τους μειώθηκαν όχι μόνο σε σύγκριση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά και σε σύγκριση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές.
Τι ζούμε ρε... Κασσελάκη μου.


Με την τόσο μεγάλη αποχή, αυτά τα ποσοστά των κομμάτων είναι ψεύτικα.
Αλλά τι να κάνουμε, οι αποφάσεις πέρνονται από εμάς τους...ηλίθιους , που πάμε να ψηφίσουμε ( όπως μας αποκαλούν οι ...τετραπέρατοι που δεν πανε να ψηφίσουν και καλά να πάθουν ).


Αν ήταν πρόβλημα μόνο η οικονομία, η αριστερά θα ανέβαινε, αλλά αυτή σε σχεδόν όλη την ΕΕ χαντακώνεται και ανεβαίνει η δεξιά.
Άρα προβλήματα υπάρχουν πολλά και όπως φαίνεται οι ψηφοφόροι επιλέγουν μάλλον με βάση τα άλλα προβλήματα και όχι μόνο της οικονομίας.
Η κοινωνίες ζητούν την ασφάλεια και τις ταυτότητες τους πίσω, τα βάζουν με την νέα τάση της woke κουλτούρας και του δικαιωματισμού.
Αυτό δεν το έχει καταλάβει η ΝΔ και ούτε δείχνει να θέλει να το καταλάβει. Το πλήρωσε και με την χάλια οικονομική κατάσταση των πολλών που δυσκολεύονται να ψωνίζουν τα βασικά είδη διατροφής και δεν είναι τα δημητριακά. Όλοι ξέρουμε ότι οι τιμές στα κρέατα και στα λίπη εκτινάχθηκαν πολύ περισσότερο από άλλα τρόφιμα και που δεν είναι τα βασικά.
Η ΝΔ όπως πάει θα έχει υπαρξιακό πρόβλημα


Η ΝΔ εδώ και λίγα χρόνια προτιμά τις ευκαιριακές ψήφους της μιας φοράς, που αυτές αλλάζουν και μέσα σε μία νύχτα.


Αυτό το μήνυμα των εκλογών στη ΝΔ είναι και το τελευταίο. Το επόμενο θα είναι αποφασιστικά διαλυτικό για αυτήν. Αν η ΝΔ όπως όλη η δεξιά στην ΕΕ συνεχίσουν με τα πρόσκαιρα βολέματα τους με τους κεντροφιλελεύθερους και δικαιωματιστές, τότε θα είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για την πορεία που παίρνει η ΕΕ, που μπορεί να είναι και διαλυτική.


Πρόοδος χωρίς συντήρηση δεν μπορεί να υπάρχει.
Χωρίς συντήρηση έχουμε αποσύνθεση, και σαπίλα.


Η ΝΔ βαρούσε σιωπητήριο του 41% όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και σε όλους, απειλώντας με πολιτική αποσταθεροποίηση για να κρατήσει τους ψηφοφόρους της.
Με πάνω από 60% αποχή, τα πραγματικά της εκλογικά ποσοστά πόσα είναι; Μήπως 20% ίσως και χαμηλότερα και των υπολοίπων επίσης ακόμα χαμηλότερα;


Τώρα που άρχισαν να λακίζουν οι κεντρώοι ψηφοφόροι της ΝΔ, τι θα κάνει; Συγκράτησε κάποιους παραδοσιακός ψηφοφόρους λόγω Διονύση Μπελέρη, οι άλλοι εκλεγμένοι είναι στενά του κομματικού μηχανισμού.
Το ότι έβαλε τον πήχη μόνη της και τον πέρασε μόνη της από κάτω, αυτό, τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα το χρησιμοποιήσουν μάλλον πολύ έντονα και αυτό μπορεί να φέρει πολιτική αστάθεια.


Η τωρινή ηγεσία της ΝΔ θυσίασε την δεξιά της κάνοντας τα πάντα για τους κεντρώους και κεντροαριστερούς και έχασε κεντρώους ψηφοφόρους ταυτόχρονα με δεξιούς!


Ήταν λογικό η τωρινή ηγεσία της ΝΔ να χάσει τους μισθοφόρους κεντρώους ψηφοφόρους που αυτοί παλαντζάρουν από δω και από κει έτσι και αλλιώς.
Έφυγαν γιατί μάλλον θα τα ήθελαν όλα...
Οι δεξιοί που έφυγαν, έφυγαν γιατί έχασαν τις ιδεολογικές τους αξίες.
Και οικονομικά, ουσιαστικά οικονομικά, στην τσέπη του καταναλωτή μάλλον τα πήγε χάλια.
Ο φορομπηχτισμός και η ακρίβεια παραμένουν για το ευρύτερο κομμάτι της κοινωνίας.


Ο Κασσελάκης με θυμίζει τον καραγκιόζη ολυμπιονίκη που έβαλε πολλούς στόχους να ξεπεράσει σε άλμα εις ύψος
1ον) Το μισό μέτρο
2ον) Το ένα μέτρο
3ον) Το ενάμιση μέτρο
4ον) Τα τρία μέτρα
Και πέρασε κάτω από τον πήχη του μισού μέτρου.


Το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝεΑρ μάλλον θα κάνει τον Κασσελάκη μέσα στο κόμμα ισχυρό.
Ποιος θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει;


Τα δεξιά κόμματα που κέρδισαν στις προχθεσινές εκλογές δεν λένε να φύγουμε απου την ΕΕ, αλλά να την αλλάξουμε.
Το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, όταν στο μόνο που συμφωνούν είναι το λαθρομετανσστευτικό, ένας θεός ξέρει.


Η μετάβαση στην... πράσινη ανάπτυξη σημαίνει πολύ κόστος, άρα περισσότερους φόρους στον καθέναν μας συν το μεγαλύτερο κόστος των αγαθών πρώτης ανάγκης και μη.
Η κοινή αμυντική πολιτική και με την αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία, θέλει ακόμα περισσότερους φόρους στον καθέναν μας.
Άβε Καίσαρ...


Η θρησκευτική πίστη ΔΕΝ είναι υπόθεση προς επίδειξη, αλλά μια προσωπική υπόθεση του καθενός που ΔΕΝ πρέπει να φοβάται και ούτε να ντρέπεται κατά την άσκηση των θρησκευτικών του καθηκόντων. Όπως το σημείο του σταυρού όταν αισθάνεται την ανάγκη να το κάνει.
Η χρησιμοποίηση της θρησκείας προς άγραν ψήφων μπορεί να κρύβει απατεωνιά.
Ο πολιτικός δεν είναι παπάς, ούτε ιεροκήρυκας. Είναι πολιτικός με την όποια πίστη του, που δεν τον κάνει καλύτερο από τους άλλους με το να την εμπορεύεται.
Και ο κομμουνισμός - αριστεροσύνη είναι είδος πίστης, με την θρησκευτική και δογματική προσήλωση στις ιδεοληψίες τους.
Αν ένας πολιτικός πραγματικά πιστός χριστιανός, δείξει προσήλωση και βάλει σκοπό της ζωής του π.χ. να αντιστραφεί ο μαρασμός της ελληνικής κοινωνίας, είτε πληθυσμιακά είτε οικονομικά χωρίς την επίδειξη της θρησκευτικής του πίστης, τότε αυτονόητα γίνεται καλός χριστιανός και μπορούμε εύκολα να το σκεφτούμε ότι είναι έτσι.
Συνήθως οι μεγαλοσταυροί και η επίδειξη της θρησκευτικής πίστης, δείχνει εκτός από κρυμμένη απατεωνιά, μπορεί και κρυμμένο αυταρχισμό.
Το ίδιο, αν όχι πιο ύποπτοι είναι και όσοι δείχνουν θρησκευτική πίστη στην πολιτική ορθότητα και στον δογματικό οικονομικό ορθολογισμό της δύσης.
Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα πολιτικού απατεώνα που είναι πλέον παρελθόν και ευτυχώς.
Αυτός είναι ο Πάνος Καμμένος.
Και αυτός πολύ συχνά έκανε θρησκεμπόριο.
Το ίδιο θα γίνει και με τους τωρινούς. Θα αφανιστούν και αυτοί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια