-->

Header Ads

Απαντήσεις στις 10 πιο Συχνές ερωτήσεις διατροφής σαρκοφάγων

Ο Δρ Chaffee απαντά στις 10 πιο Συχνές ερωτήσεις διατροφής σαρκοφάγων

Αυτόματη μετάφραση με τον αυτόματο μεταφραστή της Microsoft.

Στο τέλος υπάρχει ενσωματωμένο το αυθεντικό αρχείο στην αγγλική γλώσσα. 





CARNIVORE Q&A

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ

Χρειάζεται να μετρήσω κετόνες ή επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στο

Τι μπορείτε να φάτε στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Είναι ακριβή η διατροφή των σαρκοφάγων;

Πρέπει να τρώω υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή υψηλή πρωτεΐνη στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Χρειάζεται να πάρετε

συμπληρώματα για τα σαρκοφάγα δίαιτα?

Έχω μια αυτοάνοση πάθηση, μπορώ να κάνω τη διατροφή των σαρκοφάγων;

Μπορώ να ασκηθώ με τη διατροφή των σαρκοφάγων;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να προσαρμοστεί στη διατροφή των σαρκοφάγων;


Ο Δρ Anthony Chaffee είναι νευροχειρουργικός επιμελητής, πρώην επαγγελματίας

παίκτης ράγκμπι και ερευνητής διατροφής.

Είναι υπέρμαχος της διατροφής των σαρκοφάγων, έχοντας ευδοκιμήσει σε μια διατροφή σαρκοφάγων τα τελευταία 6 χρόνια, καθώς και για άλλα 5 χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του '20, όταν απέφυγε να τρώει όλα τα φυτά λόγω της μάθησης για την τοξική φύση τους ενώ ήταν στο πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βίωσε τα καλύτερα αποτελέσματα υγείας και αθλητισμού και έπαιξε το καλύτερο ράγκμπι της καριέρας του.

Ο Δρ Chaffee έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες και πιο σεβαστές φωνές στον κόσμο των σαρκοφάγων με το podcast του The Plant Free MD και το κανάλι YouTube Anthony Chaffee MD που προσεγγίζει τακτικά πάνω από 100.000 άτομα ανά επεισόδιο.

Ο Δρ Chaffee είναι γνωστός για τις ειλικρινείς, άμεσες και απίστευτα καλά ερευνημένες πληροφορίες του σχετικά με τη διατροφή των σαρκοφάγων. Συνδυάζει βαθιά γνώση στην ανθρώπινη βιολογία, φυσιολογία, βιοχημεία,

ανθρωπολογία, παλαιοανθρωπολογία, ακόμη και βοτανική για την παροχή χρήσιμων και ακριβών πληροφοριών σχετικά με τη διατροφή των σαρκοφάγων.


Εδώ είναι οι απαντήσεις του Δρ Chaffee στις 10 πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με τη διατροφή των σαρκοφάγων.

Τρώτε λιπαρά κρέατα μέχρι να σταματήσει να έχει καλή γεύση και στη συνέχεια σταματήστε. Τρώτε όποιο κρέας ή θαλασσινά προτιμάτε, σας κάνει να αισθάνεστε το

καλύτερο, και ότι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, αλλά μηρυκαστικά όπως το βόειο κρέας, το αρνί, η κατσίκα και το κυνήγι είναι βέλτιστα.

Στη διατροφή των σαρκοφάγων θα πρέπει να τρώτε μόνο κρέας, αλάτι και νερό για καλύτερα αποτελέσματα:

1. Τι μπορείτε να φάτε στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Το λίπος είναι πολύ σημαντικό καθώς περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και είναι απαραίτητο για υγιείς ορμόνες, δέρμα, νευρολογική υγεία, ενέργεια, ανάπτυξη και επισκευή. Δεν είναι απλώς μια πηγή θερμίδων. Φάτε το λίπος!

Τα αυγά είναι υπέροχα αρκεί να τα ανεχτείτε. Εάν δεν το κάνετε, είναι συχνά τα λευκά που προκαλούν προβλήματα, οπότε προσπαθήστε να έχετε μόνο τους κρόκους για να δείτε αν λειτουργούν για εσάς.

Μπορείτε να αλατίσετε το κρέας σας για γεύση, αλλά δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι στο νερό σας, εκτός αν για κάποιο λόγο έχει καλή γεύση και αισθάνεστε καλύτερα να το κάνετε. Κανονικά, μόνο το αλάτισμα στη γεύση κάνει τη δουλειά. Πραγματικά δεν χρειάζεστε πολύ αλάτι και πολλά μακροχρόνια σαρκοφάγα δεν χρησιμοποιούν καθόλου αλάτι, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως καρύκευμα (θα επεκταθώ σε αυτό στην επόμενη ερώτηση).

ΤΏΡΑ, ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΆΤΕ:

Οι σκληροί κανόνες μου για τον εαυτό μου και όσους θέλουν να βελτιστοποιήσουν την υγεία τους είναι:

1. Χωρίς φυτά ή μύκητες

2. Χωρίς ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες

3. Τίποτα τεχνητό.

*Αυτοί οι κανόνες ισχύουν και για σάλτσες, καρυκεύματα και ποτά.
2. Είναι εντάξει τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα με φειδώ ως καρύκευμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε λίγο λιωμένο τυρί στο κρέας σας και λίγο βούτυρο για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε λιπαρά και τη γεύση. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα πάνε μια χαρά με το πρόσθετο βούτυρο.

Δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάτε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι γάλα ή μια μπανιέρα κρέμας!

Η λακτόζη είναι ένα σάκχαρο στα γαλακτοκομικά, αυξάνει την ινσουλίνη σας που διαταράσσει θεμελιωδώς το μεταβολισμό σας, προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας και θα διαταράξει επίσης τα σήματα πείνας σας, προκαλώντας σας υπερκατανάλωση τροφής.

Η ινσουλίνη είναι επίσης η ορμόνη αποθήκευσης λίπους, μεταξύ άλλων, και με απλά λόγια, τα αυξημένα επίπεδα θα σας βάλουν σε μεταβολισμό αποθήκευσης λίπους αντί για μεταβολισμό καύσης λίπους. Η ινσουλίνη μπορεί επίσης να εμποδίσει την ορμόνη κορεσμού που ονομάζεται λεπτίνη, η οποία θα συμβάλει επίσης στην υπερκατανάλωση τροφής.

Το νωπό γάλα είναι θρεπτικό, αλλά δεν το χρειάζεστε εάν τρώτε λιπαρό κρέας και πάλι έχει αρκετή λακτόζη για να αυξήσει την ινσουλίνη σας και να διαταράξει το μεταβολισμό σας, κάτι που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα προβληματική εάν έχετε αυτοάνοσες παθήσεις, καθώς μπορεί να είναι πολύ προφλεγμονώδης.

Οι πρωτεΐνες καζεΐνης από τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι γνωστό ότι είναι προφλεγμονώδεις. Μπορεί να έχετε ακούσει για το γάλα Α1 και Α2 και ότι το γάλα Α2 είναι λιγότερο φλεγμονώδες από το γάλα Α1. Ωστόσο, ενώ το γάλα Α2 μπορεί να είναι λιγότερο φλεγμονώδες, και οι δύο πρωτεΐνες προκαλούν φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους ανθρώπους, ειδικά εκείνους με αυτοάνοσες ασθένειες.

Οποιοσδήποτε με αυτοάνοσες παθήσεις θα κάνει καλύτερα σε μια δίαιτα καθαρού κόκκινου κρέατος και νερού, που συχνά ονομάζεται δίαιτα λιονταριών, η οποία αποτελείται από λιπαρό κρέας μηρυκαστικών (π.χ. βόειο κρέας, αρνί, άλκες και βίσονες), αλάτι και νερό. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα τους αντιδρά και ανταποκρίνεται σε διαφορετικούς παράγοντες που προέρχονται από τα τρόφιμα που τρώμε ή βακτήρια που εισάγονται μέσω διαρρέοντος εντέρου και σχηματίζουν αντισώματα προς αυτά, τα οποία στη συνέχεια διασταυρώνονται με το σώμα τους, αν και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Τα παρατηρούμενα φαινόμενα όμως είναι ότι όταν οι άνθρωποι σταματούν να τρώνε αυτά τα τρόφιμα και κολλάνε κυρίως στο κόκκινο κρέας και το νερό, τα επίπεδα των αντισωμάτων τους θα μειωθούν και τα συμπτώματα θα μειωθούν επίσης, και συχνά μπορούν να πάνε σε ύφεση και ακόμη και να διακόψουν τα φάρμακα.

Τα γαλακτοκομικά πραγματικά δεν είναι βέλτιστα, καθώς δεν περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και μπορεί να είναι προβληματικά για μερικούς, καθώς περιέχουν υδατάνθρακες που δεν είναι βέλτιστοι για κανέναν μετά τον απογαλακτισμό, ενώ το κρέας έχει όλα όσα χρειάζεστε στην αναλογία που τα χρειάζεστε. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο, σε όλα τα παραδείγματα θηλαστικών στη φύση, μόλις ένα παιδί απογαλακτιστεί από το γάλα της μητέρας του, αρχίζουν να τρώνε ό, τι τρώνε οι ενήλικες και συνεχίζουν να τρώνε αυτό για το υπόλοιπο της ζωής τους. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.

Στη διατροφή των σαρκοφάγων, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο με φειδώ ως καρύκευμα και είναι μια πολύ κοινή αιτία καθυστέρησης της απώλειας βάρους ή ακόμα και αύξησης βάρους.

λίπος γαρνιτούρες ή βούτυρο σε αυτό.

Χρειάζεστε αρκετό λίπος και αρκετή πρωτεΐνη, οπότε και τα δύο θα έχουν μεγάλη ζήτηση. Ωστόσο, λόγω της πυκνότητας θερμίδων, αυτό καταλήγει να είναι κυρίως θερμίδες από λίπος σε αντίθεση με πρωτεΐνες. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να πυροβολήσετε για 1g έως 2g λίπους για κάθε 1g πρωτεΐνης, η οποία καταλήγει να είναι περίπου 70 έως 80% θερμίδες από λίπος. Πώς φαίνεται αυτό στο πιάτο σας; Μια αμερικανική μπριζόλα ribeye είναι περίπου 1: 1 γραμμάρια λίπους σε πρωτεΐνη και 65/35 αλεσμένο βόειο κρέας είναι περίπου 2: 1 γραμμάρια λίπους σε πρωτεΐνη. Ένα αυστραλιανό σκωτσέζικο φιλέτο είναι λιγότερο από 1:1 γραμμάρια λίπους σε πρωτεΐνη, επειδή κόβει το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού λίπους, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε

Το ζωικό λίπος είναι ένα βασικό θρεπτικό συστατικό, όχι μόνο μια πηγή θερμίδων. Υπάρχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα που πρέπει να έχετε για σωστή υγεία και ανάπτυξη που δεν μπορείτε να πάρετε από οποιαδήποτε άλλη πηγή, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα DHA και EPA που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των δομικών συστατικών του εγκεφάλου σας. Υπάρχουν επίσης λιπαρά οξέα πολύ μακράς αλυσίδας, λιπαρά οξέα 20 και 22 αλυσίδας, τα οποία υπάρχουν μόνο σε ζωικά λίπη που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου που δεν μπορούμε να παράγουμε σε επαρκείς ποσότητες, οπότε πρέπει να προέρχεται από τη διατροφή μας. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να σας πουν ότι τα φυτά έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οπότε δεν χρειάζεστε ζωικά λίπη, αλλά αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια.

Ενώ το ωμέγα 3 λιπαρό οξύ ALA υπάρχει στα φυτά, αυτό δεν είναι το χημικό που χρειαζόμαστε για τον εγκέφαλό μας και πολλές πηγές δείχνουν ότι υπάρχει είτε εξαιρετικά μικρή μετατροπή του ALA σε

DHA ή EPA, ή καθόλου. Έτσι, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ζωικής προέλευσης είναι απαραίτητα για τη σωστή υγεία και ειδικά για την ανάπτυξη του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου στα παιδιά. Το ζωικό λίπος έχει επίσης λιποδιαλυτά θρεπτικά συστατικά που είναι και πάλι απαραίτητα για τη ζωή, βέλτιστα για την υγεία και υπάρχουν μόνο σε ζωικά λίπη όπως η ρετινόλη, η βιταμίνη D3 και η βιταμίνη Κ2, μεταξύ πολλών άλλων.

Όταν πρόκειται να μάθετε πόσο λίπος να φάτε, ακούστε το σώμα σας και χρησιμοποιήστε τη γεύση σας για να σας καθοδηγήσει. Εάν έχει καλή γεύση, τότε φάτε το. Αλλά, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα κόπρανα σας. Έχουμε περιορισμένη ικανότητα να απορροφούμε λίπος και μετά από αυτό το σώμα σας το αποβάλλει στα απόβλητα, όπως ένας μηχανισμός διάχυσης, γι 'αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το "πάρα πολύ" διαιτητικό λίπος. Αυτό το υπερβολικό λίπος είναι αυτό που κρατά τα κόπρανα σας μαλακά. Έτσι, εάν τα κόπρανα σας είναι ξηρά και σκληρά, τότε το σώμα σας απορροφά κάθε ουγγιά λίπους και δεν αφήνει κανένα να περάσει, οπότε θα πρέπει να αυξήσετε την ποσότητα λίπους που τρώτε. Εάν είναι χαλαρά και ρευστά, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι τρώτε περισσότερο λίπος από ό, τι το σώμα σας μπορεί να απορροφήσει, αλλά δεν είναι επιβλαβές και δεν είστε άρρωστοι, είναι απλώς ενοχλητικό. Θέλετε το ποσό Goldie Locks που θα σας δώσει κανονικά, μαλακά κόπρανα.

ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ:

Ο καφές, το τσάι, τα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη όπως η ζάχαρη φρούτων μοναχού κ.λπ., τα συμπληρώματα μαγνησίου και ορισμένα φάρμακα όπως η μετφορμίνη είναι καθαρτικά χαμηλής ποιότητας και μπορούν να καλύψουν πολύ λίγο λίπος που κανονικά θα οδηγούσε σε δυσκοιλιότητα ή ακόμα και να οδηγήσει τα κανονικά κόπρανα σε διάρροια, οπότε προσέξτε αυτά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επιταχύνει το ρυθμό της πέψης σας.

Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε τόσο δυσκοιλιότητα που σχηματίζετε μια ήπια απόφραξη και υγρό σκαμνί θα ρέει γύρω από αυτό, δίνοντάς σας υδαρή διάρροια αναμεμειγμένη με σκληρά, ξηρά κόπρανα. Αυτό ονομάζεται διάρροια υπερχείλισης ή ψευδής διάρροια. Εάν το αντιμετωπίσετε αυτό, χρειάζεστε πολύ περισσότερο λίπος στη διατροφή σας. Έτσι, ενώ μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους παίρνετε χαλαρά ή υδαρή κόπρανα, εάν παίρνετε ξηρά, σκληρά κόπρανα εξ ορισμού αυτό σημαίνει ότι δεν τρώτε αρκετό λίπος. Και να θυμάστε πάντα ότι η δυσκοιλιότητα αναφέρεται στη συνοχή των κοπράνων σας, όχι στη συχνότητα. Καθώς θα απορροφήσετε το 98% του κρέατος που τρώτε εάν το τρώτε μόνο του, θα έχετε μόνο περίπου το 2% για να εξαλείψετε. Συγκρίνετε αυτό με τα φυτά που μπορούν να έχουν πάνω από 90 ή 95% της στερεάς ύλης τους με τη μορφή ινών που δεν μπορούν να αφομοιωθούν και πρέπει να εξαλειφθούν. Εάν τρώτε πράγματα, πρέπει να εξαλειφθεί, τότε προφανώς θα εξαλείψετε περισσότερα. Εάν τρώτε πράγματα που το σώμα σας μπορεί εύκολα να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει, σχεδόν σαν να είχαμε σχεδιαστεί για να τα τρώμε, τότε θα έχετε πολύ λιγότερα απόβλητα και θα πρέπει να αφοδεύετε πολύ λιγότερο συχνά. Ωστόσο, τα κόπρανα πρέπει πάντα να έχουν τη σωστή συνοχή.

Το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος που αγοράζετε στο κατάστημα θα είναι πολύ άπαχο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον λίπος με τη μορφή βουτύρου, ζωικού λίπους, λαρδιού, γκι ή ακόμα και κομμένων λίπους. Οι κρεοπώλες τείνουν να κόβουν το λίπος, καθώς αυτή ήταν η ζήτηση της αγοράς τις τελευταίες δεκαετίες λόγω του αδικαιολόγητου διασυρμού του λίπους, οπότε ζητήστε τους να το δώσουν πίσω!

Δεν χρειάζεται να πάρετε χολή βοδιού για να σας βοηθήσει να απορροφήσετε λίπος. Το σώμα σας είναι πολύ ακριβές και συγκεκριμένο με τα πράγματα που κάνει, και δεν πιστεύω ότι πρόκειται να κάνει μια τυχαία ποσότητα χολής για να απορροφήσει μια τυχαία ποσότητα λίπους. Το σώμα σας παράγει μια συγκεκριμένη ποσότητα χολής, η οποία είναι ένας ακριβός πόρος, επειδή θέλει μια συγκεκριμένη ποσότητα λίπους σε αντάλλαγμα. Έτσι, ενώ δεν θα πρέπει να είστε σε θέση να απορροφήσετε φυσιολογικά περισσότερο λίπος από ό, τι θέλει το σώμα σας, αν πάρετε χολή βοδιού μπορείτε να το αναγκάσετε, και αυτό θα μπορούσε να είναι "πάρα πολύ" λίπος.

Εάν έχετε αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα να απορροφήσετε μεγάλη ποσότητα λίπους με μία κίνηση. Αν ναι, απλά χωρίστε τα γεύματά σας σε μικρότερες μερίδες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πολλοί θα σχηματίσουν αυτό που ονομάζεται ψευδοχοληδόχος κύστη όμως, η οποία λειτουργεί παρόμοια με τη χοληδόχο κύστη και μπορείτε να φάτε μεγάλα, λιπαρά γεύματα χωρίς πρόβλημα. Έτσι, απλά πειραματιστείτε μόνοι σας και δείτε τι μπορεί να απορροφήσει το σώμα σας. Εάν είστε εντάξει με ένα γεύμα την ημέρα, τότε μπορείτε να το κάνετε αυτό, αν διαπιστώσετε ότι αυτό σας δίνει διάρροια, τότε μπορείτε πάντα να χωρίσετε τα λιπαρά γεύματα όλη την ημέρα.

Επίσης, δεν χρειάζεται να παίρνετε πρωτεϊνούχα ροφήματα ή μπάρες κ.λπ., επειδή θα τρώτε περισσότερη από αρκετή πρωτεΐνη στην πιο βιοδιαθέσιμη μορφή της, το κρέας, Και θα αποφύγετε όλα τα προβληματικά πρόσθετα συστατικά που σχεδόν πάντα τοποθετούνται σε αυτά τα προϊόντα, όπως τεχνητά γλυκαντικά και συστατικά.
4. Έχω αυτοάνοση πάθηση, μπορώ να κάνω τη διατροφή των σαρκοφάγων;

Οι αυτοάνοσες παθήσεις έχουν αυξηθεί δραστικά σε επιπολασμό τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς έχουμε μετακινηθεί σε μια διατροφή με λιγότερο κρέας, περισσότερα δημητριακά, φυτά, σάκχαρα και έλαια.

Δυστυχώς, οι διαθέσιμες ιατρικές θεραπείες είναι δαπανηρές και αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα, δεν φτάνουν στη βασική αιτία, και έρχονται με μια σειρά από εξαιρετικά επιβλαβείς παρενέργειες, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι χειρότερες από την ίδια την ασθένεια.

Ωστόσο, αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αυτές τις καταστάσεις για πάνω από 100 χρόνια με τη βέλτιστη διατροφή. Salisbury, ένας γιατρός της Νέας Υόρκης το 1800, διαπίστωσε ότι θα μπορούσατε να βάλετε ασθένειες όπως η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η ουρική αρθρίτιδα σε ύφεση βάζοντάς τα σε μια καθαρή διατροφή κόκκινου κρέατος και νερού. Ο Δρ Salisbury δημιούργησε το Salisbury Steak, το οποίο είναι βασικά μοσχαρίσιος κιμάς χωρίς τη θλίψη, έτσι ώστε τα άτομα με σοβαρά εντερικά προβλήματα όπως η νόσος του Crohn ή κάθε είδους κολίτιδα να μπορούν να απορροφήσουν ουσιαστικά το 100% του κρέατος που έτρωγαν και να ξεκουράσουν εντελώς το έντερό τους και να το αφήσουν να θεραπευτεί.

Αυτό έχει ανακαλυφθεί εκ νέου μεταξύ δεκάδων χιλιάδων αυτοάνοσων πασχόντων σε όλο τον κόσμο σήμερα, και είναι ακόμη και στην τρέχουσα βιβλιογραφία σε μια μορφή. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο του Crohn σε ένα στοιχειακό

δίαιτα, η οποία είναι μια επεξεργασμένη διατροφή σε σκόνη που έχει μόνο την απαραίτητη μακρο και -

μικροθρεπτικά συστατικά και τίποτα άλλο,

ήταν καλύτερη θεραπεία για μια οξεία έξαρση της νόσου του Crohn από τα στεροειδή όπως

ως πρεδνιζόνη, η οποία μέχρι τώρα ήταν ο χρυσός κανόνας.

Αυτό σημαίνει ότι απλά δεν τρώει το λάθος πράγμα είναι μια καλύτερη θεραπεία από τα στεροειδή. Αυτό δεν σημαίνει ότι το φαγητό προκαλεί την ασθένεια;

Και τι είναι μια στοιχειακή διατροφή αν όχι μια λιπαρή μπριζόλα; Το λιπαρό κρέας είναι η μόνη διατροφή μιας πηγής που μπορείτε να ζήσετε ολόκληρη τη ζωή σας βέλτιστα χωρίς πρόσθετα ή συμπληρώματα. Είναι η αρχική στοιχειακή διατροφή.

Υπάρχουν και άλλες μελέτες, πάλι με τη νόσο του Crohn, που δείχνουν ότι με την απλή εξάλειψη των υδατανθράκων και των φυτικών ινών από τη διατροφή μπορείτε να κρατήσετε τους ανθρώπους σε ύφεση χωρίς φαρμακευτική αγωγή για έως και 51 μήνες, σε διάστημα 4 ετών. Συγκρίνετε αυτό με μια ομάδα ελέγχου που δεν εξάλειψε τους υδατάνθρακες και τις φυτικές ίνες όπου παρέμειναν σε ύφεση κατά μέσο όρο 0 μήνες. Δεν είναι πολλοί μήνες... Έτσι, αυτό σημαίνει ότι κάτι στους υδατάνθρακες ή τις φυτικές ίνες, ή κάτι που ήρθε μαζί με ένα ή και τα δύο από αυτά, προκαλεί το σώμα σας να αντιδράσει και να αναπτύξει αυτή την αυτοάνοση κατάσταση στην πρώτη θέση, και με την εξάλειψή τους εξαλείφετε τη διαδικασία της νόσου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχω σχηματίσει την άποψη ότι αυτές οι ασθένειες δεν είναι ασθένειες αυτές καθαυτές, αλλά τοξικότητες και υποσιτισμός. Τοξική συσσώρευση ενός είδους και κατάλληλη διατροφή και έλλειψη ειδικής διατροφής για κάθε είδος. Δηλαδή πάρα πολλά φυτά που δεν έχουμε σχεδιαστεί για να τρώμε βιολογικά και όχι αρκετό κρέας που παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για τη βελτιστοποίηση της υγείας μας. Αντιδρούμε σε αυτές τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στα ακατάλληλα τρόφιμα που

τρώμε και το σώμα μας ανταποκρίνεται με τρόπους που ονομάζουμε ασθένεια.

Δεν έχω δει ακόμα μια αυτοάνοση κατάσταση που να μην ανταποκρίνεται εξαιρετικά καλά σε μια δίαιτα καθαρού κόκκινου κρέατος και νερού, ή ακόμα και να πάει σε ύφεση. Μερικοί θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από άλλους για να επιλυθούν, αλλά γενικά οι άνθρωποι έχουν φανταστικά αποτελέσματα. Και αυτό συμβαίνει με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που το έχουν δοκιμάσει.

Οπότε ναι, τα άτομα με αυτοάνοση πάθηση μπορούν και πρέπει να κάνουν τη διατροφή των σαρκοφάγων.

5. Μπορώ να ασκηθώ στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Απόλυτα! Δεν χρειάζεται να ασκείστε στη διατροφή των σαρκοφάγων, αλλά η άσκηση, ειδικά η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, όπως το σπριντ ή οι ασκήσεις αντίστασης έως την κόπωση των μυών, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι δίνει πολλά φυσιολογικά οφέλη για την υγεία. Έτσι, εάν είστε σε θέση να ασκηθείτε, αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας σας και των αποτελεσμάτων σας και μπορεί να επιταχύνει την απώλεια λίπους, ενώ ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να χτίσετε μυς. Μερικοί άνθρωποι, λόγω της υγείας τους, μπορεί να μην είναι σε θέση να ασκηθούν, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που λειτουργεί μόνο αν ασκείστε. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά με βάση το κρέας θα σας κάνει να κερδίσετε βάρος και να χάσετε την υγεία χωρίς άσκηση, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Σκεφτείτε τα ζώα στο ζωολογικό κήπο που είναι ουσιαστικά καθιστικά, αλλά μόλις τραφούν η σωστή διατροφή τους είναι πολύ άπαχα, δυνατά και υγιή. Το ίδιο ισχύει και για εμάς.

Χρησιμοποιώ το σύστημα X3 Bar, μαζί με άλλες μεθόδους, το οποίο αναπτύχθηκε από τον Δρ John Jaquish. Οι προπονήσεις μπορούν να γίνουν σε 10 λεπτά και είναι συμπαγές και ελαφρύ, οπότε Το αντέχω μαζί μου όταν ταξιδεύω. Το σύστημα χρησιμοποιεί πολύ ισχυρές ελαστικές ταινίες που παρέχουν μεταβλητή αντίσταση καθ 'όλη τη διάρκεια της άσκησης και ταιριάζουν καλύτερα με την καμπύλη δύναμής σας. Αυτό που κάνει είναι να μεγιστοποιήσει το όφελος που κερδίζετε από την άσκηση αντίστασης σε μια ελαφριά μορφή που μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε γυμναστήριο ή σύστημα γυμναστικής στο σπίτι όπως το X3, οι ασκήσεις αντίστασης σωματικού βάρους στην κόπωση των μυών δεν είναι μόνο αποδεκτές αλλά και πολύ ευεργετικές. Η παραδοσιακή αερόβια άσκηση είναι καλή, αλλά οι ασκήσεις HIIT και το σπριντ δίνουν πολλαπλά φυσιολογικά οφέλη και οφέλη για την υγεία που ξεπερνούν κατά πολύ την αερόβια άσκηση στο διάδρομο.

Η άσκηση έξω είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να πάτε καθώς παίρνετε το όφελος της έκθεσης στον ήλιο ενώ γυμνάζεστε, κάτι που είναι εξαιρετικό για τον κιρκάδιο ρυθμό σας, τη βιταμίνη D και την ψυχική σας υγεία.

Αυτό είναι πολύ ατομικό, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι έχουν τόσο καλά ή καλύτερα επίπεδα ενέργειας μέσα στις πρώτες δύο ή τρεις εβδομάδες, ενώ μερικοί όπως εγώ αισθάνομαι καλύτερα αμέσως. Υπάρχουν μερικά άτομα που μπορεί να διαπιστώσουν ότι χρειάζονται περισσότερο από 3 εβδομάδες για να κερδίσουν τα επίπεδα ενέργειάς τους πίσω, αλλά πάντα αναζητούν άλλα πράγματα που μπορεί να μην είναι βέλτιστα αν βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση.

Από τεχνική άποψη, ολόκληρη η διαδικασία προσαρμογής στις κετόνες ως καύσιμο μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, αλλά σε μελέτες crossover σε αθλητές από τον καθηγητή Tim Noakes της Νότιας Αφρικής, διαπίστωσε ότι οι αθλητές θα είχαν προσαρμοστεί λειτουργικά κατά 3 εβδομάδες και θα μπορούσαν να αποδώσουν στο ίδιο επίπεδο που έκαναν προηγουμένως και τώρα θα μπορούσαν να συνεχίσουν αυτή την απόδοση πολύ περισσότερο καθώς λειτουργούν με τα λιπαρά καύσιμα τους αντί για περιορισμένα αποθέματα γλυκογόνου. Μερικοί αναρωτιούνται αν δεν θα ήταν πιο γρήγορο να αναπληρώσουν τα αποθέματα γλυκογόνου τους τρώγοντας υδατάνθρακες και ζάχαρη κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά ευτυχώς έχουμε μελέτες που δείχνουν τώρα ότι όταν προσαρμόζεται το κετο, ο αθλητής μηδενικών υδατανθράκων αντικαθιστά τα επίπεδα σακχάρου και γλυκογόνου στο αίμα του γρηγορότερα από έναν αθλητή που τροφοδοτείται με υδατάνθρακες που πίνει ζαχαρόνερο. Έτσι, αυτό είναι βέλτιστο όχι μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για τον αθλητισμό.

Το μεγάλο μέρος για αυτό είναι ότι τα οφέλη δεν σταματούν μόνο εκεί όσον αφορά την ενέργεια και τη λειτουργία. Καθώς περνούν οι μήνες, το σώμα σας θα αντικαταστήσει τα παλιά, φθαρμένα κύτταρα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αυτοφαγία, αλλά όχι μόνο ότι θα αντικαταστήσουν οργανίδια στα κύτταρα, κάτι σαν να αντικαθιστούν φθαρμένα μέρη σε ένα αυτοκίνητο. Τα μιτοχόνδρια είναι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τρέχουν τα κύτταρα και τις ενέργειές τους κινούμενα φυσικά και ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας διαφορετικά οργανίδια, υποδοχείς, ακόμη και γονίδια. Μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται μιτοφαγία τα κύτταρα αντικαθιστούν τα παλιά, φθαρμένα μιτοχόνδρια και στη συνέχεια διεγείρουν την περαιτέρω παραγωγή των μιτοχονδρίων, έτσι ώστε μέσα σε λίγους μήνες έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι θα έχετε τέσσερις φορές τον αριθμό των μιτοχονδρίων και θα είναι τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικά, δίνοντας μια τεράστια φυσιολογική ώθηση στα κύτταρα και τα όργανά σας.

7. Χρειάζεται να μετρήσω κετόνες ή επίπεδα γλυκόζης στο αίμα στη διατροφή των σαρκοφάγων;

Εκτός εάν έχετε ιατρική κατάσταση που απαιτεί τη μέτρηση κετονών ή σακχάρου στο αίμα, το φυσιολογικό άτομο δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό όταν πηγαίνει σε δίαιτα σαρκοφάγων. Στην πραγματικότητα, δεν έχω ελέγξει ποτέ το σάκχαρο ή τις κετόνες στο αίμα μου σε καθημερινή βάση, αν και θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον αν αυτό είναι κάτι που θα θέλατε να κάνετε.

Προφανώς, τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να παρακολουθούν το σάκχαρο στο αίμα τους για να βεβαιωθούν ότι λαμβάνουν τη σωστή δόση φαρμάκου. Ο καρκίνος είναι ένα άλλο παράδειγμα όπου πιστεύω ότι είναι ευεργετικό να παρακολουθείτε συγκεκριμένα το σάκχαρο και τις κετόνες στο αίμα. Εάν οι άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τη συνέντευξή μου με τον καθηγητή Thomas Seyfried από το Boston College και ακολουθούν την κετογονική μεταβολική θεραπεία του, όπου διατηρείτε τον δείκτη κετόνης γλυκόζης, GKI, κάτω από δύο ή ακόμα και κάτω από ένα, αν είναι δυνατόν, τότε πρέπει να παρακολουθείτε αυτούς τους αριθμούς. Έχει αποδειχθεί από τον καθηγητή Seyfried και άλλους ότι η διατήρηση του GKI όσο το δυνατόν χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου μπορεί να δείξει σημαντικά οφέλη για την έκβαση και τη μακροζωία τόσο στα ζωικά μοντέλα όσο και στους ανθρώπους.

Για όλους τους άλλους είναι πιο ακαδημαϊκό και ενώ μπορείτε να παρακολουθείτε το σάκχαρο και τις κετόνες στο αίμα σας και να παρακολουθείτε τι έκανε τα πράγματα να αλλάξουν με διαφορετικούς τρόπους και πώς σας έκανε να νιώθετε, οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε μια χαρά διαισθητικά και ακούν το σώμα τους. Η ιδέα εδώ είναι ότι τρώτε ό, τι έχετε σχεδιαστεί να τρώτε και επιτρέπετε στο σώμα σας να λειτουργεί με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί. Είτε αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε κέτωση είτε όχι ανά πάσα στιγμή δεν με ανησυχεί πολύ. Γνωρίζω ότι σε ένα θεμελιώδες επίπεδο οι άνθρωποι τρώνε κρέας κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, για εκατομμύρια χρόνια και έτσι ό, τι συμβαίνει σε εμάς όταν τρώμε κρέας μόνο του, αυτό υποτίθεται ότι συμβαίνει. Έτσι, αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν θα ανησυχούσα γι 'αυτό.

Αυτή είναι μια κοινή παρανόηση, αλλά όπως οτιδήποτε άλλο εξαρτάται από τις περιστάσεις. Ενώ μπορείτε να αγοράσετε το πιο ακριβό φιλέτο μινιόν και να ξοδέψετε μια περιουσία, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εξαιρετικά υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας ή ψαρονέφρι για σχεδόν τίποτα. Ακόμα κι αν επρόκειτο να συγκρίνουμε τις τιμές της μπριζόλας με άλλα είδη, έχετε δει την τιμή του σπανακιού; Σε πολλές περιπτώσεις, το σπανάκι κοστίζει περισσότερο ανά κιλό από ό, τι πολλά κομμάτια μπριζόλας και η μπριζόλα έχει κάθε θρεπτικό συστατικό που χρειάζεστε για βέλτιστη υγεία, ενώ το σπανάκι δεν πλησιάζει καν και έρχεται με μια σειρά από επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Έχετε επίσης την επιλογή να φάτε κοτόπουλο, χοιρινό, αυγά, αρνί και οποιοδήποτε άλλο κομμάτι από οποιοδήποτε άλλο ζώο επιθυμείτε, αρκεί να αντιδράσετε καλά σε αυτό. Πολλά από αυτά θα είναι πολύ φθηνά, ειδικά για αυτό που παίρνετε.

Τώρα σκεφτείτε το γεγονός ότι δεν βγαίνετε έξω για φαγητό πολλές φορές την ημέρα, δεν αγοράζετε πολλά φλιτζάνια καφέ στα 6 δολάρια το κομμάτι, δεν χρειάζεστε όλα τα σνακ και δεν αισθάνεστε πεινασμένοι όλη την ώρα. Αυτό καταλήγει να είναι πολύ φθηνότερο για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και όταν ζουν μεγάλα σε μπριζόλες, Τι είναι ακόμη λιγότερο ακριβό όταν προσέχετε τι αγοράζετε, παίρνετε τα πράγματα προς πώληση και πηγαίνετε για λιγότερο ακριβά κομμάτια όπως το μοσχαρίσιο κιμά, το τσοκ και το στήθος, τα οποία είναι εξαιρετικά θρεπτικά και φθηνά.

Και πραγματικά δεν μπορείτε να βάλετε ένα τίμημα στην καλή υγεία. Ξοδεύουμε τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τη θεραπεία των συνθηκών που προκαλούνται μόνο από την κατανάλωση ακατάλληλης τροφής για το είδος μας. Όταν τρώτε σωστά, είναι μια επένδυση στην υγεία σας και το μέλλον σας, και θα εξοικονομήσετε πολύ περισσότερα χρήματα σε ιατρικά έξοδα, θα είστε πολύ πιο παραγωγικοί στην εργασία, πολύ πιο ευτυχισμένοι και υγιέστεροι οδηγώντας σε μεγαλύτερη επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή, θα έχετε επίσης λιγότερες ημέρες ασθενείας και περισσότερο χρόνο γενικά για να είστε παραγωγικοί και να πετύχετε τους στόχους σας. Μακροπρόθεσμα, δεν είναι καν σύγκριση.

Το λιπαρό κρέας έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι άνθρωποι για να ευδοκιμήσουν, οπότε αν τρώτε μια δίαιτα σαρκοφάγων, δεν χρειάζεστε συμπληρώματα.

Εάν έρχεστε στη διατροφή των σαρκοφάγων με ανεπάρκειες βιταμινών, μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα για να επιστρέψετε γρήγορα σε ένα λογικό επίπεδο. Εάν επιλέξετε να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι τα συμπληρώματα είναι καθαρά και δεν περιέχουν πληρωτικά ή γλυκαντικά.

Ένας φυσικός και σαρκοφάγος τρόπος για να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμινών σας είναι να τρώτε όργανα όπως το συκώτι που είναι απίστευτα θρεπτικά πυκνά. Κάποιο συκώτι όταν πηγαίνετε για πρώτη φορά σαρκοφάγο μπορεί να πάρει τα επίπεδα Vit B12 σας και άλλους βασικούς δείκτες πίσω εκεί που πρέπει να είναι γρήγορα.

Μόλις δεν έχετε πλέον ελλείψεις, μια δίαιτα σαρκοφάγων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τέλεια επίπεδα θρεπτικών ουσιών.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ελλείψεις, ή ίσως ελαφρώς υποβέλτιστα επίπεδα, ορισμένων θρεπτικών ουσιών για διάφορους λόγους όπως δυσαπορρόφηση, αυτοάνοση διαταραχή όπως κακοήθης αναιμία ή γενετικές παραλλαγές όπως MTHFR. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία για οποιονδήποτε λόγο, είναι απολύτως λογικό να συμπεριλάβετε περισσότερο συκώτι και όργανα για να ενισχύσετε τα διατροφικά σας επίπεδα, έχοντας κατά νου να μην τα υπερφάτε και να μην γίνουν πολύ υψηλά ειδικά στις λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η ρετινόλη και διάφορα μέταλλα όπως ο χαλκός.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό και έχετε κάποια συγκεκριμένη βιταμίνη ή μέταλλο που εσείς ή ο γιατρός σας πιστεύετε ότι πρέπει να αυξήσετε, η λήψη ενός στοχευμένου συμπληρώματος για αυτό είναι απολύτως λογική. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα χρειαστεί να το κάνουν αυτό, αλλά να θυμάστε ότι δεν ζούμε ακριβώς τη ζωή για την οποία μας σχεδίασε η βιολογία μας, η οποία τρώει άγρια μηρυκαστικά ζώα και μεγαπανίδα και πίνει ανόθευτο νερό από φυσικές πηγές.

Μερικοί θα προτείνουν ότι κάθε δίαιτα χρειάζεται κάποια μορφή συμπληρώματος, αλλά αν χρειάζεστε συμπληρώματα τότε εξ ορισμού η διατροφή σας είναι ανεπαρκής. Μια δίαιτα σαρκοφάγων δεν είναι. Συγκρίνετε αυτό με τις vegan και χορτοφαγικές δίαιτες που απαιτούν πάντα συμπληρώματα λόγω κενών σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Εάν χρειάζεστε συμπληρώματα για να πάρετε βασική διατροφή, τότε εξ ορισμού η διατροφή σας είναι

ανεπαρκής, και είναι μια κακή διατροφή. Κανένας διατροφολόγος, ή γιατρός για αυτό το θέμα, δεν πρέπει ποτέ να συστήσει μια δίαιτα που δεν λαμβάνει καν υπόψη τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για τη ζωή.

Έτσι, εάν τρώτε μια σωστή ανθρώπινη διατροφή που είναι βιολογικά κατάλληλη για το είδος μας, δεν χρειάζεται να παίρνετε ακριβά ή αφύσικα συμπληρώματα, απλά τρώτε πραγματικό φαγητό και ευδοκιμείτε.

10. Χρειαζόμαστε φυτικές ίνες;

Οι φυτικές ίνες είναι περίεργες επειδή ταξινομούνται ως βασικό θρεπτικό συστατικό, και όμως δεν περιέχουν απολύτως καμία χρήσιμη διατροφή για τα ανθρώπινα όντα. Πώς μπορεί λοιπόν να είναι ένα θρεπτικό συστατικό; Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεστε φυτικές ίνες, δεν είναι απαραίτητες και μπορεί ακόμη και να προκαλέσουν βλάβη

έχετε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο, πώς το διορθώνετε; Είναι η απάντηση στην πλημμύρα σε τόσα αυτοκίνητα

Δεν χρειάζεστε φυτικές ίνες για να κινήσετε τα έντερά σας, στην πραγματικότητα, οι ίνες μπορούν να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Αυτό έχει αποδειχθεί σε κλινικές δοκιμές με ανθρώπους που δείχνουν ότι

Η μείωση και η εξάλειψη των ινών βελτιώνει πραγματικά και μπορεί να εξαλείψει εντελώς τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Αυτή είναι μια αναλογία που χρησιμοποιείται συνήθως στην κατάσταση, η οποία είναι αν μπείτε στο μποτιλιάρισμα όσο το δυνατόν για να προσπαθήσετε να το αναγκάσετε; Καθόλου. Το παχύ έντερο μας αποξηραίνει τα υγρά απόβλητα που προέρχονται από το λεπτό έντερο μας και τελικά τα εξαλείφει. Είναι η λειτουργία του παχέος εντέρου να τραβήξει το νερό από αυτό το υγρό και να το διατηρήσει στο σώμα. Γιατί λοιπόν προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία και να καταπολεμήσουμε τη δική μας ανατομία και φυσιολογία; Εάν τρώτε αρκετό λίπος, αυτό θα κρατήσει τα κόπρανα σας μαλακά ανεξάρτητα από το πόσο αφυδατωμένα είναι. Επιπλέον, μερικά από τα βακτήρια στο έντερό σας μπορεί να είναι σε θέση να διασπάσουν μερικές από τις ίνες, αν και δεν μπορείτε, και παράγει αέριο μεθάνιο, το οποίο προκαλεί φούσκωμα και στην πραγματικότητα επιβραδύνει την περισταλτικότητα ή την κίνηση των εντέρων, επιβραδύνοντάς την περαιτέρω.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφομοιώσουν τις φυτικές ίνες και δεν μπορούμε να πάρουμε καμία διατροφή από αυτές, οπότε γιατί να τις φάτε;

Πριν από εκατομμύρια χρόνια είχαμε ένα επίμηκες τυφλό παρόμοιο με τους γορίλες και τους χιμπατζήδες σήμερα, όπου αποθήκευαν βακτήρια που θα μπορούσαν να αφομοιώσουν τις ίνες και παρήγαγαν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας ως υποπροϊόν. Τότε τα βακτήρια θα πέθαιναν και οι πρόγονοί μας και τα φυτοφάγα ζώα σήμερα τα απορροφούν ως πρωτεΐνες. Έτσι, ενώ έτρωγαν φυτικές ίνες, αυτό που απορροφούσαν ήταν λίπος και πρωτεΐνη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε πια, καθώς το τυφλό μας είναι τώρα ένα υπολειμματικό προσάρτημα, καθώς έχει χάσει τη λειτουργία να είναι σε θέση να στεγάσει αυτά τα βακτήρια για να διασπάσει τις ίνες προς όφελός μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρόγονοί μας δεν έχουν φάει φυτικές ίνες ως βασικό στοιχείο της διατροφής μας για εκατομμύρια και εκατομμύρια και εκατομμύρια χρόνια. Αν δεν το χρειαζόμασταν όλο αυτό το διάστημα, γιατί να το χρειαστούμε τώρα;

Ένα άλλο ζήτημα με τις φυτικές ίνες είναι ότι είναι στην πραγματικότητα ένα αντι-θρεπτικό συστατικό. Επειδή είναι δύσπεπτο, μπορεί να σχηματίσει ένα πλέγμα στο πεπτικό σας σύστημα, το οποίο θα εμποδίσει την πέψη και την απορρόφηση των τροφίμων που τρώτε. Εάν τρώτε σκουπίδια υψηλών οκτανίων και ζάχαρη, τότε αυτό μπορεί να είναι ευεργετικό, ωστόσο εάν τρώτε μόνο ευεργετικά τρόφιμα που δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες, τότε αυτό δεν είναι προς το συμφέρον σας. Για περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν το βίντεο της Zoe Harcombe με τίτλο "Τι γίνεται με τις ίνες;" στο YouTube. Πηγαίνει σε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες εκεί και μέχρι το τέλος του δεν θα έχετε κανέναν ενδοιασμό να εγκαταλείψετε τις ίνες.

Ο λόγος που οι άνθρωποι υποφέρουν από δυσκοιλιότητα σήμερα είναι ότι δεν τρώνε αρκετό λίπος, όχι φυτικές ίνες.


                  Δρ Shawn Baker                          Δρ Ken Berry                          Δρ Sean O'Mara



   


Dr. Robert Kiltz




  Dr. Ben Bikman                       Judy Cho AKA Nutrition with Judy          Mikhaila Peterson



Εκτός από τον Δρ Chaffee, ποιοι είναι οι 10 κορυφαίοι άνθρωποι που πρέπει να ακολουθήσουν και να μάθουν από τον χώρο των σαρκοφάγων;

Για να μάθετε περισσότερα από τον Δρ Anthony Chaffeeσχετικά με τη διατροφή των σαρκοφάγων, μπορείτε να δείτε αυτούς τους δωρεάν πόρους:

Instagram - @anthonychaffeemdYouTube - @anthonychaffeemdPodcast - Το φυτό δωρεάν MDPatreon - Anthony Chaffee MDTwitter - Anthony_ChaffeeRumble - @anthonychaffeemd


Και αν θέλετε υποστήριξη στο ταξίδι των σαρκοφάγων σας, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Dr. Chaffee's Carnivore Challenge. Μια νέα κοόρτη ξεκινά την 1η κάθε μήνα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να εγγραφείτε στο

www.howtocarnivore.com





Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.