ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΟΙ Τούρκοι.

Ένας λαός που μόνο με επιμιξία μπόρεσε να υπάρξει..

ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ .ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ

Ας δούμε με μερικά παράδειγμα πώς.

Οι Αζέροι τουρκικό φύλο , που ζει στο άκρο της περιοχής της Καυκασίας και ήλθαν από της περιοχές της Μογγολίας .είναι μαζί με λαούς όπως οι Λεσγίνοι ,Ταλύσιοι Νταγκεστανοί. Με επίσης Λεζγκίνους, Κούρδους και Τάλις . Ουκρανοί, Γεωργιανοί και Άβαροι αλλά και Ρώσοι όπως και διάφορα ανάμικτα τουρκογενή φύλλα και μη , ζουν εκεί, στην χώρα τους.

Απομεινάρια της οθωμανικής κατοχής, τουρκογενή δηλαδή, βρίσκουμε και στην Βοσνία αλλά και σε όλα τα βαλκάνια, μικρο-εστίες οι οποίες κακό έκαναν ιστορικά στο κράτος όπου βρίσκονται παρά καλό. Όπως οι Τσάμηδες καθαρόαιμοι τούρκοι που ξέμειναν στην περιοχή αρχικά της Ελλάδας και μετά της σημερινής που ονομάζουν «αετών γη» με κανένα εθνικό προσδιορισμό οι κάτοικοι της δηλαδή ονομάζονται «της γης των αετών» ίσως «αετοί» , οι δυτικοί την ονόμασαν Αλβανία , όπου όμως οι Αλβανοί είναι ορεσίβιος λαός από τον βόρειο Καύκασο.

Οι Τούρκοι . επίσημα είναι περισσότεροι από 46 φυλές , ανεπίσημα περισσότεροι από 2000..!!!... Οι κάτοικοι της σημερινής όπως την ονομάζουν Τουρκία, είναι και Ασσύριοι και Χετταίοι αλλά και Λαζοί και πάρα πολλοί άλλοι….και φυσικά μεγάλος μέρος του πληθυσμού ρωμαίοι Έλληνες οι οποίοι κατά την διάρκεια των αιώνων με την βία κύρια άλλαξαν θρήσκευμα ,χαρακτηριστικό της οθωμανικής κατοχής .

Εδώ θα αναφέρω και άλλα δύο κράτη σημερινά που έχουν μια μακρινή συγγένεια με αυτό.

Η Ουγγαρία εκεί οι επτά φυλές των Μαγυάρων ήρθαν στη κεντρική Ευρώπη από τα Ουράλια οι Τάταροι κατέλαβαν την περιοχή τους δηλαδή προσόμοιοι, επίσης με μέρος τουρκογενούς πληθυσμού, λόγω οθωμανικής κατοχής..

Φινλανδία, μέρος από Λάπωνες η κάποιος άλλος φιννοουγγρικής -άρα μαγυάρικο φύλο- προέλευσης λαός, μετά βρίσκουμε έναν λαό προερχόμενο από την Εσθονία τους Φίννους. εγκατεστημένους εκεί. .

Μιλάμε για τους Οθωμανούς Τούρκους πάντα….αλλά έχουμε και τους Σελτζούκους τουρκικό φύλο όπου έφτασε σε μέρος της Μικράς Ασίας και έμεινε εκεί . .απορροφήθηκε από το ντόπιο στοιχείο και έγινε ένα μικρό κομμάτι του ρωμαϊκού κόσμου…ο πρίγκιπας Ορχάν υπεράσπιζε μέρος από τα θαλασσινά τειχιά της Πόλης, κατά την μεγάλη πολιορκία, το οποίο ήταν εκτός από το ρωμαϊκό πια Ελληνικό που κυριαρχούσε από την αρχαιότητα ,υπήρχαν εκεί Ασσύριοι, Χετταίοι και διάφορα άλλα ανόμοια φύλα, μέχρι σήμερα , τα οποία και προαναφέραμε.

Ας δούμε τι γράφουν για αυτούς τους τούρκους οι εγκυκλοπαίδειες .

Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φυλών με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ' όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα. Μιλούσαν διάφορες διαλέκτους της αρχαίας τουρκικής γλώσσας, οι οποίες στη συνέχεια διαφοροποιήθηκαν δημιουργώντας τις σύγχρονες τουρκικές γλώσσες. Η θρησκεία τους ήταν σαμανιστική με ανώτατο θεό τον Τένγκρι, άρχοντα του γαλάζιου ουρανού. Στην πορεία όμως η πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι μετακινήθηκαν προς δυσμάς, ασπάσθηκε τον ισλαμισμό από τους Άραβες και τους Πέρσες. Κατά την περίοδο της μετανάστευσής τους τα τουρκικά φύλα - πολλές φορές σε σύγκρουση μεταξύ τους - απλώθηκαν σε μία τεράστια έκταση από τη Μικρά Ασία και τη Μαύρη Θάλασσα έως τα παράλια του Αρκτικού Ωκεανού, ιδρύοντας τα δικά τους κρατικά μορφώματα (χαγανάτα ή χανάτα) και ελέγχοντας τους εμπορικούς δρόμους ανάμεσα στην Ευρώπη, την Περσία και την Κίνα. Τα περισσότερα υπήρξαν βραχύβια και με το πέρασμα των αιώνων προσαρτήθηκαν από δυνατότερα βασίλεια (Ρωσία, Γεωργία, Κίνα), κάποια όμως επεβίωσαν και έγιναν η μήτρα που γέννησε έξι σημερινά κράτη: Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν. Επίσης οι Βούλγαροι υπήρξαν τουρκικό φύλο στο παρελθόν, αλλά μετά την εγκατάστασή τους στα Βαλκάνια (τέλη 7ου αι.) εκσλαβίσθηκαν σε τέτοιο βαθμό που το μόνο τουρκικό χαρακτηριστικό που κράτησαν είναι το όνομά τους.

Τούρκοι από χειρόγραφο της εποχής , απλά βλέπουμε τα χαρακτηρίστηκα τους

Γνωστό είναι ότι οι Ρωμιοί είχαν σε πολλά πράγματα της οθωμανικής αυτοκρατορίας την διοίκηση , έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για αυτό, Φαναριώτες και άλλα, επίσης ξέρουμε ότι οργάνωση του κράτους τους βασιζόταν στην περίοδο ακμής της στο τιμαριακό σύστημα. Εκτός από τον κύριο κορμό της αυτοκρατορίας, εδώ διοικείτο λέμε διοίκηση και όχι αρχηγεία , κύρια από εξησλαμισθέντες ρωμιούς και όχι μόνο εξησλαμισθέντες, υπήρχαν και υποτελή στον Σουλτάνο κράτη, τα οποία όμως διατηρούσαν το δικό τους σύστημα διοίκησης, δηλαδή κανένα στοιχείο τρόπου η γνώση διοίκησης σε ένα πολιτειακό περιβάλλον από τους τούρκους.

Και ας έλθουμε τώρα σε μια άλλη διαδικασία σκέψης. είναι δυνατόν ένας λαός που ζούσε με παστό κρέας το οποίο έμπαινε κάτω από την σέλα του αλόγου του με αλάτι να μπορεί να έχει εξέχουσες κοινωνικές η άλλου είδους συνήθειες Είναι δυνατόν να ανέπτυξε αυτό που κάποιοι λανθασμένα λένε τούρκική κουζίνα ;.Είναι δυνατόν να είναι τούρκικα τα χαμάμ ..που αναπτύχθηκε η συνήθεια αυτή κατά την διάρκεια των μακροχρόνιων πορειών με άλογα;. Είναι δυνατόν ; είναι δυνατόν ο αρχαίος κόπτης επειδή το παράφραζαν σε κιοφτέ οι τούρκοι να είναι τουρκικό ; αν και αυτό θα μπορούσε τα αρωματικά που θα εύρισκαν όμως ; Είναι δυνατόν να έκαναν το πολύπλοκο καταιφη , όπου κάποια ελληνική λέξη θα υπάρχει και για αυτό αν δεν είναι αντιδάνειο.!! ..τρέχοντας από στέπα σε στέπα ; Είναι δυνατόν να καλλιεργούσαν οι νομάδες μογγόλοι μαϊντανό και σέλινο ;λόγω τρόπου ζωής και συνηθειών …Βέβαια όχι , απλά από ελληνικό ρωμαϊκό μετά με την κατάληψη της γης έγινε «τουρκικό», και φυσικά επειδή δεν μπορεί ο λαός αυτός να ανάπτυξη καμιά πρωτοβουλία εκεί εάν πας οι ελληνικές συνταγές είναι ακριβώς όπως παλιότερα…



Σκηνή από την ζωή των τούρκων νομάδων. Βιβλιοθήκη του Τοπ Καπι Κωνσταντινουπόλη

Το μεγάλο αστείο είναι ότι όταν άλλαξε η ελληνική αστυνομία στολές με την μετάλλαξη της σε ΕΛ.ΑΣ ξέρετε ότι αμέσως το άλλαξαν και οι τούρκοι και είναι πανομοιότυπες …..!!!.

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι παντού στην επικράτεια τους υπάρχει η κόκκινη με την σελήνη (άλλο ελληνικό σύμβολο και αυτό) σημαία .παντού μα παντού, αυτό κάνουν και στις ΗΠΑ… προσπαθούν με το σύμβολο να δείξουν στον λαό τους ότι είναι εθνικό στοιχείο-σύμβολο και άρα έθνος…ομοιογενές και με υπόσταση…για τους ίδιους τους υπηκόους τους το κάνουν όχι για τους άλλους , είναι μια καθημερινή προπαγάνδα ίσως και απέλπιδα μερικές φορές

Πολλές είναι οι γνώμες από όλο τον κόσμο που πληθαίνουν ότι το τουρκικό κράτος σύντομα θα διαμελιστεί, κάπου βασίζονται για να το λένε βέβαια.

Μετά από όλα αυτά βλέπουμε ότι αυτά τα μογγολικά φύλλα όπου έμειναν αναμείχθηκαν και μάλιστα δια νόμου ,βλέπε γενιτσάρους..!! και αντέγραφαν οτιδήποτε, ο αρχέγονος πολεμικός χορός όπου αναφέρεται και στον Όμηρο η «σάρισα» χορεύεται και από τον Πρωθυπουργό τους …!!! Και ας μην πούμε για την ρωμαϊκή «βυζαντινή» μουσική αλλά και για την αρχιτεκτονική , η Αγία Σοφία έχει αντιγραφεί όχι μόνο σε όλες τις διαστάσεις αλλά και στο παλάτι του μετέπειτα σουλτάνου τους με το ίδιο σχέδιο κατασκευάστηκε όπως και πλήθος κτηρίων και οικιών είναι καθαρά ελληνικού σχεδιασμού και τόσα άλλα και έτσι μόνο μπόρεσαν να επιβιώσουν προσκολλώμενοι σε άλλους αρχέγονους λαούς με ιστορία η με δύναμη πραγματική όχι μόνο περιστασιακή….αυτά τα τουρκικά φύλλα εάν δεν υπήρχαν άλλοι σπουδαίοι λαοί σήμερα δεν θα υφίσταντο.

Στις στρατιωτικές Ακαδημίες και στα δημοτικά σχολεία ακόμα διδάσκονται ότι είναι αρχαίοι είναι γηγενείς και ότι άλλη γελοιότητα μπορείς να ακούσεις εκεί θα την βρεις. Εκεί την βρήκε και το BBC και αρχίζει να αναφέρεται …..«στην αρχαία Τουρκία»…!!! Σε ανταποκρίσεις του για κάποια ανασκαφή.

Αδύναμα συνονθυλεύματα δεν επιζούν όπως φαίνεται ιστορικά και αποδεικνύεται , μόνο στιβαροί πολιτισμοί βασιζόμενοι στην αλήθεια και στην ελευθερία μπορούν να μεταφέρουν το ανθρώπινο γένος μακριά. Σήμερα στην τουρκιά οι πασάδες ,αυτοί βλέπουν την χώρα σαν τσιφλίκι και όχι σαν έθνος τους, βλέπε διαφορά Ανατολίας με δυτικής τουρκιάς, βλέπε Κούρδους και η άρχουσα τάξη η από γενιτσάρους κατάγοντα με λανθάνουσα εθνική υπόσταση η ίσως δεν υπάρχει δεύτερη κοινωνική διαστρωμάτωση .Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι οι στρατιωτικοί διοικούν , αυτό δείχνει ότι ο λαός αυτός ποτέ δεν αναπτύχθηκε κοινωνικά, ουσιαστικά δηλαδή. Ξένες δυνάμεις που όλοι γνωρίζουμε έχουν την διοίκηση εκεί πέρα αυτό γινόταν πάντα ιστορικά..!! γιατί όχι και τώρα….να δούμε μέχρι πότε όμως.

Ν.Φ. για gataros.blogspot.com/ 2009.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. απάντηση σε σχόλιο που έγινε εδώ:
    http://olympia.gr/2009/06/29/turks/

    «Τα στοιχεία που έχω προέρχονται από το
    βιβλίο του Σαράντου Καργάκου»
    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΗΓΗ Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ .ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΩΡΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ
    ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΡΥΦΗΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΑ ΣΟΥ ΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
    2-
    «Το όνομα Αλβανός προέκυψε από το Αλβανόν
    όρος(Albanum mons),την υψηλότερη κορφή
    του Λατίου που απέχει 20KM από την Ρώμη…»

    «Το σημερινό όνομα που χρησιμοποιείται
    ως εθνικό,Σκιπετάρ,που κατ άλλους σημαίνει
    ορεινός και κατ άλλους χώρα των αετών
    είναι πολύ πιθανώτερο να είναι Ιταλικό
    από την βενετική λέξη Schiopetier και
    δηλώνει τον καραμπινοφόρο,οπλοφόρο…»
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΑΠΟΛΙΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ . ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΛΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ..!!! ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΕΝΑ ΛΟΦΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ..!!!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ…!!! ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ . .
    ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .!!!!!ΕΘΝΟΤΗΤΑ.. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ.. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΝΕΤΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΟΠΛΟΦΟΡΟ…!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ …ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙ ΤΣΑΜΙΔΩΝ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ «Σχετικά με την καταγωγή των Τσάμηδων
    οι γνώμες ποικίλλουν.Εικάζεται πάντως
    ότι οι Τσάμηδες δεν αποτελούν ιδιαίτερη
    αλβανική φυλή.
    ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ…!!!! ΑΝΑΦΕΡΕΙ….ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΦΥΛΗ»………ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ .ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΕΔΩ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΙΚΑΖΕΙ .
    ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ…ΤΟ 23 . ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ..
    ΝΦ
    συνεχίζεται αμέσως πιο κάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1-
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ «ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ – UCC, UCK ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ.»ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
    - Το Βορειοηπειρωτικό και ο Ναπολέων Ζέρβας (Εθνική Ένωσις Βορείων Ελλήνων, Θεοδ.Κ.Π. Σαράντης, Αθήνα 1985) -Κατακαυμένη Ήπειρος, Θ.Γ. Παπαμανώλη, Ανατύπωσις του 1999 εκ του 1945, Έκδ.Ελεύθερη Σκέψις. -Απόρρητος Φάκελος ‘Τσαμουριά’ Δ.Δ. Λιακόπουλος, Θες/νίκη 2003 - Εγού Ναπολέοντος Ζέρβα, Απομνημονεύματα, Ίδρυμα-Μουσείον Εθν.Αντιστάσεως ‘Ναπολέων Ζέρβας’ Εκδ.Μέτρον, Αθήναι 2000.
    ΒΓΑΝΟΥΝ ΚΙ’ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΟΨΙΖΕΙ
    ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΒΕΒΑΙΑ
    Μετά την απελευθέρωση όλης της Ηπείρου κατά τους Βαλκανικούς, άσχετα αν αυτοί πολέμησαν με τα τουρκικά στρατεύματα, το ελληνικό κράτος τους αντιμετώπιζε απλώς ως ¨θρησκευτική μειονότητα και ως Έλληνες πολίτες¨. Τα μισελληνικά τους συναισθήματα βέβαια, ενετάθησαν όταν μετά την απελευθέρωση, το ελληνικό κράτος έκανε αναδασμό της γής καταργώντας τα τσιφλίκια, που οι τσάμηδες κατείχαν “ελέω” Οθωμανών και τα μοίρασε στους ακτήμονες και πένητες χριστιανούς της περιοχής. Αυτή την κατάσταση, εκμεταλεύθηκε η φασιστική Ιταλία και η Αλβανία, επιτυγχάνοντας να προκαλέσει τριβές και να εξασφαλίσει ερείσματα στο εσωτερικό της Ελλάδος. Το 1926 λόγω των ιταλικών πιέσεων, αλλά και της ΄μωρίας΄ ; που διακατείχε τον , εκείνη την εποχή δικτάτορα Πάγκαλο, όσον αφορά γενικότερα τους Αλβανούς, εξαιρέθηκαν τελευταία στιγμή οι Αλβανοτσάμηδες από τους προς ανταλλαγή πληθυσμούς, που προέβλεπε η Ελληνοτουρκική συνθήκη μετά την μικρασιατική γενοκτονία. Σύμφωνα λοιπόν με την απογραφή του 1928, ο συνολικός τους αριθμός τους ήταν 19.605 σε σύνολο 70.000 κατοίκων στην Θεσπρωτία. Σημειωτέον ότι απολάμβαναν πλήρη ελευθερία σε όλους τους τομείς. Όλο το ανθελληνικό τους μένος, βρήκε διέξοδο με την ιταλική εισβολή του 1940. Πρώτοι μαζί με 2 τάγματα Αλβανών, όλοι μελανοχιτώνες χτύπησαν τα ελληνικά φυλάκια προκαλύψεως. Κατά τη διάρκεια της κατοχής οι Τσάμηδες σχημάτισαν (Ιούλιος 1942) μια άτυπη κυβέρνηση: την K.S.I.L.I.A. (Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως) με αρχηγό το Νουρή Ντίνα. Αυτή ενετάχθη, μετα τη διάρρηξη της ιταλογερμανικής συμμαχίας, στην αλβανική Μεραρχία των «SS» Σκάντερμπεργκ (του Μ.Αλεξάνδρου δηλ!!!) που στην ουσία περιελάμβανε σχεδόν όλο τον τότε αλβανικό στρατό (επί συνόλου 10.000 περίπου, περιελάμβανε 7.000 άνδρες).Ο Ντίνο, μετεξελίχθηκε σε Γερμανό ανώτερο αξιωματικό ,που διετήρησε το αρχηγείο του στο Αργυρόκαστρο, απ’όπου φαίνεται να δήλωσε «Γενναίοι! Θάνατος στους Έλληνες. Όπου τους βρίσκετε να τους σκοτώνετε. Η Τσαμουριά μέχρι Πρεβέζης πρέπει να μείνει καθαρά αλβανική.Εκδικούμεθα τους εχθρούς μας, επεκτείνουμε τα σύνορα της αλβανικής μας πατρίδας. Η κραταιά Ιταλία είναι στο πλευρό μας!» Θαυμάστε λοιπόν το έργο αυτής της οργανώσεως, από επίσημο έγγραφο του ειδικού Δικαστηρίου Δοσυλόγων των Ιωαννίνων το 1945, το οποίο αναφέρει ρητώς ότι οι αριθμοί (είναι) κατώτεροι της πραγματικότητας: Δολοφονηθέντες 632, εξαφανισθέντες και απαχθέντες ως όμηροι 428, βιασμοί γυναικών και κοριτσιών 209, απαχθέντες και πυρποληθείσες οικίες 2.332 , επιδρομές σε 170 περίπου χωριά εκ των οποίων τα 53 τουλάχιστον έσβησαν από το χάρτη. Το 1944 οι ανταρτικές μονάδες του ΕΔΕΣ του Ναπολέοντος Ζέρβα στην μάχη της Μενίνας, επιτέθηκαν και διέλυσαν τις ένοπλες ομάδες «Μπάλ κομπετάρ» υποχρεώνοντας τους Τσάμηδες, να περάσουν μαζί με τις οικογενειές τους στην Αλβανία (16-17.000), με τα αποχωρούντα γερμανικά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ 3η ΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στρατεύματα και μάλιστα με διατεθέντα σ’αυτούς, γερμανικά οχήματα φοβούμενοι την δίκαιη οργή των ελληνικών πληθυσμών. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε ερήμην 1930 τσάμηδες ως εγκληματίες πολέμου. Η Ελλάς απαλλοτρίωσε την ακίνητη τους περιουσία και την διένειμε σε ακτήμονες, αστέγους που κατά κύριο λόγο ήταν θύματά τους. Αλλά και στην Αλβανία δεν είχαν καλύτερη τύχη. Αντιμετωπίσθησαν από τα μετέπειτα κομμουνιστικά καθεστώτα, ως συνεργάτες των φασιστών και Ναζιστών, ως προδότες και δοσίλογοι και εξορίσθηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέσθηκαν. Τώρα γιατί τα Τίρανα την 10ετία του ’90 ξέθαψαν μια παλιά ιστορία; Διότι έπρεπε να εξισορροπήσουν την πίεση που δέχονται λόγω της ελληνικής μειονότητας στην Β.Ηπειρο. Όσο κι αν αυτό φαινόταν αρχικά αστείο,το θέμα έχει αναγορευθεί σε σταθερή συνιστώσα της αρβανικής εξωτερικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας γι’άλλη μια φορά τις επιλογές της Νέας Τάξης (κατά σύμπτωση και ο Χίτλερ για Νέα Τάξη μίλαγε) στα Βαλκάνια, που επενδύει σε μία πρωτόγονη αλλά όχι και ακίνδυνη επιθετικότητα.

    «Και οι δυο συγγραφείς γράφουν ότι είχαν
    ρευστη εθνική συνείδηση»
    ΕΔΩ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ; ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ; ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΔΡΟΥΣΑΝ ΟΤΑΝ ΉΤΑΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ «ΑΛΒΑΝΟΥΣ», ΟΧΙ ΕΠΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ..!! ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ…ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ …ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    ΝΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε