ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ανακατασκευάστηκε το πρόσωπο μιας έφηβης 9.000 ετών και το όνομα αυτής: Αυγή


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΝΟΣ ΕΦΗΒΟΥ 9.000 ΕΤΩΝ


Ανακατασκευάστηκε το πρόσωπο ενός εφήβου 9.000 ετών

Η σχολαστική διαδικασία, που βασίζεται σε ένα κρανίο από μια ελληνική σπηλιά, αποκαλύπτει πώς άλλαξαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας κατά τη διάρκεια των χιλιετιών.


Η εμφάνιση της 18χρονης γυναίκας, την οποία οι ερευνητές ονόμασαν Αυγή, ή «Αυγή», βασίζεται σε ένα γυναικείο κρανίο που ανασκάφηκε από μια σπηλιά που καταλήφθηκε το 7.000 π.Χ.

Το όνομά της είναι Αυγή και η τελευταία φορά που κάποιος είδε το πρόσωπό της ήταν πριν από σχεδόν 9.000 χρόνια. Όταν ζούσε στην Ελλάδα, στο τέλος της Μεσολιθικής περιόδου γύρω στο 7000 π.Χ., η περιοχή μεταβαλλόταν από μια κοινωνία κυνηγών συλλεκτών σε μια κοινωνία που άρχισε να καλλιεργεί τη δική της τροφή.
Σχόλιο: Χρησιμοποιήθηκε η αυτόματη μετάφραση της google.

Στα αγγλικά, η Αυγή μεταφράζεται σε Dawn - ένα όνομα που επέλεξαν οι αρχαιολόγοι επειδή έζησε την περίοδο που θεωρείται η αυγή του πολιτισμού.

Λίγα είναι γνωστά για το πώς έζησε και πέθανε, αλλά τώρα οι αρχαιολόγοι μπορούν να δουν τα προεξέχοντα ζυγωματικά της αρχαίας γυναίκας, το βαρύ φρύδι και το λακκάκι του πηγουνιού της.


Τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν «λειάνει» εδώ και χιλιετίες και οι άνθρωποι φαίνονται λιγότερο αρρενωποί σήμερα, λέει ο ανακατασκευαστής Oscar Nilsson.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ OSCAR NILSSON

Το πρόσωπο της Αυγής αποκάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Αθηνών σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή.

Η ανακατασκευή του προσώπου της δεν ήταν μικρό κατόρθωμα. Ένας ενδοκρινολόγος, ένας ορθοπεδικός, ένας νευρολόγος, ο παθολόγος και ο ακτινολόγος χρειάζονταν όλοι για να ανασυνθέσουν με ακρίβεια πώς θα έμοιαζε η Αυγή. Επικεφαλής της ομάδας αποκατάστασης ήταν ο ορθοδοντικός Μανώλης Παπαγρηγοράκης , ο οποίος στην εκδήλωση του μουσείου σημείωσε ότι ενώ τα οστά της Αυγής φαινόταν ότι ανήκουν σε μια 15χρονη, τα δόντια της έδειχναν ότι είναι 18, «δώσε ή πάρε ένα χρόνο», είπε ο Παπαγρηγοράκης. .

Εκτός από την ομάδα των γιατρών, το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με τον Oscar Nilsson, έναν Σουηδό αρχαιολόγο και γλύπτη που ειδικεύεται στις ανακατασκευές. Έχει δουλέψει για να επαναφέρει στη ζωή τόσα πολλά αρχαία πρόσωπα που έχει ακόμη και μια αγαπημένη περίοδο για να δουλέψει: «τη Λίθινη Εποχή», λέει.

«[Η Λίθινη Εποχή είναι] αυτή η εξαιρετικά μεγάλη περίοδος, τόσο διαφορετική από την εποχή μας, αλλά είμαστε τόσο σωματικά ίδιοι», προσθέτει.

Η Nilsson ξεκινά με το κρανίο της, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1993 στο σπήλαιο Θεόπετρας , μια τοποθεσία στην κεντρική Ελλάδα που κατοικείται συνεχώς για περίπου 130.000 χρόνια. Οι ερευνητές κάνουν μια αξονική τομογραφία του κρανίου και ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής κάνει στη συνέχεια ένα ακριβές αντίγραφο των μετρήσεων της σάρωσης.

«Σε αυτό το αντίγραφο είναι κολλημένα μανταλάκια, αντανακλώντας το πάχος της σάρκας σε ορισμένα ανατομικά σημεία του προσώπου», λέει.

Αυτό του επέτρεψε να σαρκώσει το πρόσωπο της Αυγής, μυ προς μυ. Ενώ ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της βασίζονται σε μετρήσεις του κρανίου, άλλα, όπως το χρώμα του δέρματος και των ματιών, συνάγονται με βάση τα γενικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού στην περιοχή.


Η ομάδα έχει επίσης ανακατασκευάσει το πρόσωπο της 11χρονης Μύρτης, η οποία πέθανε από τύφο στην Αθήνα τον 5ο αιώνα π.Χ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ OSCAR NILSSON

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπαγρηγοράκης, ο Nilsson και η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών επαναφέρουν στη ζωή ένα αρχαίο πρόσωπο. Το 2010, ανακατασκεύασαν το πρόσωπο ενός 11χρονου Αθηναίου κοριτσιού ονόματι Μύρτις που έζησε γύρω στο 430 π.Χ. Στην περίοδο σχεδόν 7.000 ετών μεταξύ Αυγής και Μύρτις, η δομή του προσώπου φαίνεται να μαλακώνει.

"Η Αυγή έχει πολύ μοναδικά, όχι ιδιαίτερα γυναικεία, κρανίο και χαρακτηριστικά. Η Μύρτις, παιδί ακόμα, δεν διαφέρει καθόλου στα χαρακτηριστικά που βρίσκουμε γύρω μας σήμερα", λέει ο Nilsson. "Έχοντας ανακατασκευάσει πολλές γυναίκες και άντρες της Λίθινης Εποχής, νομίζω ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί ή "εξομαλυνθεί" με τον καιρό. Γενικά, σήμερα δείχνουμε λιγότερο αρρενωποί, άνδρες και γυναίκες."

Δεν είναι γνωστά πολλά για τις συνθήκες του θανάτου του Agvi, αλλά οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η Μύρτις πέθανε από τύφο σε μια επιδημία που κατέστρεψε την Αθήνα του 5ου αιώνα. είναι μια ασθένεια που σκοτώνει χιλιάδες ακόμη και σήμερα.

Καθώς η τεχνολογία τρισδιάστατης μοντελοποίησης προχωρά, οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν την τεχνική πιο συχνά για την ανακατασκευή αρχαίων προσώπων. Τον Δεκέμβριο, οι ερευνητές ανακατασκεύασαν το πρόσωπο μιας αρχαίας Περουβιανής βασίλισσας και τον περασμένο Ιανουάριο, ο κόσμος είδε τελικά τον άνδρα πίσω από το διάσημο κρανίο Jericho 9.500 ετών .

πηγή και περισσότερα εδώ: https://www.nationalgeographic.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια