Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει στο βιβλίο επισκεπτών, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Του
ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas JournalΠροκλήθηκαν έντονες συζητήσεις, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή το απόγευμα.
Αν και οι πάντες, σχεδόν, ήταν σύμφωνοι με το μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει και δεν θα δεχθεί ποτέ να διαπραγματευθεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα, αρκετοί στάθηκαν στο σημείο της πρωθυπουργικής ομιλίας, όπου άνοιγε ένα παράθυρο για το διάλογο.
Υπήρχαν και άλλοι που τον έκριναν επειδή δεν μίλησε για ιστορικά γεγονότα που αμφισβητεί η Τουρκία, για τα οποία -και ως μία αναφορά- θα χρειαζόταν να ομιλεί άλλη μισή ώρα.
Δείτε την συνέχεια εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε