ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Περί της διακήρυξης φιλίας με την τουρκία



Είναι οι πρωθυπουργοί αλάνθαστοι ακόμα και με τον στενό διπλωματικό συμβούλιο τους;
Το πολιτικό σύστημα με το δημοσιογραφικό, μας πέρασαν το δόγμα ότι:
Δεν υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός που είναι ενδοτικός.
Σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης ακόμα και σήμερα, η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι θέμα του όποιου πρωθυπουργού μόνο.
Με αυτό γαλουχιθήκαμε και μην ακουστεί αντίθεση σε απόφαση του μονοκράτορα πρωθυπουργού, οι μονοκρατοριστές του κάθε πρωθυπουργού θα δημιουργήσουν τείχος υπεράσπισης του.
Γιατί να μην υπάρχει ένα υπερκομματικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής με νομικούς και διπλωμάτες που θα είναι σε μόνιμη εγρήγορση και από όπου ο κάθε πρωθυπουργός θα ελάμβανε συμβουλές πάνω στις ιδέες του ή να του πρότειναν τις καλύτερες κινήσεις;
Το να ασκείται η εξωτερική πολιτική μόνο από τον κάθε πρωθυπουργό και να είναι θέμα μόνο του κάθε πρωθυπουργού, για τις σοβαρές χώρες είναι αδιανόητο.
Για αυτό φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλες "Πρέσπες".
Τα δε ΜΜΕ θέλουν να μας κάνουν απαθείς στα εθνικά θέματα.
Ο σουλτάνος καλέστηκε εδώ να μας τρίψει στη μούρη τις διεκδικήσεις του και μεις να υπογράψουμε διακήρυξη φιλίας.
Είναι επιτυχία αυτό;
Αααα ξέχασα το ότι δεν κάνουν παραβάσεις και παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και δεν βγάζουν πλοία για έρευνες στα δικά τους και διεθνή ύδατα κρατώντας όμως όλες τις διεκδικήσεις τους και απειλές.
Αααα ναι και το ότι θα κατακλύσουν Τούρκοι τουρίστες τα νησιά.
Αυτοί οι νησιώτες συμφωνούν με τις απαιτήσεις των Τούρκων απέναντι στα νησιά τους;;;
Θα έχει λέει ανάπτυξη το μεταξύ μας εμπόριο. Η Ελλάδα τι παράγει για να εξάγει στην Τουρκία;
Ούτε καν στραγάλια...
Ο πρωθυπουργός μας, είπε ότι παρόλες τις επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που έχουν κάποιοι εντός της χώρας, αυτός θα προχωρήσει ορθολογικά!
Δηλαδή είναι ορθολογισμός να λες ότι μεταξύ των δύο χωρών υπάρχει θάλασσα και να μην αναφέρεις τα νησιά;;; ( Αυτό το είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ).
Υπέγραψε διακήρυξη ειρήνης, κείμενο καλών προθέσεων, ενώ η Τουρκία κρατά όλες τις διεκδικήσεις και απειλές.
Οι διακηρύξεις αυτές παράγουν πολιτικές και οι πολιτικές αυτές θα είναι με συζητήσεις παροχών στην Τουρκία για να κρατήσει το ήρεμο κλίμα.
Και συνεχώς θα μας λένε: Τι θέτε, να κάνουμε πόλεμο; Δώσε το κάτι τις, έχουμε τόσα.
Τι θα κάνουν αν οι Τούρκοι τουρίστες πουν, ότι ο στρατός τους τρομάζει;;;
Το κυπριακό αναφέρθηκε σαν μια απλή διαφορά και όχι σαν πρόβλημα κατοχής του μισού νησιού από την Τουρκία.

Το να ασκείται η εξωτερική πολιτική μόνο από τον κάθε πρωθυπουργό και να είναι θέμα μόνο του κάθε πρωθυπουργού, για τις σοβαρές χώρες είναι αδιανόητο.
Για αυτό φοβάμαι ότι θα έχουμε και άλλες "Πρέσπες".

Μετά τα τόσα σορόπια μεταξύ καρντασιολαών και με δεδομένο ότι η δύση θέλει την Τουρκία στην σφαίρα της, να μην σκεφτόμαστε ότι για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα θα είναι και πάλι η Ιφιγένεια;
Το επιθυμούν όλοι λόγω ισχυρών συμφερόντων που έχουν στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων η διακήρυξη των Αθηνών με την Τουρκία μιλά και λέει ότι έχουμε και ίδιο πολιτισμό! Κάπου στην Έφεσο οι Τούρκοι έχουν μια προτομή του Ομήρου που γράφει στα αγγλικά: Τούρκος φιλόσοφος, πριν λίγα χρόνια έγραφαν ότι και ο Αριστοτέλης ήταν Τούρκος!
Μπράβο ρε Μητσοτάκη, υπέγραψες μια διακήρυξη που όχι μόνο μας εξισώνει με τους τούρκους, αλλά μπορεί να εκληφθεί και σαν πρόδρομος να γίνουμε μια τουρκική επαρχία.
Έχουμε ίδιο πολιτισμό με τον ισλαμιστή Ερντογάν;!

Γιατί η Τουρκία μετά από αυτήν την συνάντηση και διακήρυξη βγαίνει κερδισμένη. Εμείς δεχόμαστε ότι είμαστε φίλοι με αυτήν που ως δόγμα έχει την γαλάζια πατρίδα, την απειλή πολέμου, το τουρκολιβυκό μνημόνιο κλπ πολλά άλλα εχθρικά από την πλευρά της.
Ε, αυτό δεν το λες και επιτυχία, δεν λες: κερδίζω- κερδίζεις.
Ωρέ μήπως είναι καλύτερα ο Μητσοτάκης την άνοιξη που θα πάει στην Τουρκία να ζητήσει από τον φίλο του να γίνουμε ομοσπονδία με την Τουρκία και να μην μας χρεώνει πολλά δις για εξοπλιστικά;
Επιτέλους να λαδώσει και λίγο το έντερο μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια