
Μια ιστορία για αγελάδες που έφαγαν συγγενείς τους και για ανθρώπους που τις έφαγαν μετά.
«Οταν τα φυτοφάγα έγιναν κανίβαλοι και δεν έφταιγαν αυτά»
«Τρελές αγελάδες και λογικοί διατροφολόγοι: ποιος είναι πιο επικίνδυνος;»
«Η φρίκη φοράει ποδιά: ταΐσαμε τις αγελάδες κρέας, και τώρα μας ταΐζουν μαργαρίνες»
«Η Εκτροφή της Παράνοιας: από το λιβάδι στο σφαγείο του λογικού»
«Βόειο σουρεαλισμός: το μοσχάρι που έφαγε μοσχάρι που έφαγε μοσχάρι...»
Θυμόσαστε το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων;
Γιατί τρελάθηκαν οι αγελάδες;
Μα γιατί τις τάϊζαν κρέας, άλευρα από απομεινάρια κρεάτων, ψαριών κλπ. Ενώ οι αγελάδες τρώνε ΜΟΝΟ ΧΟΡΤΟ, τις είχαν σταυλίσει και τις τάϊζαν εκτός από δημητριακά που οι αγελάδες από την φύση τους ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ, παρά μόνο χόρτα, τις έδιναν και αυτά τα παρασκευάσματα, άλευρα που περιείχαν κρέας!!!
Δυστυχώς, η μόδα των σταβλισμένων μηρυκαστικών ζώων έκαναν αυτά τα κρέατα, λιγότερο ωφέλιμα, ίσως και ζημιογόνα. Και δεν έχουν τις λιποδιαλυτές πολύ σπουδαίες βιταμίνες, έτοιμη D3 ,έτοιμη A , Ε και τα λίπη τους λόγω δημητριακών και άλλων...ζωοτροφών, τα λίπη τους περιέχουν πολλά φλεγμονώδη Ω6, όπως τα κλουβιασμένα κοτόπουλα και χοιρινά.
Κατά τα άλλα, φάτε μαργαρίνες για να μην έχετε υψηλές χοληστερίνες...
Οι Τρελές Αγελάδες και οι Λογικοί Άνθρωποι
Όταν τα μηρυκαστικά τρελαίνονται, τι να περιμένεις από τα δίποδα;
Θυμάστε το σκάνδαλο των «τρελών αγελάδων»; Εκείνη τη ζοφερή εποχή που το ίδιο το όνομα της ασθένειας κουβαλούσε ένα υπαρξιακό χαστούκι: πώς γίνεται ένα ζώο φυτοφάγο, πράο, μηρυκαστικό, να τρελαίνεται; Η απάντηση είναι τόσο απλή που καταντάει προσβλητική για το ανθρώπινο είδος: τους δίναμε να φάνε τον εαυτό τους.
Αγελάδες, που η φύση τις έπλασε να τρέφονται αποκλειστικά με χορτάρι, ζούσαν σταβλισμένες σε σκοτεινά κελιά, χωρίς ήλιο, χωρίς χώμα, χωρίς κίνηση, και έτρωγαν άλευρα από κόκκαλα, ψαρόσκονη, απόβλητα σφαγών. Δηλαδή, κρέας. Η λέξη ιεροσυλία είναι φτωχή για να περιγράψει τούτη τη διατροφική ύβρη. Και κάπως έτσι, ένας αθώος βοσκός του κάμπου μετατράπηκε σε παθητικό δολοφόνο μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Αλλά δεν ήταν μόνο η αρρώστια το θέμα. Τα σταβλισμένα ζώα δεν είναι απλώς δυστυχισμένα – είναι χημικά διαφορετικά. Το κρέας τους είναι φτωχό σε φυσικές βιταμίνες (όπως η D3 και η Α), φτωχό σε Ω3, πλούσιο σε φλεγμονώδη Ω6. Το γάλα τους είναι μια λευκή σκιά αυτού που κάποτε βγήκε από το μαστό μιας γελαδούλας στο λιβάδι. Το λίπος τους αντί για βούτυρο ζωής είναι μαλακός φορέας παθολογίας.
Και όλα αυτά για να παράγεται περισσότερο και να κοστίζει λιγότερο. Ώσπου να τρελαθούν όχι μόνο οι αγελάδες, αλλά και οι άνθρωποι που τις καταναλώνουν.
Και μέσα σ’ αυτή τη διατροφική δυστοπία, εμφανίστηκαν οι ιερουργοί της υγιεινής ζωής να μας πουν να μη φάμε βούτυρο, αλλά μαργαρίνη. Δηλαδή κάτι που βγαίνει από σπορέλαια με χημικά λουτρά, αλλά βαφτίζεται «καρδιοπροστατευτικό». Όπως λέμε: Μη φας αγελάδα – φάε πλαστική αγελάδα.
(Αυτό μας είπαν. Και το πιστέψαμε.)
Ή: Η αληθινή αγελάδα έχει πολύ λίπος. Η πλαστική αγελάδα έχει έγκριση από τον ΕΟΦ.
Δεν είναι οι αγελάδες που τρελάθηκαν πρώτες. Εμείς χάσαμε τη σοφία μας, εκείνη που μας ψιθύριζε ότι το χορτάρι κάνει την αγελάδα, η αγελάδα το γάλα, και το γάλα το βούτυρο, κι ότι οι τροφές μας πρέπει να μιλούν τη γλώσσα της φύσης – όχι της χημείας.
Και κάπως έτσι, η αρρώστια των ζώων αποκαλύπτει την αρρώστια του πολιτισμού.
🙏 Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και θέλεις να στηρίξεις τη δουλειά μου,
0 Σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε