-->

Header Ads

“Γιουροπράιμ ΕΠΕ”. Κανένας δεν ασχολήθηκε ούτε με αυτό το «παραχρηματιστηριακό» σκάνδαλο του 2001! Κερδισμένος ο «Κινέζος»!

Η υπόθεση εκδικάστηκε έπειτα από εφτά χρόνια συνεχών αναβολών και εμποδίων.
Αμέτρητα τα «παραχρηματιστηρικά» σκάνδαλα του «98-02»!!!Σε πέντε χρόνια καταδικάστηκαν οι δύο υπεύθυνοι της μονοπρόσωπης χρηματοπιστωτικής εταιρείας φούσκας «Γιουροπράιμ Ερευνητικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ». Με τις «Υπηρεσίες» συνδέεται ένας Κινέζος (όχι πάντως ο Σημίτης) που φέρεται να ενθυλάκωσε 17 δις δρχ. ως βασικός μέτοχος της «Royal Billion Financial Group A.G.», με έδρα τη Ζυρίχη, ο οποίος εμφανίζεται σήμερα ως ιδιοκτήτης τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ! Μπέστε σκύλοι και αλέστε ήταν δηλαδή η Ελλάδα, την εποχή του Χρηματιστηρίου. Μέχρι και οι Κινέζοι τα άρπαξαν από την Ελλάδα! Στην παγίδα έπεσαν τουλάχιστον 370 Έλληνες που πίστεψαν ότι θα πλουτίσουν γρήγορα και χωρίς ρίσκο με αγορές ξένου συναλλάγματος. Αξιοπερίεργο είναι ότι παρά την επιβολή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2001 προστίμου 5 εκατ. € στην εταιρεία, αυτή συνέχισε κανονικότατα τις εργασίες της, μέχρι το 2004, υποκαθιστώντας μια άλλη χρηματιστηριακή, την «ΑΕΛΔΕ Bonson» και …. αυξάνοντας το πελατολόγιό της.
Είναι ένα από τα σκάνδαλα που έσκασαν την περίοδο 1998-2002 παράλληλα με τη «μητέρα των σκανδάλων», το Χρηματιστήριο, χωρίς όμως να έχει εμφανή διασύνδεση με το Χρηματιστήριο αυτό καθεαυτό. Ποτέ δεν έχουμε μάθει πόσα λεφτά χάθηκαν σε κομπίνες τέτοιου τύπου(παράγωγα, ευκαιρίες στο εξωτερικό, συνάλλαγμα) εκτός από τα 37 τρις του Χρηματιστηρίου ….. Είναι σίγουρο ότι την περίοδο 1998-2002 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα και μάλιστα υποστηριζόμενη από την τότε κυβέρνηση του Πασόκ ως επίτευγμα και ευκαιρία γρήγορου πλουτισμού, ενώ την ίδια εποχή έδρασαν στην Ελλάδα πλήθος λαμογίων εσωτερικού και εξωτερικού. Ακόμα και στα χωριά υπήρχαν εταιρείες με online συνδέσεις είτε με το Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε της Νέας Υόρκης.
Ας δούμε λίγο πως λειτουργούσε αυτή η εταιρεία ανεξέλεγκτα και με κάθε υποτίθεται νομιμότητα. Εμφανίστηκε ως παράρτημα της εταιρείας στη Ζυρίχη «Royal Billion» του Κινέζου Κιν Γουάι Τσιόν και διέθετε στην Ελλάδα «πολυτελή» γραφεία ενός δωματίου με ….. τηλεφωνήτρια και δύο υπαλλήλους που έτρεχαν να μαζέψουν το χρήμα για τον «Κινέζο»! Εκείνη την εποχή έδρασαν πλήθος τέτοιων εταιρειών που έτρεχαν σε βουνά και σε λαγκάδια και μάζευαν χρήμα από ανυποψίαστους πολίτες που επεδίωκαν γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Χαρακτηριστικό της εταιρείας ήταν οι φρουροί των γραφείων που ήταν δίμετρες καλλονές οι οποίες υποδέχονταν με τον πιο ευχάριστο τρόπο τα θύματα, στον 23ο όροφο του Πύργου των Αμπελοκήπων! Ειδικότητα του γραφείου ήταν η ανεύρεση πελατών που να είναι επιστήμονες, καπετάνιοι και καλοστεκούμενοι μικρομεσαίοι.
Τα "βαποράκια" του Κινέζου, ένας που εμφανίζονταν ως διαχειριστής της εταιρείας(πάντα με πόρσε) και άλλος ένας που εμφανίζονταν ως αρχιμπρόκερ (πρώην υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς), πλησίαζαν τα υποψήφια θύματά τους, παρουσίαζαν την «Γιουροπράιμ» ως αξιόπιστη ευκαιρία στην επένδυση συναλλάγματος και εμφάνιζαν την μητρική στην Ελβετία ως «μεγάλη διεθνή εταιρεία» συνεργαζόμενη με την “Union Bank of Switzerland” (γνωστή και από το «σκάνδαλο Κοσκωτά»). Υπόσχονταν στα θύματα εγγύηση των χρημάτων τους σε οποιοδήποτε απρόοπτο και τουλάχιστον 10% ετήσια απόδοση! Ξαφνικά το 2004 όλα τα λεφτά χάθηκαν. Ο Κινέζος ενημέρωσε το «υποκατάστημα» της Αθήνας ότι παύει τις πληρωμές και κλείνει όλους τους κωδικούς. Έριξε όλες τις ευθύνες στους Έλληνες διαχειριστές του «υποκαταστήματος», στους οποίους καταλόγισε κακοδιαχείριση «των χρημάτων του» και απαίτησε από τους ‘Έλληνες «πελάτες» του να πληρώσουν ακόμα και τα ταχυδρομικά έξοδα της ενημερωτικής επιστολής που τους έστελνε η μητρική επενδυτική. Πάντως ο «Κινέζος» εμφανίστηκε έκτοτε ως ιδιοκτήτης τράπεζας του Χονγκ Κονγκ. Οι εμπλεκόμενοι Έλληνες, ίσως εκ σχεδίου(μάλλον μυρίστηκαν «το κόλπο») ή πανικόβλητοι θέλοντας να ρίξουν έξω την εταιρεία, προχώρησαν σε εικονικές αγοραπωλησίες κόντρα στην αγορά με σκοπό να εμφανιστούν τα χρήματα τοποθετημένα σε λανθασμένες επιλογές! Αποτέλεσμα ήταν οι 370 Έλληνες που έβαλαν τα λεφτά τους στην εταιρεία «Γιουροπράιμ» του «Κινέζου» , τελικά να χρωστάνε κι’ από πάνω στην εταιρεία!
Την εποχή του Χρηματιστηρίου έδρασαν στην Ελλάδα, παράλληλα με τις επίσημες χρηματοπιστωτικές εταιρείες , τα «πρωινά» παπαγαλάκια των ΜΜΕ και πλήθος εταιρειών μαϊμού που υπόσχονταν εύκολο χρήμα με διάφορα σοβαροφανή και δήθεν αξιόπιστα διεθνή κόλπα……

παρμένο από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.