ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ: «Αναγνωρίστε τους ψευτομουφτήδες, να ανοίξουμε την Χάλκη»
Προφανώς η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν έλαβε το μήνυμα των Ευρωεκλογών όπου υπερψηφίστηκαν και με μεγάλη διαφορά τα κόμματα τα οποία επ’ ουδενί δεν θέλουν την Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την άλλη δεν άκουσαν τον κρότο της ψήφου που πήγε στα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης τα οποία έχουν γνωστές θέσεις επί του προβλήματος.
Παρέμβαση στο θέμα της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έκανε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, συνδέοντας το ζήτημα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Νταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το θέμα είναι προς συζήτηση, εφόσον και η Ελλάδα κάνει βήματα στα αιτήματα της Άγκυρας.
Κάνοντας λόγο πάλι για "τουρκική μειονότητα" στη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχει συζητήσει και με τον Έλληνα πρωθυπουργό και με την Ντόρα Μπακογιάννη την αναγνώριση του μουφτή που εκλέγουν οι "πολίτες του" -όπως είπε χαρακτηριστικά- χωρίς όμως να πάρει απάντηση από την Αθήνα.
Τις τελευταίες ημέρες μερίδα του τουρκικού Τύπου υποστηρίζει ότι ίσως θα πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις στο θέμα της Χάλκης, με αντάλλαγμα τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου που προβλέπει ότι για να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Άγκυρα θα πρέπει ν' ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.
Μια φόρμουλα που θα επιτρέψει στην Τουρκία να ξεπεράσει το σκόπελο της υλοποίησης των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της έναντι της Κύπρου, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, υποστηρίζει ότι βρέθηκε στις Βρυξέλλες ο τουρκικός Τύπος. Αρκετές τουρκικές εφημερίδες προβάλλουν τη θέση ότι η Τουρκία δεν θα πιεστεί να ανοίξει λιμάνια κι αεροδρόμια στην Κυπριακή Δημοκρατία, εφαρμόζοντας έτσι το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, αν προχωρήσει σε άλλα σημαντικά ανοίγματα. Και η εφημερίδα "Σαμπάχ" αναφέρει ότι μια κίνηση που θα απαλλάξει την Τουρκία από τις κυπριακού ενδιαφέροντος υποχρεώσεις της είναι το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, έναν από τους όρους που έχει θέσει η ΕΕ προς την Άγκυρα και ο οποίος όμως δεν αφορά άμεσα την Κύπρο αλλά την Ελλάδα. Οι ανωτέρω πληροφορίες προέκυψαν από επίσκεψη Τούρκων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, οι οποίοι είχαν συνάντηση και με τον επίτροπο διεύρυνσης Όλι Ρεν. «Θεολογική Σχολή Χάλκης έναντι Κύπρου» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας "Σαμπάχ", η οποία γράφει πως ακόμη και αν δεν υπάρξει λύση στην Κύπρο και δεν ανοίξουν τα λιμάνια της Τουρκίας μέχρι το τέλος του έτους, η Άγκυρα δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιπτώσεις αν καταφέρει να κάνει άλλου είδους σημαντικά βήματα, που θα διαγράψουν τις όποιες αρνητικές εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί εναντίον της στις Βρυξέλλες.
Στην εφημερίδα «Μιλιέτ» φιλοξενείται σε περίοπτη θέση άρθρο με εικονογράφηση η οποία προκαλεί ερωτηματικά με φόντο μια Τουρκία που εκτείνεται από την Κασπία μέχρι την Δυτική Θράκη, περιλαμβάνει την Κύπρο και στο κέντρο η φωτογραφία του Κεμάλ με την ημισέληνο. Τίτλος του άρθρου «Μια νύχτα που μπορεί να έρθει ξαφνικά» ή ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται!
ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΣ
το βρήκα εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε