Νικόλαος Μάρτης προς Νίμιτς: "Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική"
Βόρειος Μακεδονία ή Μακεδονία ως ανεξάρτητο κράτος δεν
μπορεί να υπάρξει, η Μακεδονία είναι μία και είναι Eλληνική
μπορεί να υπάρξει, η Μακεδονία είναι μία και είναι Eλληνική
Νικόλαος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»
Ο κ. Νίμιτς δεν θα έκανε πρόταση για «Βόρεια Μακεδονία» εάν διάβαζε την επιστολή που έστειλαν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα περισσότεροι από 240 Καθηγητές Αμερικάνικων και άλλων πανεπιστημίων, οι οποίοι ζητούν να ανακαλέσει την αντίθετη στην ιστορική αλήθεια απόφαση του προκατόχου του, που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», με συνέπεια να ανατρέψει την πάγια πολιτική των ΗΠΑ έναντι των Σκοπίων και να επηρεάσει ανιστόρητους και αφελείς σε όλο τον κόσμο και χώρες να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας.Πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»
Ο Τίτο και ο Στάλιν, για να ικανοποιήσουν τα επεκτατικά σχέδια της Σοβιετικής Ενώσεως, δόλια μετονόμασαν την Νότια Σερβία (Βαρντάσκα) ως Μακεδονία, γεγονός που στράφηκε και κατά των ΗΠΑ με τον Ψυχρό Πόλεμο που ακολούθησε.
Τη δήλωση ότι «Υπάρχει μια Μακεδονία και αυτή Ελληνική», την έκανε ο αρμοδιότερος για τη Μακεδονία Έλληνας, ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Μακεδών Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 3.1.1992 σε επίσημη επιστολή του προς τους ηγέτες της Ε.Ε. αναφέρει:
«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθεσε:
«Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και ότι: «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Σερβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».
Συνεπεία της επιστολής αυτής τον Ιούνιο του 1992 το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβόνας ομόφωνα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρο ότι δεν θα έχει την λέξη «Μακεδονία».
Δεν είναι δυνατόν συνεπώς ο κ. Νίμιτς να αγνοήσει την πρόταση των 240 και πλέον Καθηγητών και την απόφαση Κορυφής της Λισσαβόνας. Κανένας επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δήλωση Καραμανλή διότι θα είναι και προσβολή στη μνήμη του. Οι κατωτέρω θέσεις επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω.
Η Ελλάδα όπως κάθε χώρα δεν είναι μόνο το έδαφος της, αλλά και η ταυτότητα της, η ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της. Οι περιφέρειες της Ελλάδος, όπως η Μακεδονία, η Κρήτη, η Θεσσαλία κλπ. δεν είναι μόνο το έδαφος αλλά η ταυτότητα των κατοίκων της, δηλαδή Μακεδόνων, Κρητικών, Θεσσαλών, ως Ελλήνων, αλλά και η ιστορία τους και η πολιτιστική κληρονομιά τους.
Η Μακεδονία ιστορικά υπάρχει από τον 8ο αιώνα π.Χ. ως Ελληνικό βασίλειο και εν συνεχεία ως Ελληνική επαρχία και οι Μακεδόνες ως Έλληνες. Τα Σκόπια δεν ανήκαν ποτέ στη Μακεδονία, όπως αναφέρεται σε χάρτες των Σκοπίων και ήταν την αρχαιότητα και τη ρωμαιοκρατία πρωτεύουσα της Δαρδανίας και επί Τουρκοκρατίας πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου.
Τον 6ο και 7ο αιώνα σλαβικά φύλα κατέλαβαν τμήμα της Βαλκανικής και κατοικήθηκαν πλην των Σέρβων και κυρίως Βούλγαρους.
Το 1912 κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, ιδρύθηκε η Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και ουδείς αντέδρασε, διότι όλοι γνώριζαν την Μακεδονία ως Ελληνική.
Ο Σερβικός και Βουλγάρικος στρατός κατέλαβε μια λωρίδα της βόρειας Μακεδονίας, όπως αναφέρει η Ακαδημία Αθηνών και τα αντίστοιχα εδάφη προσάρτησαν ως Σερβικό και Βουλγαρικό έδαφος.
Όπως ανέλυσα σε πολλά δημοσιεύματα, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την καταστρεπτική για τη Γερμανία μετεξέλιξη του πολέμου -όπως ομολόγησε ο Χίτλερ- που ακολούθησε μετά την επίθεση της Γερμανίας κατά της Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας την 6η Απριλίου 1941, στη Γιουγκοσλαβία επικράτησε ο Κομουνιστής Τίτο, ο οποίος την 2α Αυγούστου 1944, με σύμφωνο γνώμη του Στάλιν, μετονόμασε τη Νότια Σερβία σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Όπως ο Χίτλερ επινόησε την Άρια φυλή για την επικράτηση του εθνικο-σοσιαλισμού, έτσι και ο Τίτο για να παρασύρει τους Σκοπιανούς τους έπεισε ότι είναι Μακεδόνες απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Τίτο χρησιμοποίησε δυο ψευδείς χάρτες
α) ο χάρτης της Μακεδονίας με υπότιτλο ότι «Δεν υπήρξε παρουσία Ελλήνων στη Μακεδονία» και
β) ο χάρτης με σύνορα της Ελλάδος τον Όλυμπο.
Πρώτος και άμεσα κατήγγειλε την δημιουργία «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ο Stettinious, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβερνήσεως Ρούζβελτ, που διείδε τον απώτερο στόχο των Κομουνιστών στον Ψυχρό Πόλεμο (που ακολούθησε), ο οποίος με την υπ' αριθ. 868614/26.12.1944 Εγκύκλιό του προς τους Πρεσβευτές και τους Προξένους των ΗΠΑ έδωσε οδηγίες, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θεωρεί δημαγωγία (δηλ. ως απάτη), την ύπαρξη «Μακεδονικού Έθνους», «Μακεδονικής συνείδησης». «Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν εκπροσωπούν ούτε εθνική, ούτε πολιτική πραγματικότητα και στόχο έχουν την απόσπαση τμήματος της Ελλάδος (της... Μακεδονίας που κατοικείται από Έλληνες).
Ο Πρόεδρος Τρούμαν: «Χάρις στο υστέρημα των Αμερικανών φορολογούμενων και το αίμα των Ελλήνων, διέσωσε τη Μακεδονία από το να ενταχθεί στα Σκόπια».
Ο Πρόεδρος Μπους (πατήρ), το 1991 σε επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα δήλωσε: «Μόνη η Ελλάδα σταμάτησε τον Σοβιετικό επεκτατισμό στην Ευρώπη», στον οποίο συμμετείχαν και Σκοπιανοί, αλλά και ο Πρόεδρος Μπους (υιός) λησμόνησε και συνεπώς αρνήθηκε τον εαυτό του, διότι παρά το ότι το 2004 δήλωσε δύο φορές ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν το 1947 το Βερολίνο και την Ελλάδα να διατηρήσουν την ελευθερία τους, εν τούτοις έσπευσε να αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της μακεδονίας, αμέσως μετά την επανεκλογή του...
Οι Σκοπιανοί επικαλούνται ότι το όνομα «Μακεδονία»προβλέπεται από το δόλια ψηφισθέν Σύνταγμα τους. Η Ε.Ε. όμως δεν δέχθηκε τη Μεγάλη Βρετανία με το όνομα της, διότι αντέδρασε η Γαλλία, η οποία έχει επαρχεία Βρετάνη και έγινε δεκτή ως Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Μακεδονία είναι επαρχία της Ελλάδας από τον 8ο αιώνα π.Χ. και συνεπώς και για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί να έχει σχέση το Σύνταγμα που ψήφισαν, για να κατοχυρώσουν το όνομα «Μακεδονία».
Ερωτάται ο κ. Νίμιτς και όσοι δέχονται ότι το όνομα «Μακεδονία» προβλέπεται από το Σύνταγμα των Σκοπίων, εάν ο Κάστρο τροποποιούσε το Σύνταγμα της χώρας του και ονόμαζε ως περιφέρεια της Κούβας τη Φλώριδα των ΗΠΑ και εάν οι Μεξικάνοι με τροποποίηση του Συντάγματος τους ονόμαζαν το Τέξας ως περιφέρεια του Μεξικού, θα τολμούσε κανένας να υποστηρίξει ότι είχαν δίκαιο ο Κάστρο και οι Μεξικάνοι;
προέλευση
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε