«Ήταν λάθος να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ»
Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ
"Θα δυσχέραινε, επίσης, τις σχέσεις της Ένωσης με ένα ζωτικής σημασίας εταίρο, την Τουρκία, της οποίας η μελλοντική ένταξη θα ήταν θεμελιώδης για την ασφάλεια της Ευρώπης, την ευημερία της και το δυναμισμό της, προσθέτει το άρθρο.
«Ήταν λάθος να ενταχθεί η Κύπρος στην ΕΕ»
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
Τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επειγόντως να στρέψουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και εκείνες που αφορούν στη διεύρυνση της ΕΕ, γιατί αν αφεθούν να καταλήξουν σε αποτυχία, αυτό θα ήταν τραγωδία, γράφει η εφημερίδα Financial Times.
Θα δυσχέραινε, επίσης, τις σχέσεις της Ένωσης με ένα ζωτικής σημασίας εταίρο, την Τουρκία, της οποίας η μελλοντική ένταξη θα ήταν θεμελιώδης για την ασφάλεια της Ευρώπης, την ευημερία της και το δυναμισμό της, προσθέτει το άρθρο.
Η αποτυχία να εξευρεθεί συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου έχει δηλητηριάσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, υποστηρίζει η εφημερίδα.
«Η ΕΕ διέπραξε ένα βασικό λάθος να επιτρέψει σε ένα διαιρεμένο νησί να ενταχθεί στην ΕΕ πριν από την εξεύρεση λύσης αφού τώρα οι Ε/κ, που απολαμβάνουν τα πλήρη οφέλη από την ένταξη, έχουν λίγα κίνητρα για να διαπραγματευθούν με καλή πίστη», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τη στάση των ευρωπαϊκών χωρών όπως της Γαλλίας, Γερμανίας, Αυστρίας και της Κύπρου που, όπως ισχυρίζεται, παρεμβάλλουν εμπόδια στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας, ως «επικίνδυνη και αντιπαραγωγική».
Εξάλλου, η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρεται σε δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάρι, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λονδίνο με αφορμή τη δημοσίευση της δεύτερης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, κατηγόρησε την ΕΕ ότι παρεμποδίζει τη διαδικασία ένταξης της χώρας αυτής και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, διαφορετικά η ΕΕ θα χάσει την αξιοπιστία της. Ανάμεσα στα θέματα που παρουσιάζονται πάντοτε, καταλήγει η εφημερίδα, στις συνομιλίες ΕΕ - Τουρκίας είναι εκείνο «της βόρειας Κύπρου, η οποία κατέχεται από την Τουρκία από το 1974 και πιστεύεται ότι διατηρεί 40 χιλιάδες στρατιώτες, οι οποίοι έχουν στραμμένα τα όπλα τους εναντίον της νότιας Κύπρου, κράτους-μέλους της ΕΕ».
Επίσης, η ΕΕ ανησυχεί για την επιρροή του τουρκικού στρατού επί της τουρκικής κυβέρνησης.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε