Μιχάλης Χριστοφοράκος: «Πολιτικοί μού είπαν να φύγω!»
Το σκάνδαλο της Siemens συντάραξε την Ελλάδα, αφού αποδείχτηκε ότι υψηλόβαθμα στελέχη κομμάτων δωροδοκήθηκαν από τη γερμανική εταιρεία, ενώ υπάρχει και δημόσια ομολογία για δωροδοκία κόμματος που εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Το τρομακτικό για τη χώρα είναι ότι ονόματα πολιτικών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην υπόθεση (Γείτονας, Παπακωνσταντίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης) φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να ζητήσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, υπό τη σκιά της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο Siemens, το οποίο εν τοις πράγμασι σημαίνει ότι είχαν αναλάβει να υποστηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρείας, αντί τα συμφέρνοντα της χώρας και του ελληνικού λαού.
Όσοι βρίσκουν στοιχεία υπερβολής στο εισαγωγικό μας σημείωμα, ας διαβάσουν με προσοχή τα άρθρα που ακολουθούν.
«Πολιτικοί ειδοποίησαν» τον κ. Χριστοφοράκο
Ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι του είπαν πως θα προφυλακιζόταν
Τον καταγγέλλει η οικογένεια Βαρθολομαίου
Ο άλλοτε «ισχυρός ανδρας» της Siemens Hellas κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς «με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις ότι θα προφυλακιζόταν και αποφάσισε να διαφύγει στη Γερμανία ενόψει του ενδεχομένου να μην έχει «μία δίκαιη δίκη» στην Ελλάδα». Η ανωτέρω αναφορά περιλαμβάνεται σε δικόγραφο του συνηγόρου του κ. Στέφαν Κουρσάβε προς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, που περιήλθε στην κατοχή της «Κ». Στο δικόγραφο διατυπώνεται επίσης ο ισχυρισμός ότι η επίσπευση των ανακριτικών διαδικασιών έγινε επειδή η Ν.Δ. προσδοκούσε να εκμεταλλευτεί τα όποια στοιχεία προέκυπταν, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ταυτόχρονα, με εξώδικη δήλωση η οικογένεια του εκλιπόντος γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζει τον κ. Χριστοφοράκο συκοφάντη. Υποστηρίζει, επίσης, ότι με την κατάθεσή του για δήθεν συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρθολομαίο ο κ. Χριστοφοράκος θέλει να προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα τα οποία είχε χρηματίσει.
«Πολιτικοί μού είπαν να φύγω!»
Αποκαλυπτική δήλωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο Δικαστήριο της Καρλσρούης
Tου Τασου Τελλογλου
«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα», αναφέρει εμφατικά ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβε, σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης - το δικόγραφο βρίσκεται στη διάθεση της «Κ».
Στο ίδιο δικόγραφο, με το οποίο είχε προσβληθεί η πρώτη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου -υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Χριστοφοράκος- ο κ. Κουρσάβε αναφέρει τα εξής για τις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.
Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.
Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».
Ο χρόνος παραμονής
Ο κ. Κουρσάβε, στη συνέχεια του δικογράφου του, σημειώνει ότι ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος προσπάθησε αρχικά να παρατείνει τον χρόνο κατά το οποίο υποχρεούτο να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, για το διάστημα μετά τις εκλογές. «Ετσι ήλπιζε να αποφύγει να εμπλακεί σε μία άδικη διαδικασία για τις τηλεοράσεις την παραμονή των εκλογών. Ο χρόνος που είχε για να απολογηθεί παρατάθηκε μόνο ελάχιστα».
Μία παράταση του χορηγήθηκε στην αρχή από την Εισαγγελία, αναφέρει ο κ. Κουρσάβε, ωστόσο, στη συνέχεια ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
«Ο προσφεύγων δέχθηκε, αμέσως μετά, ανώνυμες απειλές ότι θα πέθαινε αν δημοσιοποιούσε τις γνώσεις του για τις διασυνδέσεις της ελληνικής πολιτικής με τη βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη καταλαμβάνει, απ' όσο γνωρίζουμε, τη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία…».
Φυσικά, στο ίδιο δικόγραφο υπάρχουν επισημάνσεις του κ. Κουρσάβε για να «υποστηρίξει» την ελλειψη «εγγυήσεων κράτους δικαίου» στην Ελλάδα, που δεν αντέχουν σε κριτική, όπως η επισήμανση ότι η Εισαγγελία «διένειμε τις ανακρίσεις της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP, γεγονός που τροφοδότησε πέρα από κάθε μέτρο την υστερία για τη διαφθορά στην Ελλάδα, που προκλήθηκε μεταξύ αλλων από τη Siemens AG και τις θυγατρικές της εταιρείες».
Εντυπώσεις
Ο κ. Κουρσάβε επιδιώκει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κ. Χριστοφοράκος αποφάσισε βραχυπρόθεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να μείνει τόσο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, μέχρι να κοπάσει « η υστερία» και «να βεβαιωθεί κανείς για την επάνοδο του κράτους δικαίου».
Ο προσφεύγων σκόπευε αρχικά να μείνει στη Γερμανία τρεις εβδομάδες. Αυτή η θέση του κ. Κουρσάβε υπονομεύεται από ένα άλλο σημείο του δικογράφου προς το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατέφυγε στη Γερμανία για να τεθεί στη διάθεση της γερμανικής Δικαιοσύνης. Αλλά και αυτό το απέφυγε και κρυβόταν επί ένα μήνα, επειδή αιφνιδιάστηκε από την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις 21 Μαΐου 2009.
Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αναφέρει ακόμη στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι ο πελάτης του όταν απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα κατέστησε σαφές ότι «αυτή είχε προτεραιότητα έναντι της ελληνικής «και ότι ήταν έτοιμος, αν χρειαζόταν, να αρνηθεί την ελληνική υπηκοότητα».
Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε, όπως φαίνεται από το δικόγραφο του κ. Κουρσάβε, σε «πειστήρια». Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε στην Εισαγγελία, στην περίπτωση αμφιβολιών, να προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των όσων κατέθεσε στην ανακρίτρια, κα Μπόιμλερ.
Οπως καταλήγει ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, «ο πελάτης του κατηγορείται για τέσσερις πληρωμές από τη Siemens στην Placid Blue Corporation, οι οποίες, κατά την Εισαγγελία, «δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της δωροδοκίας στο πνεύμα του άρθρου 334 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, καθ' ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν μια γενική φροντίδα του τοπίου χωρίς να έχουν αναφορά σε ένα project»!
Παρέμβαση-βόμβα από τη χήρα Βαρθολομαίου
Eξώδικο προς Χριστοφοράκο – Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες
Της Ιωαννας Mανδρου
Ηχηρή παρέμβαση εκδηλώνεται για πρώτη φορά στην υπόθεση της Siemens από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου για όσα κατά καιρούς έχουν κατατεθεί από τον Μιχ. Χριστοφοράκο και τα οποία εμπλέκουν το όνομα του εκλιπόντος σε καταβολές πολιτικού χρήματος.
Η χήρα του Γιάννη Βαρθολομαίου, Αικατερίνη, μετά πολύμηνη σιωπή, αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα εντονότατα, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δικαστικές ενέργειες και σοβαρές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις μίζες και το μαύρο χρήμα.
Το κείμενο του εξώδικου, το οποίο ήδη απέστειλε στον ίδιο τον Χριστοφοράκο, αποκαλύπτει σήμερα η « Κ», και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί προάγγελο και άλλων σημαντικών κινήσεων από την οικογένεια του επί σειράν ετών κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ.
Με ύφος αυστηρότατο, η κ. Αικατερίνη Βαρθολομαίου απευθύνεται στον Χριστοφοράκο με τη φράση «μηχανορραφείτε και ψεύδεστε». Απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της μνήμης του συζύγου της και για πρώτη φορά καθιστά σαφές και αποκαλύπτει ότι διαθέτει στοιχεία και αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε συναντήσεις και συναλλαγές με τον νυν κρατούμενο στις φυλακές της Γερμανίας.
«Ακλόνητες» αναφέρει στο εξώδικό της, «διατηρούμε αποδείξεις ότι, πάντως, ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε τις μυθιστορηματικές συναντήσεις που επικαλείσθε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας(!)».
Aποδείξεις
Για να συμπληρώσει με νόημα πως «πειστικές, εξάλλου, είναι οι συγκλίνουσες αποδείξεις πως η Ν.Δ. (ως κόμμα) ουδέποτε έλαβε χρήματα από τη Siemens».
Κι ενώ με κατηγορηματικό τρόπο αποκλείεται η εμπλοκή του Γιάννη Βαρθολομαίου, στο εξώδικο της οικογένειας, με σαφή τρόπο διατυπώνονται υπαινιγμοί και σχεδόν φωτογραφίζονται άλλοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τις μίζες και το πολιτικό χρήμα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η διατύπωση του εξωδίκου της κυρίας Βαρθολομαίου που απευθύνεται στον Μιχ. Χριστοφοράκο, σαν να του λέει «ξέρεις εσύ για ποιους μιλώ...».
«Είναι αυτονόητο» αναφέρει επί λέξει, «ότι αυτά καταβάλλονται σε ορισμένους. Και για αντίστοιχους –ειδικούς– λόγους ντροπής».
Για να συνεχίσει στο ίδιο τόνο: «Συνεπώς, ό,τι τυχόν εσείς, σε δικούς σας παράγοντες καταβάλατε –για όποιους λόγους γνωρίζετε– αποτελεί ζήτημα δικής σας (και εκείνων) ευθύνης».
Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «παραλήπτες» από τα μαύρα ταμεία δίχως, ωστόσο να κατονομάζονται, ενώ δηλώνεται με σαφήνεια ότι υπάρχουν κι άλλοι που εμπλέκονται με τον Μιχ. Χριστοφοράκο στο σκάνδαλο με τις μίζες και σε αυτούς «ρίχνει βολές» ο φυγόδικος, εμπλέκοντας για τους δικούς του λόγους το όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου. «Κατά των παραληπτών» επισημαίνεται επί λέξει στο εξώδικο, «αυτού του αίσχους είναι νοητό να μηχανορραφούνται οι όποιες απειλές (και φοβέρες σας). Απ’ αυτούς είναι νοητό να ζητείτε όποια –ίσως– (κι άλλη) βοήθεια».
Υπονοείται σαφώς από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου ότι διαθέτει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, που εκβιάζονται τώρα, όπως υποστηρίζει στο εξώδικό της, από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να του παράσχουν και πρόσθετη στήριξη για να αποφύγει τις συνέπειες της δικαστικής κρίσης…
Nέα τροπή
Η κυρία Βαρθολομαίου στο εξώδικό της, που υπογράφεται από τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Γεώργιο Κ. Στεφανάκη, καλεί «εδώ και τώρα» τον Μιχ. Χριστοφοράκο να ανασκευάσει, αλλιώς τον απειλεί με δικαστικές ενέργειες και διώξεις. « Καλείστε, αναφέρει, να ανασκευάσετε αμέσως ό,τι αφορά τον Γιάννη Βαρθολομαίο και να επιβεβαιώσετε ότι ουδέποτε συναντηθήκατε μαζί του. Αλλιώς θα εναχθείτε προς αποκατάσταση της ηθικής μας βλάβης για την προσβολή της μνήμης του…».
Το εξώδικο εστάλη ήδη στις φυλακές του StadelheIm, όπου κρατείται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, δρομολογώντας ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση με τις μίζες, το πολιτικό χρήμα και τις λεγόμενες «χρήσιμες πληρωμές».
INFO«Πολιτικοί ειδοποίησαν» τον κ. Χριστοφοράκο
Ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι του είπαν πως θα προφυλακιζόταν
Τον καταγγέλλει η οικογένεια Βαρθολομαίου
Ο άλλοτε «ισχυρός ανδρας» της Siemens Hellas κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς «με τους οποίους διατηρούσε σχέσεις ότι θα προφυλακιζόταν και αποφάσισε να διαφύγει στη Γερμανία ενόψει του ενδεχομένου να μην έχει «μία δίκαιη δίκη» στην Ελλάδα». Η ανωτέρω αναφορά περιλαμβάνεται σε δικόγραφο του συνηγόρου του κ. Στέφαν Κουρσάβε προς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, που περιήλθε στην κατοχή της «Κ». Στο δικόγραφο διατυπώνεται επίσης ο ισχυρισμός ότι η επίσπευση των ανακριτικών διαδικασιών έγινε επειδή η Ν.Δ. προσδοκούσε να εκμεταλλευτεί τα όποια στοιχεία προέκυπταν, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Ταυτόχρονα, με εξώδικη δήλωση η οικογένεια του εκλιπόντος γενικού διευθυντή της Ν.Δ. Γιάννη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζει τον κ. Χριστοφοράκο συκοφάντη. Υποστηρίζει, επίσης, ότι με την κατάθεσή του για δήθεν συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρθολομαίο ο κ. Χριστοφοράκος θέλει να προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα τα οποία είχε χρηματίσει.
«Πολιτικοί μού είπαν να φύγω!»
Αποκαλυπτική δήλωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο Δικαστήριο της Καρλσρούης
Tου Τασου Τελλογλου
«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα», αναφέρει εμφατικά ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβε, σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης - το δικόγραφο βρίσκεται στη διάθεση της «Κ».
Στο ίδιο δικόγραφο, με το οποίο είχε προσβληθεί η πρώτη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου -υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Χριστοφοράκος- ο κ. Κουρσάβε αναφέρει τα εξής για τις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.
Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.
Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.
Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».
Ο χρόνος παραμονής
Ο κ. Κουρσάβε, στη συνέχεια του δικογράφου του, σημειώνει ότι ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος προσπάθησε αρχικά να παρατείνει τον χρόνο κατά το οποίο υποχρεούτο να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, για το διάστημα μετά τις εκλογές. «Ετσι ήλπιζε να αποφύγει να εμπλακεί σε μία άδικη διαδικασία για τις τηλεοράσεις την παραμονή των εκλογών. Ο χρόνος που είχε για να απολογηθεί παρατάθηκε μόνο ελάχιστα».
Μία παράταση του χορηγήθηκε στην αρχή από την Εισαγγελία, αναφέρει ο κ. Κουρσάβε, ωστόσο, στη συνέχεια ανακλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες.
«Ο προσφεύγων δέχθηκε, αμέσως μετά, ανώνυμες απειλές ότι θα πέθαινε αν δημοσιοποιούσε τις γνώσεις του για τις διασυνδέσεις της ελληνικής πολιτικής με τη βιομηχανία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου. Στην Ευρώπη καταλαμβάνει, απ' όσο γνωρίζουμε, τη δεύτερη θέση μετά τη Βουλγαρία…».
Φυσικά, στο ίδιο δικόγραφο υπάρχουν επισημάνσεις του κ. Κουρσάβε για να «υποστηρίξει» την ελλειψη «εγγυήσεων κράτους δικαίου» στην Ελλάδα, που δεν αντέχουν σε κριτική, όπως η επισήμανση ότι η Εισαγγελία «διένειμε τις ανακρίσεις της αμερικανικής δικηγορικής εταιρείας Debevoice & PlimptoLLP, γεγονός που τροφοδότησε πέρα από κάθε μέτρο την υστερία για τη διαφθορά στην Ελλάδα, που προκλήθηκε μεταξύ αλλων από τη Siemens AG και τις θυγατρικές της εταιρείες».
Εντυπώσεις
Ο κ. Κουρσάβε επιδιώκει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο κ. Χριστοφοράκος αποφάσισε βραχυπρόθεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να μείνει τόσο χρονικό διάστημα στη Γερμανία, μέχρι να κοπάσει « η υστερία» και «να βεβαιωθεί κανείς για την επάνοδο του κράτους δικαίου».
Ο προσφεύγων σκόπευε αρχικά να μείνει στη Γερμανία τρεις εβδομάδες. Αυτή η θέση του κ. Κουρσάβε υπονομεύεται από ένα άλλο σημείο του δικογράφου προς το Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοφοράκος κατέφυγε στη Γερμανία για να τεθεί στη διάθεση της γερμανικής Δικαιοσύνης. Αλλά και αυτό το απέφυγε και κρυβόταν επί ένα μήνα, επειδή αιφνιδιάστηκε από την έκδοση του πρώτου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης στις 21 Μαΐου 2009.
Ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου αναφέρει ακόμη στο Συνταγματικό Δικαστήριο ότι ο πελάτης του όταν απέκτησε τη γερμανική υπηκοότητα κατέστησε σαφές ότι «αυτή είχε προτεραιότητα έναντι της ελληνικής «και ότι ήταν έτοιμος, αν χρειαζόταν, να αρνηθεί την ελληνική υπηκοότητα».
Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε, όπως φαίνεται από το δικόγραφο του κ. Κουρσάβε, σε «πειστήρια». Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε στην Εισαγγελία, στην περίπτωση αμφιβολιών, να προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των όσων κατέθεσε στην ανακρίτρια, κα Μπόιμλερ.
Οπως καταλήγει ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, «ο πελάτης του κατηγορείται για τέσσερις πληρωμές από τη Siemens στην Placid Blue Corporation, οι οποίες, κατά την Εισαγγελία, «δεν στοιχειοθετούν το αδίκημα της δωροδοκίας στο πνεύμα του άρθρου 334 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, καθ' ότι αυτές οι πληρωμές αφορούσαν μια γενική φροντίδα του τοπίου χωρίς να έχουν αναφορά σε ένα project»!
Παρέμβαση-βόμβα από τη χήρα Βαρθολομαίου
Eξώδικο προς Χριστοφοράκο – Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες
Της Ιωαννας Mανδρου
Ηχηρή παρέμβαση εκδηλώνεται για πρώτη φορά στην υπόθεση της Siemens από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου για όσα κατά καιρούς έχουν κατατεθεί από τον Μιχ. Χριστοφοράκο και τα οποία εμπλέκουν το όνομα του εκλιπόντος σε καταβολές πολιτικού χρήματος.
Η χήρα του Γιάννη Βαρθολομαίου, Αικατερίνη, μετά πολύμηνη σιωπή, αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα εντονότατα, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα δικαστικές ενέργειες και σοβαρές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο με τις μίζες και το μαύρο χρήμα.
Το κείμενο του εξώδικου, το οποίο ήδη απέστειλε στον ίδιο τον Χριστοφοράκο, αποκαλύπτει σήμερα η « Κ», και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελεί προάγγελο και άλλων σημαντικών κινήσεων από την οικογένεια του επί σειράν ετών κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ.
Με ύφος αυστηρότατο, η κ. Αικατερίνη Βαρθολομαίου απευθύνεται στον Χριστοφοράκο με τη φράση «μηχανορραφείτε και ψεύδεστε». Απαιτεί την πλήρη αποκατάσταση της μνήμης του συζύγου της και για πρώτη φορά καθιστά σαφές και αποκαλύπτει ότι διαθέτει στοιχεία και αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε συναντήσεις και συναλλαγές με τον νυν κρατούμενο στις φυλακές της Γερμανίας.
«Ακλόνητες» αναφέρει στο εξώδικό της, «διατηρούμε αποδείξεις ότι, πάντως, ο Γιάννης Βαρθολομαίος ουδέποτε είχε τις μυθιστορηματικές συναντήσεις που επικαλείσθε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου της Μεγάλης Βρετανίας(!)».
Aποδείξεις
Για να συμπληρώσει με νόημα πως «πειστικές, εξάλλου, είναι οι συγκλίνουσες αποδείξεις πως η Ν.Δ. (ως κόμμα) ουδέποτε έλαβε χρήματα από τη Siemens».
Κι ενώ με κατηγορηματικό τρόπο αποκλείεται η εμπλοκή του Γιάννη Βαρθολομαίου, στο εξώδικο της οικογένειας, με σαφή τρόπο διατυπώνονται υπαινιγμοί και σχεδόν φωτογραφίζονται άλλοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τις μίζες και το πολιτικό χρήμα.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η διατύπωση του εξωδίκου της κυρίας Βαρθολομαίου που απευθύνεται στον Μιχ. Χριστοφοράκο, σαν να του λέει «ξέρεις εσύ για ποιους μιλώ...».
«Είναι αυτονόητο» αναφέρει επί λέξει, «ότι αυτά καταβάλλονται σε ορισμένους. Και για αντίστοιχους –ειδικούς– λόγους ντροπής».
Για να συνεχίσει στο ίδιο τόνο: «Συνεπώς, ό,τι τυχόν εσείς, σε δικούς σας παράγοντες καταβάλατε –για όποιους λόγους γνωρίζετε– αποτελεί ζήτημα δικής σας (και εκείνων) ευθύνης».
Στο εξώδικο γίνεται λόγος για «παραλήπτες» από τα μαύρα ταμεία δίχως, ωστόσο να κατονομάζονται, ενώ δηλώνεται με σαφήνεια ότι υπάρχουν κι άλλοι που εμπλέκονται με τον Μιχ. Χριστοφοράκο στο σκάνδαλο με τις μίζες και σε αυτούς «ρίχνει βολές» ο φυγόδικος, εμπλέκοντας για τους δικούς του λόγους το όνομα του Γιάννη Βαρθολομαίου. «Κατά των παραληπτών» επισημαίνεται επί λέξει στο εξώδικο, «αυτού του αίσχους είναι νοητό να μηχανορραφούνται οι όποιες απειλές (και φοβέρες σας). Απ’ αυτούς είναι νοητό να ζητείτε όποια –ίσως– (κι άλλη) βοήθεια».
Υπονοείται σαφώς από την οικογένεια του Γιάννη Βαρθολομαίου ότι διαθέτει στοιχεία για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, που εκβιάζονται τώρα, όπως υποστηρίζει στο εξώδικό της, από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να του παράσχουν και πρόσθετη στήριξη για να αποφύγει τις συνέπειες της δικαστικής κρίσης…
Nέα τροπή
Η κυρία Βαρθολομαίου στο εξώδικό της, που υπογράφεται από τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Γεώργιο Κ. Στεφανάκη, καλεί «εδώ και τώρα» τον Μιχ. Χριστοφοράκο να ανασκευάσει, αλλιώς τον απειλεί με δικαστικές ενέργειες και διώξεις. « Καλείστε, αναφέρει, να ανασκευάσετε αμέσως ό,τι αφορά τον Γιάννη Βαρθολομαίο και να επιβεβαιώσετε ότι ουδέποτε συναντηθήκατε μαζί του. Αλλιώς θα εναχθείτε προς αποκατάσταση της ηθικής μας βλάβης για την προσβολή της μνήμης του…».
Το εξώδικο εστάλη ήδη στις φυλακές του StadelheIm, όπου κρατείται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, δρομολογώντας ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση με τις μίζες, το πολιτικό χρήμα και τις λεγόμενες «χρήσιμες πληρωμές».
ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Σ.ΚΑΛ.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε