ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΠΓΔΜ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Με τα εγκαίνια του νέου προξενείου της ΠΓΔΜ στη Μελβούρνη και τη συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ολοκλήρωσε την επίσκεψη-«αστραπή» στην Αυστραλία. Η αυστραλιανή κυβέρνηση υποδέχθηκε τον κ. Γκρουέφσκι ως πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ενώ στα μέσα ενημέρωσης αποκαλείτο "πρωθυπουργός της Μακεδονίας". Ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ τον προσφώνησε με το αναγνωρισμένο από την Αυστραλία όνομα της χώρας, ενώ και η διακρατική συμφωνία Κοινωνικών Ασφαλίσεων που υπέγραψε ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρεται σε ΠΓΔΜ. Το γραφείο του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά ..................
σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία και την υπογραφή Συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταξύ των δύο χωρών που αναφέρει: "Μια καινούργια Συμφωνία Κοινωνικής Ασφάλισης μεταξύ της Αυστραλίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα καταστήσει ευκολότερη τη συνταξιοδότηση για πάνω από 4.000 πολίτες και των δύο χωρών. Από το 2011, οπότε αναμένεται η έναρξη της Συμφωνίας, άνθρωποι που έχουν διάγει μέρος της ενήλικης ζωής τους στην Αυστραλία και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα έχουν πρόσβαση σε σύνταξη και στις δύο χώρες. Κατά τη Συμφωνία, πρώην κάτοικοι της Αυστραλίας που ζουν στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ενώ όσοι έχουν έρθει στην Αυστραλία από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και ζουν επί του παρόντος στην Αυστραλία, θα έχουν πρόσβαση σε ευεργετήματα σύνταξης, αναπηρίας και επιζώντων. Η Συμφωνία ολοκληρώθηκε από τον πρωθυπουργό, κ. Κέβιν Ραντ, και τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι. Αυτή η Συμφωνία δίνει περισσότερη ελευθερία σε ανθρώπους που επιθυμούν τη μετακίνηση μεταξύ των δύο χωρών, με την επίγνωση ότι τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα αναγνωρίζονται και θα προστατεύονται. Αναγνωρίζει το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε περισσότερες από μία χώρες και αυτό απαιτεί διακανονισμούς που διασφαλίζουν το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα. Εκτός του ότι βελτιώνει την πρόσβαση στις συντάξεις, η Συμφωνία θα ενθαρρύνει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Αφαιρεί την απαίτηση για την αποπληρωμή υποχρεωτικής συνεισφοράς στα συνταξιοδοτικά ταμεία και των δύο χωρών για εργαζόμενους με προσωρινή απασχόληση". Στη συνέχεια η ανακοίνωση παραθέτει πληροφορίες για τις χώρες με τις οποίες η Αυστραλία έχει ήδη συνάψει αντίστοιχες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε