ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ "ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ"
Ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Reiss-Engelhorn του Μανχάιμ Alfried Wieczorek
Αναφέρει ότι και νέα στοιχεία αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες
Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι διαπιστώσεις κορυφαίων Γερμανών αρχαιολόγων, οι οποίοι υποστηρίζουν με θέρμη το ιστορικά αυτονόητο:ότι οι Μακεδόνες και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνες και πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων, ότι δεν μίλαγε σλαβικά και ότι οι Σκοπιανοί κάθε άλλο παρά σχέση έχουν με ο,τιδήποτε μακεδονικό. Οι επιστήμονες μάλιστα, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους, κατηγορούν τη FYROM για "σφετερισμό της παράδοσης της αρχαίας Μακεδονίας" φράση που έχει φτάσει σε κάθε άκρη της γης μέσω του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Οι παραπάνω δηλώσεις γίνονται και επίκαιρες λόγω της τεράστιας σημασίας διεθνούς έκθεσης που γίνεται στο Μουσείο του Μανχάιμ και έχει τίτλο "Ο Αλέξανδρος και το άνοιγμα του κόσμου". Σε αυτή την έκθεση, για πρώτη φορά, μουσεία από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Τατζικιστάν και το Ερμπάζ της Πετρούπολης έχουν στείλει βαρύτιμα αρχαία κειμήλια με τα οποία οι ανατολικοί λαοί υμνούν τον Μέγα Αλέξανδρο.
"Έλληνας ο Αλέξανδρος"
Τη νέα "φωτιά" σε διεθνές επίπεδο, που αναγκάζει τους Σκοπιανούς να αφήσουν κατά μέρος τον αλυτρωτισμό και το ψέμα και να κάνουν ότι δεν...άκουσαν, βάζει ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου Reiss-Engelhorn Museum με συνέντευξη του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το δε Deutsche Presse Agentur, με αλλεπάλληλα τηλεγραφήματά του και αφιερώματα στην έκθεση, σημειώνει με έμφαση ότι "το σύγχρονο κράτος που αυτοαποκαλείται "Μακεδονία" και έχει κύρια γλώσσα την σλαβική σφετερίζεται την παράδοση της αρχαίας Μακεδονίας", τονίζοντας ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αδιαμφισβήτητα Έλληνας.
"Ο Αλέξανδρος", λέει ο αρχαιολόγος στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, "ήταν αδιαμφισβήτητα Έλληνας και με απόλυτη βεβαιότητα όχι πρόγονος των σύγχρονων Σλαβομακεδόνων. Οι τελευταίες επιστημονικές έρευνες δείχνουν για μια ακόμη φορά πολύ ξεκάθαρα ότι οι Μακεδόνες στην εποχή του Αλεξάνδρου ήταν πολύ στενά συνδεδεμένοι με τους σύγχρονους Έλληνες", τόνισε, για να προσθέσει: "Στην αρχαιότητα οι Έλληνες και οι Μακεδόνες συνεργάζονταν και είχαν μεταξύ τους αλληλεπίδραση καθώς μίλαγαν την ίδια γλώσσα"
Στην ίδια συνέντευξη ο διευθυντής του αρχαιολογικού μουσείου του Μάνχαϊμ αναφέρεται αναλυτικά στα τελευταία ευρήματα των αρχαιολόγων από κάθε γωνιά της Γής, τα οποία αποδεικνύουν ότι τα περίπου δύο εκατομμύρια των Σκοπιανών έχουν καταγωγή από ανθρώπους που μετανάστευσαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ αιώνα, πολύ μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο αρχαιολόγος λέει ότι στη διαμάχη Αθήνας-Σκοπίων για τη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" η Ιστορία είναι ξεκάθαρα με την πλευρά της Αθήνας. "Ο Αλέξανδρος ήταν βασικά Έλληνας και σε καμία περίπτωση προπάππος των σημερινών Σλαβομακεδόνων. Οι Μακεδόνες και οι υπόλοιποι Έλληνες καταλάβαιναν ο ένας τον άλλον, αφού μίλαγαν την ίδια γλώσσα".
Στο αφιέρωμα που ακολούθησε και μετέδωσε το GPA αναφέρεται η τεράστια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που άφησε ο Μέγας Αλέξανδρος από την εκστρατεία του, τονίζοντας ότι δυόμισι χιλιετίες αργότερα η Ελλάδα προσπαθεί να πείσει μια χώρα η οποία προέκυψε μία χιλιετία μετά από τους Μακεδόνες ότι η κληρονομιά αυτή της ανήκει.
"Παρ' όλα αυτά, οι σύγχρονοι "Μακεδόνες" (σ.σ. εξηγεί νωρίτερα ότι πρόκειται για τους Σλάβους που ήρθαν από την Ασία τον 6ο μ.Χ. αιώνα), συνεχίζουν να διεκδικούν την κληρονομιά του μεγάλου βασιλιά, βάζοντας το δικό τους αστέρι της Βεργίνας στην εθνική τους σημαία και δίνοντας το όνομα του Αλέξανδρου στα σημαντικότερα κτίρια και εγκαταστάσεις τους, όπως το αεροδρόμιο των Σκοπίων και στον βασικό τους αυτοκινητόδρομο. Η τελευταία προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν ότι είχαν σχέση με τον Αλέξανδρο είναι το σχέδιό τους να βάλουν στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσάς τους ένα άγαλμά του πάνω σε ένα άλογο,αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων". Τέλος, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει με νόημα ότι η διαμάχη των Σκοπιανών με την Ελλάδα για το όνομα δεν τους κοστίζει μόνο την είσοδο στο ΝΑΤΟ, αλλά και την πιθανότητα ενός ισχυρότερου δεσμού με την Ε.Ε.
Το "μπέρδεμα" με το Ίντερνετ
Το "μπέρδεμα" με το Ίντερνετ
Τουλάχιστον ανιστόρητα είναι τα όσα θα διαβάσει κανείς χτυπώντας τη λέξη "Macedonia" στο Google. Το πρώτο αποτέλεσμα είναι η σχετική σελίδα της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia, η οποία αναφέρεται στα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", μια χώρα που η "κακή Ελλάδα" πίεσε να μετονομαστεί σε "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας". Η ιστορία της χώρας παρουσιάζεται μονομερώς, χωρίς να γίνεται καμία απολύτως αναφορά στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία, προβάλλοντας τους Σκοπιανούς ως πραγματικούς "Μακεδόνες" και τους Έλληνες ως μια "κακή χώρα" που προκαλεί στη γείτονά της συνεχώς προβλήματα με την αδιαλλαξία της!
Το...παράδοξο είναι το γεγονός ότι στην ίδια ιστοσελίδα, εάν κάποιος αναζητήσει πληροφορίες για τον Μέγα Αλέξανδρο, θα δει ακριβώς τα αντίθετα. Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατίθεται όπως είναι στην πραγματικότητα: εξιστορώντας την ελληνική καταγωγή, τις ρίζες, την εκπαίδευση και τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους Έλληνες, ενώ δεν αναφέρονται πουθενά (δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού δεν τεκμηριώνεται ιστορικά) οι Σκοπιανοί.
Πηγή:presstime
αρ.φυλ. 184
σελ.7
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/12/blog-post_487.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/12/blog-post_487.html
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε