ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
100 Τούρκοι επιχειρηματίες έρχονται να κατακτήσουν την ελληνική αγορά
Το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις στην πόλη μας με Έλληνες επιχειρηματίες, αφού είναι έντονο το ενδιαφέρον τους για άνοιγμα στην χώρα μας
Για το τριήμερο 16, 17 και 18 Μαΐου έκλεισε στην Κομοτηνή η διεξαγωγή του συνεδρίου του πολυπληθέστατου Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης. Οι 100 περίπου Τούρκοι επιχειρηματίες θα βρεθούν στην πόλη μας για να συμμετάσχουν στις εργασίες του φορέα τους και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία για συζητήσεις με το ντόπιο επιχειρηματικό δυναμικό. Το αίτημα πραγματοποίησης του εν λόγω συνεδρίου στην πόλη μας είχε τεθεί τον Μάρτιο σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του τουρκικού επιμελητηρίου με την διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Από τότε έγινε γνωστό το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε Θράκη και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο. Στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» θα φιλοξενηθεί το συνέδριο, ενώ την τελευταία μέρα, δηλαδή Τρίτη 18 Μαΐου στις 12:30 κλιμάκιο του Επιμελητηρίου της Κωνσταντινούπολης θα επισκεφτεί το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη του.
Υπέρμαχος της συνεργασίας αυτής ο Κώστας Λιούρτας κατάφερε να φέρει το συνέδριο στην Κομοτηνή, επεμβαίνοντας ακόμα και την τελευταία στιγμή όταν έμαθε ότι και η διπλανή Αλεξανδρούπολη διεκδικούσε τη διεξαγωγή του. «Με ενδιαφέρει κάθε φορά να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να φέρουμε οποιονδήποτε στην Κομοτηνή μας, στην Θράκη γενικότερα, ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε έστω μια δραχμή στο κοινό ταμείο της Θράκης. Πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε ούτε μια δραχμή από τον νομό μας», τονίζει ο κ. Λιούρτας. Μάλιστα ήδη ζητήθηκε από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ένας κατάλογος 100 επιχειρήσεων της περιοχής, ώστε το Επιμελητήριο της Τουρκίας να αποστείλει τις προσκλήσεις συμμετοχής.
Ο δίαυλος επικοινωνίας ανοίγει με την γειτονική χώρα και σε μία περίοδο κρίσης αυτό θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούν οι άνθρωποι της περιοχής μας, αφού δίπλα ανοίγεται μία αγορά πολλών εκατομμυρίων. Όμως η δήλωση του κ. Λιούρτα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική προς αυτή την κατεύθυνση, «εμείς τι μπορούμε να προσφέρουμε πλέον σαν χώρα; Γίναμε μια χώρα που δεν έχει τίποτα να προσφέρει, τίποτα να ανταλλάξει, γιατί κάποτε το ισοζύγιο πληρωμών ήταν υπέρ της Ελλάδος, σήμερα τι μπορούμε να εξαγάγουμε; Είχαμε ένα στραγάλι και ένα σουτζούκ λουκούμ, αυτά θα εξαγάγουμε; Δυστυχώς γίναμε μια χώρα πανάκριβη η οποία δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε την Βουλγαρία, ούτε την Τουρκία». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης αντιπροσωπεύει 350.000 επαγγελματίες, οι οποίοι πραγματοποιούν τις μισές εξαγωγές της Τουρκίας. Το γενικό συμβούλιο διοίκησης του Επιμελητηρίου αποτελείται από 297 άτομα, ενώ έχει δημιουργηθεί ειδικός τομέας για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Δήμητρα Συμεωνίδου
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_5804.html
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε