-->

Header Ads

Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών


*Δεν ξέρω τι λένε οι συνδικαλιστές για τις απόρρητες δαπάνες που, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, φθάνουν περίπου τα 18-20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά πιάνουν... τόπο. Εμείς πάντως δεν θέλουμε καν να πιστέψουμε ότι έχει δόση αλήθειας η πληροφορία πως από τις απόρρητες δαπάνες, που πρέπει να πηγαίνουν για εθνικούς σκοπούς, καλύφθηκαν... υπερωρίες και επιδόματα υπαλλήλων του γραφείου του πρωθυπουργού.
Εκτός εάν, φυσικά, η ευμάρεια των υπαλλήλων του Μεγάρου Μαξίμου έχει εθνικές διαστάσεις…


*Ποιος είχε την έμπνευση να βάλει τον κ. Παπανδρέου να ποζάρει δίπλα στον κ. Ερντογάν έχοντας μαζί τους δύο μειονοτικούς βουλευτές Α. Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη; Και για να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης τον συμβολισμό, την τετράδα συμπλήρωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος ΑΚΡ της Κωνσταντινούπολης και στενός συνεργάτης του τούρκου πρωθυπουργού, ο κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από τη Θράκη.
*Ο πέμπτος της «παρέας», Χ. Παπουτσής, δεν ξέρουμε πώς βρέθηκε στο Χίλτον σαββατιάτικα πρωί. Το ίδιο αναρωτιέται και ο φον Δημητράκης, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη φωτογράφηση…

*Θα αναμέναμε ότι μία εβδομάδα μετά την αναχώρηση του Ταγίπ από την Αθήνα θα είχαν διαταχθεί και θα είχαν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές έρευνες για να αποδοθούν οι ευθύνες για το Βατερλώ (όχι μόνο επικοινωνιακό) της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού.

Ποιοι ήταν αυτοί που προετοίμασαν την επίσκεψη, ποιοι έδωσαν την ευκαιρία στον κ. Ερντογάν να κάνει μια πρωτοφανή επίδειξη της αδιαλλαξίας του, αφήνοντας έναν έλληνα πρωθυπουργό να παρακολουθεί τη «διάλεξη» Ερντογάν και να προσπαθεί να ξεφύγει λέγοντας κάτι για... κλιματική αλλαγή, για Βραζιλία και Λούλα, για σχέδια πτήσης που θα έπρεπε να δίνουν οι Τούρκοι (μα το πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο) και να δικαιολογείται στον κ. Ερντογάν ότι ο ίδιος κάνει ό,τι μπορεί για τη μειονότητα στη Θράκη...

*Δεν θα χρειαστεί και μεγάλη έρευνα, καθώς τον πρώτο λόγο στην προετοιμασία τον είχε ο κ. Δρούτσας, με τα αινιγματικά τετ α τετ με τον Α. Νταβούτογλου, και μετά η γνωστή τριάδα που κάνει κουμάντο στην ελληνική εξωτερική πολιτική. Δεν θα πρέπει να εξαιρείται φυσικά ούτε ο πρέσβης στην Άγκυρα Φ. Ξύδας, καθώς, αν και δεν έδειχνε ευτυχής, έχει βάλει κι αυτός το χεράκι του, δίνοντας όλον αυτόν τον καιρό μια συγκεκριμένη ειδυλλιακή εικόνα για την τουρκική κυβέρνηση.

*Ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε καν στην προπαγανδιστική επίθεση του ομολόγου του, που θυμήθηκε ξαφνικά ότι πρέπει τα μαχητικά να αφοπλιστούν στο Αιγαίο... Ποτέ κανείς επισήμως δεν θύμισε στον κ. Ερντογάν ότι η μείωση της έντασης επιτυγχάνεται όταν τα τουρκικά μαχητικά δεν γαζώνουν κάθε ημέρα τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο και το FIR Αθηνών και όχι όταν απλώς αφήνουν τον οπλισμό τους στο έδαφος.
-Εξάλλου, εάν είναι έτσι όπως τα λέει ο Ταγίπ, τότε να δοκιμάσουμε να κάνουμε και εμείς ορισμένες «άοπλες» πτήσεις πάνω από την Αλικαρνασσό, τη Σμύρνη ή την Ίμβρο και την Τένεδο...

*Ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να δίνει «δώρο» την ανακατασκευή του τζαμιού Φετιχιέ στο Μοναστηράκι, που αποτελεί το ιστορικό σύμβολο της κατάληψης της Ελλάδας από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Πέραν της ένστασης που υπάρχει ότι αυτά τα θέματα δεν είναι δυνατόν να τα χειρίζονται οι πολιτικοί με ελαφρότητα και δεν μπορεί φυσικά να αποτελούν προσωπικά, έστω και πολιτικά, «δώρα», αφελώς θα ρωτήσουμε: Ο κ. Ερντογάν τι αντίστοιχο δώρο έδωσε στην ελληνική πλευρά; Για να μη φθάσουμε στα μνημεία της Ιωνίας και της μικρασιατικής ακτής, να μην πάμε σε χριστιανικά και βυζαντινά μνημεία, ας έρθουμε στα πιο πρόσφατα. Πότε θα επιστρέψει στις ελληνικές κοινότητες και στους έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου τις περιουσίες που παράνομα έχει κατασχέσει το τουρκικό κράτος;

*Εκτός εάν το δώρο του Ταγίπ είναι τα καλά λόγια και οι διαβεβαιώσεις του κ. Νταβούτογλου ότι δεν έχει σκοπό η Τουρκία να καταλάβει ελληνικά νησιά (σ.σ.: Αλήθεια, ποιος συμβούλευσε τον κ. Παπανδρέου να ανοίξει ο ίδιος συζήτηση για το ενδεχόμενο κατάληψης ελληνικού νησιού;). Δυστυχώς αυτό που λέει ο κ. Νταβούτογλου είναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Εξάλλου καταλαμβάνεις έναν χώρο όταν δείχνει σημάδια αντίστασης.

Όταν μπορείς να κυριαρχήσεις χωρίς να πέσει μία τουφεκιά…
-Εμφανιζόντουσαν ψοφοδεείς, υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες, να ψελλίζουν διάφορα περί ελληνοτουρκικής οικονομικής συνεργασίας, περί επενδύσεων από τον «γείτονα» για να βοηθηθεί η Ελλάδα και διάφορα άλλα τέτοια.

*Λες και δεν αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλληνας για ποιον λόγο και σκοπό έχουν αρχίσει και κοιτάνε για «επενδύσεις» τούρκοι επιχειρηματίες...
DΔεν μιλάμε για τις εταιρείες κουλουριών, παγωτών και κεμπάμπ που εξέφρασαν την επιθυμία για να ανοίξουν μαγαζί στην Αθήνα. Αλλά στον τραπεζικό τομέα, αφού η κρατική τράπεζα Ζιραάτ (στενά συνδεόμενη με το «κράτος» και με μακρά ιστορία που φθάνει μέχρι την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών στη δεκαετία του '50) εξασφαλίζει επέκταση σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη και κοιτάζει και προς τη Δωδεκάνησο (συμπτωματικά κινείται εκεί όπου η Άγκυρα εγείρει αξιώσεις περί «τουρκικής» μειονότητας).

-Μπίρ παρά. Έτσι ήρθαν εδώ οι φίλοι του κ. Ερντογάν για να συνεχίσουν την πολιτική του και να εξαγοράσουν κοψοχρονιά ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν εξέφραζε την απορία του γιατί είμαστε επιφυλακτικοί στην τουρκική πρόταση να ηλεκτροδοτηθούν τα νησιά οπό την απέναντι τουρκική ακτή. Σας το είπαμε ξανά: Απλώνοντας και ενισχύοντας την οικονομική εξάρτηση είναι φυσικό τελικά να χάσει κάθε έννοια η «στρατιωτική» απειλή εναντίον των νησιών. Ο σουλτάνος θα έχει πετύχει τον στόχο του με ειρηνικά μέσα…

*Του φον Δημητράκη, δεν του φθάνει η αγωνία του για τον ανασχηματισμό, ξέμεινε και από συνομιλητή στη διάρκεια της επίσκεψης. Ο κ. Νταβούτογλου έμεινε λίγες ώρες στην Αθήνα και έφυγε πρωί πρωί γιατί είχε στα σκαριά την πρωτοβουλία παγκόσμιου βεληνεκούς στην Τεχεράνη για τα πυρηνικά του Ιράν. Σιγά μην καθόταν να ασχοληθεί με τις κοινωνικότητες του (ούτε καν) ομολόγου του.DΌσο για τον ανασχηματισμό, η εμπειρία λέει ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο ανοίγει η όρεξη όλο και πιο πολλών υποψηφίων. Η ανησυχία φυσικά γίνεται μεγαλύτερη καθώς οι ειδήσεις για τις κοινωνικές επαφές του προέδρου της κυβέρνησης με… ενασχολούμενες με την εξωτερική πολιτική έχουν πυκνώσει τελευταία.

-Εντολή για περιορισμό, όσο επιτρέπει η νομιμότητα, όλων των μετακινήσεων προσωπικού που συνιστούν πρόσθετο κόστος για το υπουργείο, έχει δοθεί στον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών. Για όσες θέσεις δεν μπορεί να μείνουν κενές παραμένουν στο εξωτερικό οι ίδιοι υπάλληλοι, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα από τα έξοδα μετεγκατάστασης, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα οι υπάλληλοι θα επιστρέφουν και οι θέσεις θα μένουν κενές.

*Ματαίως ο έλληνας πρέσβης στο Ιράκ κ. Μακρής ζητά τη λειτουργία προξενείου στο ιρακινό Κουρδιστάν, για λόγους που είναι ευνόητοι. Κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσει ελληνικό προξενείο στο Ερμπίλ και πιθανότατα ο λόγος δεν είναι άλλος από το άτυπο βέτο που έχει θέσει η Τουρκία. Αλλά ακόμη και αν φοβούνται να ενοχλήσουν την Τουρκία, ας ενισχύσουν με το «κατάλληλο» προσωπικό το γραφείο ΟΕΥ που έχουμε εκεί…
Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_629.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.