-->

Header Ads

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 21

Βασικές αρχές συγκρότησης - Λειτουργίας «Δικτύου 21»
Τι είναι Δίκτυο:

Το «Δίκτυο 21» συγκροτείται ως αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία, με αντικείμενο τη μελέτη, επικοινωνία, συντονισμένη δράση και δημόσιο διάλογο επι των εθνικών προβλημάτων που απασχολούν το σύγχρονο Ελληνισμό. Είναι δίκτυο επικοινωνίας και συντονισμού δραστηριοτήτων ανάμεσα σε φυσικά πρόσωπα και ενώσεις φυσικών προσώπων, με κοινούς προβληματισμούς για τα εθνικά θέματα.

Θεματολογία:


Το Δίκτυο ασχολείται με τα μακροχρόνια "εθνικά ζητήματα". Το "Δίκτυο 21" δεν παρεμβαίνει στα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής διαμάχης, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των κομμάτων, στις διαμάχες των οποίων το Δίκτυο δεν αναμιγνύεται επ` ουδενί.

Ως μακροχρόνια "εθνικά ζητήματα" ορίζουμε όλα εκείνα που συγκροτούν την κοινή ταυτότητα του Ελληνισμού - ώς προς τον έξω κόσμο και ώς προς το μέλλον του: Ζητήματα εθνικής εξωτερικής πολιτικής και εθνικών απειλών, η Παιδεία, το Δημογραφικό ζήτημα, η Ελληνική Διασπορά, η Γλώσσα, η διάσωση και προβολή της Πολιτισμικής μας κληρονομιάς, και η αντιμετώπιση της "Ευρωπαϊκής Πρόκλησης" είναι, με την έννοια αυτή, "εθνικά ζητήματα".

Στόχοι:

Το «Δίκτυο 21» δημιουργεί σχέσεις επικοινωνίας και συντονισμού ανάμεσα στα μέλη του για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο πεδίο της Κοινής Γνώμης, αλλά και για την άσκηση επιρροής στους διαμορφωτές πολιτικής.

Το «Δίκτυο 21» οργανώνει κοινές πρωτοβουλίες ανάμεσα σε Ελληνες πολίτες αλλά και σε `Ελληνες ή Φιλλέληνες του Εξωτερικού, για την αντιμετώπιση απόψεων εφησυχασμού, ηττοπάθειας και μοιρολατρίας μέσα στην Ελλάδα, και για την αντιμετώπιση ανθελληνικών απόψεων παντού.

Το "Δίκτυο 21" δεν ταυτίζεται με κανένα πολιτικό Κόμμα, αλλά διατηρεί σχέσεις επιρροής με όλα τα κόμματα. Δεν υποστηρίζει σε Βουλευτικές εκλογές ή Ευρωεκλογές οποιοδήποτε Κόμμα, αλλά μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις πολιτευτών ανάλογα με τη δημόσια στάση τους στα Εθνικά θέματα.

Οργάνωση 

Το «Δίκτυο 21» αποτελείται από «κόμβους» που μπορεί να είναι ομάδες ή φυσικά πρόσωπα. Η Οργάνωσή του προβλέπει εξωτερικούς και εσωτερικούς κόμβους του δικτύου.

Οι Εξωτερικοί κόμβοι είναι οι σύνδεσμοί του με άλλες οργανώσεις με αντίστοιχους προβληματισμούς ή δράση, και με τις οποίες μπορεί να συνεργάζεται.

Οι Eσωτερικοί Κόμβοι του δικτύου μπορούν να είναι τριών διαφορετικών ειδών:

• Φυσικά πρόσωπα.

• `Ατυπες ομάδες και συνεργαζόμενες οργανώσεις

• «Ομάδες 21» του Δικτύου.

Τα φυσικά πρόσωπα, είναι κόμβοι του Δικτύου, ενημερώνονται συστηματικά από «Ομάδες 21» του Δικτύου και συμμετέχουν στα Συνέδριά τους ως παρατηρητές.

`Ατυπες ομάδες και συνεργαζόμενες οργανώσεις είναι επίσης κόμβοι του Δικτύου, ενημερώνονται συστηματικά, λαμβάνουν μέρος στη δράση και την εσωτερική ζωή του Δικτύου, και τα μέλη τους είναι «αντεπιστέλλοντα μέλη» του Δικτύου. Ενας εκπρόσωπος κάθε άτυπης ομάδας μπορεί να συμμετέχει στα Συνέδρια του Δικτύου ως πρόσωπο. Τα υπόλοιπα μέλη συμμετέχουν ως παρατηρητές.

«Ομάδες 21» συγκροτούνται σε διάφορα επίπεδα (Κεντρικό, Περιφερειακό, Τοπικό) ως αυτόνομες αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες, με καταστατικά εγκεκριμένα από τα κατά τόπους Πρωτοδικεία, αντίστοιχα με αυτό της Κεντρικής Ομάδας-Κόμβου, με σαφές «πρωτόκολλο συνεργασίας - επικοινωνίας» με την «Κεντρική Ομάδα 21». Είναι κλειστές, και προβλέπεται να έχουν από 15-40 ιδρυτικά μέλη. Εξη μήνες μετά τη συγκρότησή τους υποχρεούνται να υποβάλλουν στην Κεντρική Ομάδα κατάλογο αναπληρωματικών μελών ισάριθμων προς τα ιδρυτικά.

Δικτύωση

Κάθε "Ομάδα 21" (εκτός από την Κεντρική) προέρχεται απο κάποιον μητρικό κόμβο. `Ολες οι "Ομάδες 21" μπορούν να δημιουργήσουν θυγατρικές ομάδες - κόμβους. Αυτή, σε γενικές γραμμές, είναι η διαδικασία ανάπτυξης του δικτύου. 

Η Κεντρική «Ομάδα 21» δημιουργεί επαφές με εσωτερικούς και εξωτερικούς κόμβους. Από τους εσωτερικούς κόμβους προσπαθεί να αναβαθμίσει τα φυσικά πρόσωπα σε άτυπες ομάδες, τις άτυπες ομάδες σε «Ομάδες 21», και τις «Ομάδες 21» να τις ενθαρρύνει να δημιουργήσουν τη δική τους περαιτέρω δικτύωση με άλλες άτυπες ομάδες, και να συγκροτήσουν δικές τους «Ομάδες 21» σε επόμενο (τοπικό κλπ. επίπεδο).

Σε κάθε περιοχή (περιφερειακά, κατά πόλη, τοπικά κλπ.) μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από μία «Ομάδες 21». `Ετσι, εκτός από τους «κάθετους» μπορούν να υπάρξουν και «παράλληλοι κόμβοι» στο Δίκτυο.

Οι τοπικές «Ομάδες 21» αποφασίζουν με απλή πλειοψηφία των ιδρυτικών τους μελών τη συμμετοχή τους σε κοινές δραστηριότητες του Δικτύου, ενώ μπορούν να αναλαμβάνουν και ιδιαίτερες δραστηριότητες στην περιοχή τους. Τα αναπληρωματικά μέλη έχουν δικαίωμα λόγου και παρουσίας. Οι τοπικές δραστηριότητες αφορούν κυρίως στην επιρροή σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε τοπικούς πολιτικούς, σε Θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ.

Αν κάποια τοπική «Ομάδα 21» παραβεί τις αρχές του Δικτύου (π.χ. υποστηρίξει κάποιο κομμα, ή προσλάβει ιδρυτικά της μέλη ως αμειβόμενο προσωπικό - βλέπε κατωτέρω), η Κεντρική «Ομάδα 21», οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση, να ζητήσει εξηγήσεις, και εφ` όσον οι εξηγήσεις δεν κριθούν επαρκείς, να την αποκόψει από το Δίκτυο, ενημερώνοντας σχετικώς όλες τις άλλες τοπικές ομάδες.

Μέλη

Το Δίκτυο έχει τεσσάρων ειδών μέλη. 

• Ιδρυτικά

• Αναπληρωματικά

• Αντεπιστέλλοντα.

• Τιμητικά

Τα ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν σε «Ομάδες 21», με κανονικά καταστατικά εγκεκριμένα από τα Πρωτοδικεία.

Τα αναπληρωματικά μέλη συμμετέχουν κι αυτά στις «Ομάδες 21» με δικαιώματα παρουσίας και λόγου.

Τα αντεπιστέλλοντα μέλη ανήκουν σε άτυπες ομάδες του δικτύου κι εκπροσωπούνται στα Συνέδρια του Δικτύου.

Τα τιμητικά μέλη είναι προσωπικότητες που μετέχουν στην Τιμητική Γερουσία του Δικτύου.

Η σύνθεση κάθε «Ομάδας 21» -κόμβου θα είναι κλειστή, δηλαδή θα έχει ιδρυτικά μέλη (15-40), χωρίς τη δυνατότητα να εγγράφει και νέα μέλη στη συνέχεια (Το όριο αυτό είναι μεγαλύτερο για την Κεντρική «Ομάδα 21», δες κατωτέρω). Τα ιδρυτικά μέλη προσχωρούν αφού αποδεχθούν και προσυπογράψουν τους στόχους και τη λειτουργία της «Ομάδας 21». Εντός έξη μηνών από την ίδρυσή της κάθε «Ομάδα 21» καταθέτει κατάλογο αναπληρωματικών μελών που καταρτίζει η ίδια. Τα αναπληρωματικά μέλη αναπληρούν τα ιδρυτικά που αποχωρούν (λόγω θανάτου, παραίτησης, επειδή θέλουν να πολιτευθούν κλπ.)

Ιδρυτικά μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι πολίτες (ή μόνιμοι κάτοικοι της χώρας), εκτός από ενεργούς πολιτικούς και εν ενεργεία στρατιωτικούς. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να γίνουν μέλη, ακριβώς για να μην υπάρξει κίνδυνος πολιτικής εκμετάλλευσης. Ιδρυτικά μέλη στα κέντρα της Ελληνικής Διασποράς μπορούν να γίνουν και πρόσωπα που δεν είναι Ελληνες πολίτες, αλλά αποδέχονται τους σκοπούς και τη λειτουργία του «Δικτύου 21» (ομογενείς και μή, Φιλλέληνες κλπ).

Οσοι «εν ενεργεία» πολιτικοί (βουλευτές ή υπουργοί καθώς και μη μόνιμα μέλη Διοικήσεων των ΔΕΚΟ) επιθυμούν δημόσια να υποστηρίξουν τις Πρωτοβουλίες της Ομάδας, μπορούν να το κάνουν αυτοβούλως, με δήλωσή τους προς τον τύπο, προσωπικά ή ομαδικά. Οι εκπρόσωποι της Πρώτης Βαθμίδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, μέλη δημοτικών ή κοινοτικών συμβουλίων) καθώς και οι συνδικαλιστές μπορούν να συμμετάσχουν ως μέλη του δικτύου.

Αν κάποιο ιδρυτικό μέλος πολιτευθεί, τότε υποχρεούται να παραιτηθεί και τη θέση του καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος από τον κατάλογο των αναπληρωματικων μελών.

Κάθε «Ομάδα 21» που θέλει να επεκτείνει τη δύναμή της συγκροτεί κόμβους τους οποίους ενημερώνει και συντονίζει. Οι κόμβοι αυτοί μπορεί να συγκροτηθούν τελικά σε νέες «Ομάδες 21» που ιδρύονται κανονικά ως αυτόνομες μη κερδοσκοπικές εταιρίες με δικά τους καταστατικά, ενωμερώνονται δε και συντονίζονται από την μητρική «Ομάδα 21» που τις συγκρότησε. 

Με ευθύνη των κόμβων που συγκροτούν κάθε τοπική «Ομάδα 21», δεν γίνονται δεκτά μέλη που διακηρύσσουν ανθελληνικές απόψεις ή αρνούνται τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αν κάποιο μέλος σε περιφερειακή ή τοπική Ομάδα εκφράσει ανθελληνικές απόψεις ή προσβάλλει τις βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος μετά από την είσοδό του στο Δίκτυο, την υπόθεση εξετάζει ο αμέσως ανώτερος κόμβος με ευθύνη του οποίου ιδρύθηκε η τοπική «Ομάδα 21», του ζητάει εξηγήσεις, κι αν δεν ικανοποιηθεί μπορεί να τον διαγράψει. 

Οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να προσβληθεί κατ` έφεσιν και να κριθεί τελεσίδικα από την κεντρική «Ομάδα 21» (η οποία μπορεί να συστήσει προς τούτο ειδικό «τμήμα δεοντολογίας», για να παρακολουθεί και να κρίνει τέτοιες υποθέσεις).

Επικοινωνία - Συντονισμός

Η επικοινωνία του Δικτύου είναι αμφίδρομη. Γίνεται, κατα κύριο λόγο, ανάμεσα στους "μητρικούς" και "θυγατρικούς" κόμβους. Δεν αποκλείεται η άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε δύο οποιουσδήποτε κόμβους (παράλληλη επικοινωνία) ούτε η άμεση πρόσβαση οποιουδήποτε κόμβου προς την Κεντρική "Ομάδα`21" για ζητήματα σοβαρά ή εξόχως επείγοντα. Η ρήτρα αυτή εναπόκειται στην κρίση κάθε "Ομάδας 21" που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το "Κέντρο", και έχει ως στόχο να αποφευχθεί ο υδροκεφαλισμός της Κεντρικής "Ομάδας 21"

Η μορφή επικοινωνίας εξαρτάται απο την τεχνολογική υποδομή κάθε "Ομάδας 21": απο την απλή αλληλογραφία και το τηλεφώνημα, ως την τηλεομοιοτυπία (fax) και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Ε-mail). Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που είναι η επιθυμητή μορφή επικοινωνίας του Δικτύου 21 αποτελεί στόχο κάθε Ομάδας - κόμβου.

Κεντρική «Ομάδα 21»

Η Κεντρική «Ομάδα 21» έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί μέχρι τα 81 μέλη από όλη την Ελλάδα. Μπορεί επίσης να συγκροτήσει μιά «Τιμητική Γερουσία» - όχι πλέον των 300 μελών από όλη την Ελλάδα αποτελούμενη από προσωπικότητες του πνεύματος, των επιστημών, του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και της Εκκλησίας, με συμβουλευτικό και συμβολικό χαρακτήρα.

Για την «Ομάδα 21» δεν υπάρχουν απλοί και «επώνυμοι πολίτες». Ολοι οι πολίτες είναι επώνυμοι και ισοδύναμοι. Για την δημόσια προβολή των θέσεών της, ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιεί ονόματα ανθρώπων γνωστών στο ευρύ κοινό.

Η Κεντρική «Ομάδα 21» έχει Γραμματεία (Εκτελεστική Επιτροπή) ο αριθμός μελών της οποίας δεν μπορεί να ξεπερνά το ένα πέμπτο συν ένα των συνολικών μελών της. Επίσης συγκαλεί την Τιμητική Γερουσία σε τακτά χρονικά διαστήματα με ευθύνη της. Η κεντρική «Ομάδα 21» έχει απαρτία όταν παρευρίσκονται τα μισά μέλη της συν ένα. Η Τιμητική Γερουσία συνεδριάζει συμβουλευτικά ανεξαρτήτως απαρτίας. (Λεπτομέρειες στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της).

Οι υπόλοιπες «Ομάδες 21» έχουν απαρτία όταν παρευρίσκονται τα δύο τρίτα των μελών τους. Επίσης μπορούν κι αυτές να συγκροτούν τη δική τους Τιμητική Γερουσία, (με συμβουλευτικό ρόλο) και με τρόπο που προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό τους. 

Χρηματοδότηση

Το «Δίκτυο 21» συλλέγει χρήματα για να καλύψει τα λειτουργικά τoυ έξοδα, σύμφωνα με τον τακτικό προϋπολογισμό του, καθώς και για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, και οφείλει να εκδίδει απολογισμό των χρημάτων που διαχειρίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι μεγαλύτερα του έτους. Συλλογή χρημάτων από επι μέρους κόμβους του Δικτύου, χωρίς προϋπολογισμό και χωρίς ενημέρωση του Κεντρικού κόμβου δεν επιτρέπεται. Επίσης το «Δίκτυο 21» οφείλει να εκδίδει απολογισμό μετά το πέρας κάθε αυτόνομης πρωτοβουλίας του, ώστε να υπάρξουν ρήτρες πλήρους οικονομικής διαφάνειας.

Εκτός από την εργασία των εθελοντών, οι «Ομάδες 21» μπορούν να προσλάβουν αμειβόμενο προσωπικό για την διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων τους. Ιδρυτικά μέλη των «Ομάδων 21», σε οποιοδήποτε επίπεδο, δεν μπορούν να προσληφθούν ως αμειβόμενο προσωπικό.

Βασική οικονομική αρχή λειτουργίας του «Δικτύου 21» είναι η αυτοχρηματοδότηση των λειτουργιών του από τις εισφορές των μελών της ή από τα χρήμάτα που μπορούν να συλλέξουν τα μέλη του με μή εμπορικούς τρόπους (εράνους, δωρεές, εκδηλώσεις κλπ.) 

Στην αρχή κάθε χρόνου συντάσσεται από την Κεντρική «Ομάδα 21» προϋπολογισμός δραστηριοτήτων και εξεύρεσης πόρων για ολόκληρο το Δίκτυο. Από τους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού προβλέπεται ένα μέρος για την χρηματοδότηση αναγκών των υπολοίπων βαθμίδων. Κάθε «Ομάδα 21»-κόμβος συντάσσει τακτικό προϋπολογισμό εξόδων και πόρων και τον θέτει υπόψιν ολοκλήρου του δικτύου, στέλλοντας αντίτυπο στο Αρχείο της Κεντρικής "Ομάδας 21". Επίσης, στο Κεντρικό Αρχείο του Δικτύου φυλάσσονται οι ετήσιες λογιστικές εκκαθαρίσεις για κάθε προϋπολογισμό των «Ομάδων 21» του δικτύου. 

Κάθε «Ομάδα 21» μπορεί να αναλαμβάνει ιδιαίτερες τοπικές πρωτοβουλίες ενημερώνοντας τον μητρικό κόμβο. Αν οι πρωτουβουλίες αυτές απαιτούν ειδικό προϋπολογισμό, πέρα από τα λειτουργικά του έξοδα, ο προϋπολογισμός αυτός πρέπει να εγκρίνεται προηγουμένως από τον μητρικό κόμβο. Η απόφαση έγκρισης ή απόρριψης του ειδικού αυτού προϋπολογισμού πρέπει να δίνεται εντός τριών εβδομάδων από την υποβολή του. 

Δημιουργία Δικτύου - Εκπροσώπηση

Σε Ιδρυτική Διάσκεψη του Δικτύου που θα συγκληθεί με ευθύνη της κεντρικής «Ομάδας 21», μέσα στο 1996, και με αντιπροσώπους φυσικά πρόσωπα από όλη την Ελλαδα, θα ψηφιστεί η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου, σύμφωνα με το παρόν καταστατικό. Εντός διετίας από την Ιδρυτική Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Πρώτο Τακτικό Συνέδριο του Δικτύου, με αποκλειστικό θέμα κοινές πρωτοβουλίες και οργανωτική επέκταση του Δικτύου.

Τακτικά Συνέδρια θα γίνονται κάθε δύο χρόνια. Θα συμμετέχουν οι κόμβοι του (τοπικές, περιφερειακές Ομάδες - άτυπες, κανονικές κλπ.) και θα αντιπροσωπεύονται ανάλογα με την συμμετοχή κάθε ομάδας στις κοινές δραστηριότητες του Δικτύου - π.χ. ανάλογα με τον αριθμό υπογραφών που μάζεψαν σε πανελλήνιες διακηρύξεις κλπ. - σύμφωνα με κριτήρια που θα εισηγείται η Κεντρική "Ομάδα 21", θα εγκρίνει κάθε Συνέδριο και θα αφορούν την αντιπροσώπευση στο επόμενο. Απο το Τέταρτο Συνέδριο την εισήγηση των κριτηρίων αντιπροσώπευσης θα την κάνει το "Κοινόν" (δες κατωτέρω).

Επίσης, το Συνέδριο θα εκλέγει με μυστική ψηφοφορία την Ελεγκτική Επιτροπή, κύριο καθήκον της οποίας είναι να ορίσει τον ακριβή αριθμό αντιπροσώπευσης στο επόμενο Συνέδριο, με βάση τα ήδη ψηφισμένα κριτήρια. 

Στο Δεύτερο τακτικό Συνέδριο του Δικτύου θα εκλεγεί Αντιπροσωπευτική Επιτροπή (μέχρι 150 μέλη) - το "Κοινόν". Η Επιτροπή αυτή θα έχει αρμοδιότητα να χαράσσει τον μακροχρόνιο σχεδιασμό του Δικτύου.

Από το επόμενο (Τρίτο) Συνέδριο, το "Κοινόν" θα αναλάβει την ηγεσία του Δικτύου. Η Κεντρική "Ομάδα 21" θα έχει την ευθύνη Εκτελεστικού Συντονισμού, ενώ το "Κοινόν" θα έχει ευθύνη του Επιτελικού σχεδιασμού και έγκρισης σχεδίων δράσης για Πανελλήνιες Πρωτοβουλίες του Δικτύου.

Η διαδικασία ανάδειξης του "Κοινού" σε ανώτατο ηγετικό όργανο του Δικτύου, έχει σταδιακό χαρακτήρα και θα ολοκληρωθεί μέσα σε μιά οκταετία, ώστε να ωριμάσουν σχέσεις εκπροσώπησης, και να αναδειχθεί "φυσική ηγεσία" του Δικτύου Πανελλαδικά. 

Στα Τακτικά Συνέδρια συμμετέχουν, ως άτομα, τα τιμητικά μέλη του Δικτύου. Τα φυσικά πρόσωπα που αποτελούν «κόμβους» του Δικτύου σε όλα τα επίπεδα συμμετέχουν ως παρατηρητές. Οι άτυπες ομάδες του Δικτύου και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις (αντεπιστέλλοντα μέλη) συμμετέχουν με τον ίδιο αριθμό αντιπροσώπων, ο αριθμός των οποίων αποφασίζεται στο προηγούμενο Συνέδριο.

Οι «Ομάδες 21» συμμετέχουν «ενισχυμένα», ανάλογα με την προσφορά τους στις συλλογικές δραστηριότητες του Δικτύου. Ο αριθμός αντιπροσώπων από τις Ομάδες 21 δεν μπορεί να είναι μικρότερος από εκείνον των άτυπων ή συνεργαζομένων ομάδων.

Μέχρι το Τρίτο Τακτικό Συνέδριο του Δικτύου, τις Πανελλήνιες πρωτοβουλίες του θα τις αποφασίζει η Κεντρική «Ομάδα 21». Οποιοσδήποτε «κόμβος» στο δεύτερο, τρίτο κλπ. επίπεδο διαφωνεί με κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μπορεί να αρνηθεί με κατά πλειοψηφίαν απόφαση της τοπικής «Ομάδας 21», να λάβει μέρος στην πρωτοβουλία αυτή. Δεν δικαιούται, όμως, να εμποδίσει μέλη του, που ενδεχομένως συμφωνούν, να λάβουν μέρος, ούτε δικαιούται να αρνηθεί την ενημέρωση των θυγατρικών Ομάδων-κόμβων με τους οποίους έχει επαφή.

Η δράση του Δικτύου είναι προαιρετική για τα μέλη του, αλλά η αντιπροσωπευτικότητα στα Συνέδριά του και στα προγράμματαδράσης που ψηφίζει, εξαρτώνται από το βαθμό συμμετοχής κάθε κόμβου στη συλλογική του δράση


http://www.diktyo21.gr/item.asp?ReportID=14

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.