-->

Header Ads

...Είναι στιγμές που νοιώθεις ξένος στην ίδια σου την πόλη...

Χρυσές δουλειές έκανε η έκθεση χειροποίητων της Τουρκίας
Είναι στιγμές που νοιώθεις ξένος στην ίδια σου την πόλη, αφού ένα πολύβουο πλήθος ανθρώπων με το οποίο συνευρίσκεσαι τιμώντας τις εκδηλώσεις του, -το άλλο μισό- δε μιλά ελληνικά αν και σ΄ ένα ποσοστό γνωρίζει.


Το παράδοξο είναι ότι δεν προσπαθεί να σε προσεγγίσει, δεν το ενδιαφέρει να ακουστούν φωνές γυναικών. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό, δεν μπορεί ένας πνευματικός σύλλογος όπως η ΠΕΚΕΜ να μην διαθέτει μεταφραστή ούτε για τα βασικά και ουσιώδη όταν καλεί δημοσιογράφους του ελληνόφωνου Τύπου. Και τα λέμε όλα αυτά γιατί επαναλήφθηκε η πεπατημένη στην Κομοτηνή, όπου στην έκθεση των χειροποίητων δημιουργιών της πόλης Καχραμανμαράς σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής που υποστηρίχθηκε από την ΠΕΚΕΜ δεν ακούστηκε μια ελληνική λέξη. Όλες οι ομιλίες, χαιρετισμοί κλπ γινόταν αποκλειστικά και μόνο στην τουρκική γλώσσα.

Πάντως οι διοργανωτές το έστησαν πολύ καλά, αφού «ξηλώθηκαν» για τα καλά τα περισσότερα νοικοκυριά των μουσουλμάνων στην Θράκη προκειμένου να αποκτήσουν επώνυμα και πανάκριβα είδη προικός της φημισμένης πόλης Καχραμανμαράς. Για τους επόμενους 7 μήνες όλη η παραγωγή χειροποίητων θα ετοιμαστεί για την προίκα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, αφού με μια έκθεση, αλλά και με την παρότρυνση όλων όσων θα είχαν συμφέρον για μια τέτοια γερή αγοραπωλησία ξεπουλήθηκαν τα πάντα. Η …μπατιριμένη Ελλάδα τελικά παρήγγειλε τα πιο ακριβά χειροποίητα κεντήματα, υφαντά, μεταξωτά, ριχτάρια, σεντόνια και άλλα είδη για τα παιδιά της, από την Τουρκία.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι όλα γινόταν με πρωτοβουλία της ΠΕΚΕΜ, αλλά με την στήριξη του τουρκικού προξενείου με την κινητοποίηση των πάντων για να αγοράσει ο λαός χειροποίητα και πανάκριβα είδη από την φημισμένη τουρκική πόλη. Όλη η κουστωδία πάντως και των γυναικών από Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία, φιλοξενήθηκε από τις μουσουλμάνες γυναίκες στο χωριό Σύμβολα, δίπλα στην ορεινή Ροδόπη, όπου στο καφενείο είχαν ετοιμάσει το πρωϊνό με παραδοσιακά εδέσματα, πίτες και γλυκίσματα, όπου προσφέρθηκε καφές, τσάι και σαλέπι. Εκεί η Σουκράν Ραήφ, η Αϊσέ Γκαλήπ και άλλες κυρίες του συλλόγου επιστημόνων και της ΠΕΚΕΜ είχαν αναλάβει τα διαδικαστικά της όλης φιλοξενίας κάνοντας το καλύτερο δυνατό κι εντυπωσιάζοντας και την Σεδικά Γιουρκάν.
http://www.xronos.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_7941.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.