Τα έργα και οι ημέρες του Αναστάσιου Πάλλη
Το κατηγορητήριο από την υπόθεση της υπεξαίρεσης της τράπεζας FBΒ
Η Δικαιοσύνη επιχειρεί μέσα από παραστατικά και εμβάσματα να φωτίσει τις αγοραπωλησίες των όπλων του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη
Παπαδάκου Γιάννα
Καυτό υλικό από τα κομπιούτερ και ιδιαίτερα τους σκληρούς δίσκους του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη έχουν κατασχέσει οι εισαγγελικές αρχές. Αυτή την ώρα με εντολή του εισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Λακαφώση, ο οποίος εντόπισε τα χιλιάδες όπλα στα 20 κοντέινερ του Πάλλη, επιχειρείται να βγουν στο φως όλες οι παράνομες δραστηριότητες του επιχειρηματία, αποκρυπτογραφώντας τα πολύτιμα αρχεία που έχουν κατασχεθεί εδώ και μήνες.
Ο εισαγγελέας, αξιοποιώντας ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στα τέλη του καλοκαιριού και ακολουθώντας τον δρόμο του χρήματος, επιχειρεί μέσα από παραστατικά και εμβάσματα που έχουν κατασχεθεί να φωτίσει τις αγοραπωλησίες των όπλων που εισάγονταν από ευρωπαϊκές χώρες και πιθανότατα εξάγονταν μέσα από υπεράκτιες εταιρείες σε χώρες της Αφρικής για να χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένη εγκληματική δραστηριότητα από ομάδες στη Νιγηρία και στη Σομαλία. Παράλληλα, με βάση κατηγορητήρια άλλων οκτώ δικογραφιών που αφορούν τον 42χρονο Αναστάσιο Πάλλη και απασχολούν ανακριτές και εισαγγελείς εδώ και οκτώ χρόνια στη χώρα μας, θα φωτιστεί και ο ρόλος άλλων προσώπων-συνεργατών του επιχειρηματία.
Η Δικαιοσύνη έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της σε έμψυχο υλικό σε όλες τις βαθμίδες και προσπαθεί να εντοπίσει ποιο δίκτυο βρίσκεται πίσω από το παράνομο εμπόριο όπλων, με κορυφή του παγόβουνου τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη. Βεβαίως ερευνάται και από την Αντιτρομοκρατική αν μέρος των χιλιάδων όπλων που κατείχε ο επιχειρηματίας έχει σχέση και με τα κρυμμένα όπλα της Χρυσής Αυγής.
Οι δρόμοι του χρήματος
«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα το κατηγορητήριο του Αν. Πάλλη από τη μεγάλη υπεξαίρεση της τράπεζας FBΒ-Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρεία, όπου καταγράφεται με λεπτομέρειες η δραστηριότητα της υπεράκτιας Ronda ShipManagement Inc., με έδρα τη Λιβερία, και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.
Αποκαλύπτεται πώς διαπλέκεται το σκάνδαλο της τράπεζας με το «μουσείο», που φέρεται να δέχεται μόνο από το επίμαχο δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ το ποσό των 200.000 ευρώ σε λογαριασμό της τράπεζας που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην υπεξαίρεση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση λογαριασμών μέσω όλων των εταιρειών στις οποίες εμπλέκεται ο Αν. Πάλλης.
Φαίνεται μάλιστα ότι μία από τις τράπεζες που διακινούν ποσά από τα 5,8 εκατ. ευρώ ανήκει στον άλλον προφυλακισμένο για απάτη και υπεξαίρεση, πρώην τραπεζίτηΛαυρέντη Λαυρεντιάδη. Είναι η τράπεζα Lamda Privat Βank.
Παράλληλα το πόρισμα της 18ης Ιουνίου 2013 της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες που αποκαλύπτουμε περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις κινήσεις των επίμαχων εταιρειών.
Ο συγκατηγορούμενος του Πάλλη και προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από το καλοκαίρι Βίκτωρ Ρέστης επιμένει σε απολογητικό υπόμνημά του αλλά και σε ιδιόχειρο σημείωμα που είναι μέρος της δικογραφίας ότι ο Πάλλης ειδοποιήθηκε για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και γι' αυτό φυγαδεύτηκε. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Ronda και την αποδίδει στον Αν. Πάλλη αποκλειστικά. Ωστόσο το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες (18.7.2013) καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Ρέστη.
Στο πόρισμα τονίζεται: «Το δάνειο δεν ήταν δάνειο αλλά το πρόσχημα, τέχνασμα και όχημα με το οποίο έγινε η μεταφορά του επίμαχου ποσού από την κατοχή του Βίκτωρα Ρέστη ως προέδρου της τράπεζας και των μελών της οικογενείας του στην κατοχή των ιδίων... Δηλαδή, σε ατομικούς τους λογαριασμούς και σε λογαριασμούς εταιρειών συμφερόντων τους. Στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα βεβαίως συνήργησαν και άλλοι και μεταξύ αυτών και οι δήθεν μηνυόμενοι Δ. Καλλιμάνης και Α. Πάλλης...».
Μια χαμένη... ευκαιρία
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού βρίσκεται ο επιχειρηματίας, ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη και τη Δικαιοσύνη από νεαρή ηλικία. Σήμερα καταζητείται από τις ελληνικές αρχές με δύο εντάλματα, το ένα ευρωπαϊκό για το οικονομικό σκάνδαλο της τράπεζας και το άλλο εκδόθηκε πρόσφατα από τον εισαγγελέα Λακαφώση για την κακουργηματική δίωξη με τα ευρήματα στα δύο σπίτια και στο «μουσείο» του. Η υπόθεση εκτιμάται από τις Αρχές ως ιδιαίτερα σοβαρή.
Και όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», στις 16 Απριλίου 2013 οδηγήθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η κατηγορία αφορούσε πλημμελήμματα αφού δεν υπήρχαν τα αναγκαία πιστοποιητικά για τα όπλα που ήταν εκτεθειμένα στο «μουσείο» του. Από τότε του δόθηκαν δύο αναβολές και η νέα δίκη του έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου 2014... Τα ευρήματα από την άνοιξη δεν είχαν αποκρυπτογραφηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άφθονο υλικό από κινήσεις μέσω τραπεζών τουλάχιστον τριών υπεράκτιων εταιρειών και κολοσσιαία ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς την Ευρώπη και σε τράπεζα του Λιχτενστάιν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα FBB, αναφέρεται ότι «σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία Β. Ρέστη, πρόεδρο της τράπεζας, και τον άλλον συγκατηγορούμενό του Δ. Καλλιμάνη, ο οποίος επίσης εκφεύγει τη σύλληψη, υπέβαλαν αίτηση για λογαριασμό της εταιρείας ΑΑΜ Holdings SA, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, και εκταμίευσαν τα 5,8 εκατ. ευρώ, τα οποία κατέληξαν στην προσωπική περιουσία των Πάλλη και Καλλιμάνη».
Ο ίδιος ο Πάλλης εμφανίζεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και ως νόμιμος εκπρόσωπος της άλλης υπεράκτιας Euroin Vest Enterprises Limited, η οποία εγγυήθηκε για τη σύμβαση. Η εγγυήτρια έστειλε υποσχετική με την οποία δεσμευόταν ρητά ότι μέσα σε 45 ημέρες θα συναινούσε στην εγγραφή προσημείωσης ύψους 12.000.000 ευρώ σε ακίνητό της στο Παλαιό Ψυχικό. Από αυτά τα χρήματα 860.000 διοχετεύθηκαν στον Δ. Καλλιμάνη. Τμήμα του δανείου (1.378.000) διοχετεύθηκε από λογαριασμό της δανειολήπτριας ΑΑΜ Holdings σε λογαριασμό της Ronda, ενώ το ποσό των 200.000 ευρώ εμβάστηκε από τον λογαριασμό της δανειολήπτριας σε λογαριασμό του ιδρύματος με την επωνυμία Ιστορικό Μουσείο Ιδρυμα ΠΑΛΙΣ.
Το γαϊτανάκι των αναλήψεων
Η Δικαιοσύνη πάντως και η ανακρίτρια κυρία Κυριακή Κατσιβέλη, η οποία ερευνά την υπόθεση, καταγράφουν μία προς μία τις κινήσεις των χρημάτων μέσω των εταιρειών και του αποδίδουν και το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ετσι από τις 13 Ιουνίου ως τα τέλη Ιουλίου του 2012 χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα εμβάζει από λογαριασμό (008500550016) της εταιρείας ΑΑΜ στην τράπεζα ποσό 2.900.000 ευρώ σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην τράπεζα Lamda Privat Bank στο Λιχτενστάιν.
Στις 18.6.2012 ποσό 1.800.000 ευρώ σε λογαριασμό του νομικού προσώπου BSR Fund SA στη γερμανική τράπεζα First International Bank ΑΕ, στις 10.7.2012 1.601.962 ευρώ πάλι στην τράπεζα του Λιχτενστάιν, σε λογαριασμό της εταιρείας Ronda αυτή τη φορά. Το ίδιο ποσό μεταφέρεται από τη Ronda στην ΑΑΜ. Και το γαϊτανάκι των αναλήψεων συνεχίζεται με το ποσό των 200.000 ευρώ που προαναφέραμε για το περίφημο μουσείο με τα όπλα!
O Β. Ρέστης με την απολογία του στις 23 Ιουλίου 2013 υποστηρίζει ότι «η ζωή μου έγινε εφιάλτης εξαιτίας του Πάλλη». Υποστηρίζει ότι ο Αν. Πάλλης ήταν απατεώνας και ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκε δίνοντας χρήματα σε αυτόν και στον Καλλιμάνη, που ήταν αχυράνθρωπός του...
Σύμφωνα με το ίδιο υπόμνημα, μέτοχος της ΑΑΜ ήταν ο Αν. Πάλλης, ο οποίος του είχε ζητήσει η εταιρεία του να κάνει διαχείριση πλοίων με μειωμένες, λόγω κρίσεως, αξίες. Του είπε κατ' αρχάς όχι. Οπως λέει, τον γνώρισε το 2007 μέσω υπουργών της τότε κυβέρνησης και ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης, του Σήφη, τον σύστησε ως πλοιοκτήτη και εφοπλιστή. «Με κορόιδεψε» προσθέτει «τόσο εμένα όσο και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον Γ. Βαρδινογιάννη. Ο ίδιος μου είπε ότι είχε εταιρεία με δύο καράβια στην Αγγλία. Με κορόιδεψε ισχυριζόμενoς ότι ήταν διαχειριστής του καραβιού Lotus... Επειτα από δύο χρόνια μου ζήτησε να τον παντρέψω. Ηταν λάθος τραγικό... Κάθε επενδυτική πρόταση ήταν καλοστημένη απάτη στον τομέα των ακινήτων... Με κορόιδεψε πολλές φορές, αλλά το αντιληφθήκαμε το καλοκαίρι του 2012...».
Η άκρη του νήματος
Οι δικογραφίες «χάθηκαν» στις καθυστερήσειςΔεν είναι η πρώτη φορά που ο 42χρονος Αναστάσιος Πάλλης απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Το 2005 ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης τον κατηγορεί με μηνυτήρια αναφορά για σύμβαση που συνήψε με τον ΟΤΕ για λογαριασμό του κρατιδίου της Αφρικής Σάο Τόμε (είναι ανοιχτά της Γκαμπόν στη Δυτ. Αφρική) και, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, ζημίωσε με 4 εκατ. ευρώ τον ΟΤΕ με τη μέθοδο της απάτης των dialers. Τότε, το 2004, είχε εμφανιστεί ως δικαιούχος της γνωστής πλέον υπεράκτιας Ronda. Η δικογραφία βρίσκεται επί έξι χρόνια στην ανάκριση. Αγνωστο παραμένει γιατί δεν προχώρησε...
Ο ίδιος εμφανίζεται και διαχειριστής της Μονής Βατοπαιδίου. Επιστολή του μοναχού Εφραίμ τού αποδίδει εύσημα για τις διαχειριστικές ικανότητές του. Εκπροσωπώντας άλλη εταιρεία, πάντως, επεδίωξε και επενδύσεις στη Μονή Τομπλού, υπόθεση στην οποία επίσης εμπλέκεται...
Στις 27 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του Εντουαρντ Πρινγκλ, ιδρυτή του Ιδρύματος ΠΑΛΙΣ, κατονομάζεται ως υπεύθυνος παράνομης κράτησής του. Εκτενή αναφορά έκανε ο Βρετανός στην πρεσβεία του αλλά και στο Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απαγωγή έγινε διότι ο Πάλλης, σύμφωνα με τον Βρετανό, ήθελε να αποτρέψει την επικοινωνία του με τον Βίκτωρα Ρέστη. Μάλιστα καταγγέλλει και όνομα δικηγόρου που τον περίμενε στο αεροδρόμιο. Καταγράφει σκηνές απείρου κάλλους και τη σχετική επιστολή έχει στείλει και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Στη δικογραφία με τα ευρήματα στο «μουσείο» του υπάρχουν και φωτογραφίες όπου τα παιδιά του Αγγλου φωτογραφίζονται με τουφέκια. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν προχώρησε ούτε αυτός ο φάκελος.
Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Εφετών έχει στείλει στην Αντιτρομοκρατική εντολή της κυρίας Κουτζαμάνη για έρευνα ώστε να εντοπιστεί τυχόν σχέση με τη Χρυσή Αυγή...
Σήμερα η Δικαιοσύνη επιδιώκει την αναθεώρηση όλων των δικογραφιών. Φαίνεται ότι εισαγγελείς και ανακριτές θα τις δουν ενιαία με σκοπό να οδηγηθεί και ο ίδιος κάποτε στα ανακριτικά γραφεία για να λογοδοτήσει...
BHMA
Η Δικαιοσύνη επιχειρεί μέσα από παραστατικά και εμβάσματα να φωτίσει τις αγοραπωλησίες των όπλων του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη
Παπαδάκου Γιάννα
Καυτό υλικό από τα κομπιούτερ και ιδιαίτερα τους σκληρούς δίσκους του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη έχουν κατασχέσει οι εισαγγελικές αρχές. Αυτή την ώρα με εντολή του εισαγγελέα κ. Χαράλαμπου Λακαφώση, ο οποίος εντόπισε τα χιλιάδες όπλα στα 20 κοντέινερ του Πάλλη, επιχειρείται να βγουν στο φως όλες οι παράνομες δραστηριότητες του επιχειρηματία, αποκρυπτογραφώντας τα πολύτιμα αρχεία που έχουν κατασχεθεί εδώ και μήνες.
Ο εισαγγελέας, αξιοποιώντας ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στα τέλη του καλοκαιριού και ακολουθώντας τον δρόμο του χρήματος, επιχειρεί μέσα από παραστατικά και εμβάσματα που έχουν κατασχεθεί να φωτίσει τις αγοραπωλησίες των όπλων που εισάγονταν από ευρωπαϊκές χώρες και πιθανότατα εξάγονταν μέσα από υπεράκτιες εταιρείες σε χώρες της Αφρικής για να χρησιμοποιηθούν για εκτεταμένη εγκληματική δραστηριότητα από ομάδες στη Νιγηρία και στη Σομαλία. Παράλληλα, με βάση κατηγορητήρια άλλων οκτώ δικογραφιών που αφορούν τον 42χρονο Αναστάσιο Πάλλη και απασχολούν ανακριτές και εισαγγελείς εδώ και οκτώ χρόνια στη χώρα μας, θα φωτιστεί και ο ρόλος άλλων προσώπων-συνεργατών του επιχειρηματία.
Η Δικαιοσύνη έχει κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις της σε έμψυχο υλικό σε όλες τις βαθμίδες και προσπαθεί να εντοπίσει ποιο δίκτυο βρίσκεται πίσω από το παράνομο εμπόριο όπλων, με κορυφή του παγόβουνου τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη. Βεβαίως ερευνάται και από την Αντιτρομοκρατική αν μέρος των χιλιάδων όπλων που κατείχε ο επιχειρηματίας έχει σχέση και με τα κρυμμένα όπλα της Χρυσής Αυγής.
Οι δρόμοι του χρήματος
«Το Βήμα» αποκαλύπτει σήμερα το κατηγορητήριο του Αν. Πάλλη από τη μεγάλη υπεξαίρεση της τράπεζας FBΒ-Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα Ανώνυμη Εταιρεία, όπου καταγράφεται με λεπτομέρειες η δραστηριότητα της υπεράκτιας Ronda ShipManagement Inc., με έδρα τη Λιβερία, και δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση.
Αποκαλύπτεται πώς διαπλέκεται το σκάνδαλο της τράπεζας με το «μουσείο», που φέρεται να δέχεται μόνο από το επίμαχο δάνειο των 5,8 εκατ. ευρώ το ποσό των 200.000 ευρώ σε λογαριασμό της τράπεζας που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην υπεξαίρεση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση λογαριασμών μέσω όλων των εταιρειών στις οποίες εμπλέκεται ο Αν. Πάλλης.
Φαίνεται μάλιστα ότι μία από τις τράπεζες που διακινούν ποσά από τα 5,8 εκατ. ευρώ ανήκει στον άλλον προφυλακισμένο για απάτη και υπεξαίρεση, πρώην τραπεζίτηΛαυρέντη Λαυρεντιάδη. Είναι η τράπεζα Lamda Privat Βank.
Παράλληλα το πόρισμα της 18ης Ιουνίου 2013 της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες που αποκαλύπτουμε περιγράφει με λεπτομέρειες όλες τις κινήσεις των επίμαχων εταιρειών.
Ο συγκατηγορούμενος του Πάλλη και προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από το καλοκαίρι Βίκτωρ Ρέστης επιμένει σε απολογητικό υπόμνημά του αλλά και σε ιδιόχειρο σημείωμα που είναι μέρος της δικογραφίας ότι ο Πάλλης ειδοποιήθηκε για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και γι' αυτό φυγαδεύτηκε. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία Ronda και την αποδίδει στον Αν. Πάλλη αποκλειστικά. Ωστόσο το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες (18.7.2013) καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Ρέστη.
Στο πόρισμα τονίζεται: «Το δάνειο δεν ήταν δάνειο αλλά το πρόσχημα, τέχνασμα και όχημα με το οποίο έγινε η μεταφορά του επίμαχου ποσού από την κατοχή του Βίκτωρα Ρέστη ως προέδρου της τράπεζας και των μελών της οικογενείας του στην κατοχή των ιδίων... Δηλαδή, σε ατομικούς τους λογαριασμούς και σε λογαριασμούς εταιρειών συμφερόντων τους. Στην εγκληματική αυτή δραστηριότητα βεβαίως συνήργησαν και άλλοι και μεταξύ αυτών και οι δήθεν μηνυόμενοι Δ. Καλλιμάνης και Α. Πάλλης...».
Μια χαμένη... ευκαιρία
Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού βρίσκεται ο επιχειρηματίας, ο οποίος απασχολεί την κοινή γνώμη και τη Δικαιοσύνη από νεαρή ηλικία. Σήμερα καταζητείται από τις ελληνικές αρχές με δύο εντάλματα, το ένα ευρωπαϊκό για το οικονομικό σκάνδαλο της τράπεζας και το άλλο εκδόθηκε πρόσφατα από τον εισαγγελέα Λακαφώση για την κακουργηματική δίωξη με τα ευρήματα στα δύο σπίτια και στο «μουσείο» του. Η υπόθεση εκτιμάται από τις Αρχές ως ιδιαίτερα σοβαρή.
Και όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», στις 16 Απριλίου 2013 οδηγήθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Η κατηγορία αφορούσε πλημμελήμματα αφού δεν υπήρχαν τα αναγκαία πιστοποιητικά για τα όπλα που ήταν εκτεθειμένα στο «μουσείο» του. Από τότε του δόθηκαν δύο αναβολές και η νέα δίκη του έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου 2014... Τα ευρήματα από την άνοιξη δεν είχαν αποκρυπτογραφηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί άφθονο υλικό από κινήσεις μέσω τραπεζών τουλάχιστον τριών υπεράκτιων εταιρειών και κολοσσιαία ποσά τα οποία διακινήθηκαν προς την Ευρώπη και σε τράπεζα του Λιχτενστάιν.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον του επιχειρηματία για την υπεξαίρεση 5,8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα FBB, αναφέρεται ότι «σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία Β. Ρέστη, πρόεδρο της τράπεζας, και τον άλλον συγκατηγορούμενό του Δ. Καλλιμάνη, ο οποίος επίσης εκφεύγει τη σύλληψη, υπέβαλαν αίτηση για λογαριασμό της εταιρείας ΑΑΜ Holdings SA, με έδρα τα νησιά Μάρσαλ, και εκταμίευσαν τα 5,8 εκατ. ευρώ, τα οποία κατέληξαν στην προσωπική περιουσία των Πάλλη και Καλλιμάνη».
Ο ίδιος ο Πάλλης εμφανίζεται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και ως νόμιμος εκπρόσωπος της άλλης υπεράκτιας Euroin Vest Enterprises Limited, η οποία εγγυήθηκε για τη σύμβαση. Η εγγυήτρια έστειλε υποσχετική με την οποία δεσμευόταν ρητά ότι μέσα σε 45 ημέρες θα συναινούσε στην εγγραφή προσημείωσης ύψους 12.000.000 ευρώ σε ακίνητό της στο Παλαιό Ψυχικό. Από αυτά τα χρήματα 860.000 διοχετεύθηκαν στον Δ. Καλλιμάνη. Τμήμα του δανείου (1.378.000) διοχετεύθηκε από λογαριασμό της δανειολήπτριας ΑΑΜ Holdings σε λογαριασμό της Ronda, ενώ το ποσό των 200.000 ευρώ εμβάστηκε από τον λογαριασμό της δανειολήπτριας σε λογαριασμό του ιδρύματος με την επωνυμία Ιστορικό Μουσείο Ιδρυμα ΠΑΛΙΣ.
Το γαϊτανάκι των αναλήψεων
Η Δικαιοσύνη πάντως και η ανακρίτρια κυρία Κυριακή Κατσιβέλη, η οποία ερευνά την υπόθεση, καταγράφουν μία προς μία τις κινήσεις των χρημάτων μέσω των εταιρειών και του αποδίδουν και το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Ετσι από τις 13 Ιουνίου ως τα τέλη Ιουλίου του 2012 χρησιμοποιώντας τον χρηματοπιστωτικό τομέα εμβάζει από λογαριασμό (008500550016) της εταιρείας ΑΑΜ στην τράπεζα ποσό 2.900.000 ευρώ σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην τράπεζα Lamda Privat Bank στο Λιχτενστάιν.
Στις 18.6.2012 ποσό 1.800.000 ευρώ σε λογαριασμό του νομικού προσώπου BSR Fund SA στη γερμανική τράπεζα First International Bank ΑΕ, στις 10.7.2012 1.601.962 ευρώ πάλι στην τράπεζα του Λιχτενστάιν, σε λογαριασμό της εταιρείας Ronda αυτή τη φορά. Το ίδιο ποσό μεταφέρεται από τη Ronda στην ΑΑΜ. Και το γαϊτανάκι των αναλήψεων συνεχίζεται με το ποσό των 200.000 ευρώ που προαναφέραμε για το περίφημο μουσείο με τα όπλα!
O Β. Ρέστης με την απολογία του στις 23 Ιουλίου 2013 υποστηρίζει ότι «η ζωή μου έγινε εφιάλτης εξαιτίας του Πάλλη». Υποστηρίζει ότι ο Αν. Πάλλης ήταν απατεώνας και ότι ουσιαστικά εξαπατήθηκε δίνοντας χρήματα σε αυτόν και στον Καλλιμάνη, που ήταν αχυράνθρωπός του...
Σύμφωνα με το ίδιο υπόμνημα, μέτοχος της ΑΑΜ ήταν ο Αν. Πάλλης, ο οποίος του είχε ζητήσει η εταιρεία του να κάνει διαχείριση πλοίων με μειωμένες, λόγω κρίσεως, αξίες. Του είπε κατ' αρχάς όχι. Οπως λέει, τον γνώρισε το 2007 μέσω υπουργών της τότε κυβέρνησης και ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης, του Σήφη, τον σύστησε ως πλοιοκτήτη και εφοπλιστή. «Με κορόιδεψε» προσθέτει «τόσο εμένα όσο και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τον Γ. Βαρδινογιάννη. Ο ίδιος μου είπε ότι είχε εταιρεία με δύο καράβια στην Αγγλία. Με κορόιδεψε ισχυριζόμενoς ότι ήταν διαχειριστής του καραβιού Lotus... Επειτα από δύο χρόνια μου ζήτησε να τον παντρέψω. Ηταν λάθος τραγικό... Κάθε επενδυτική πρόταση ήταν καλοστημένη απάτη στον τομέα των ακινήτων... Με κορόιδεψε πολλές φορές, αλλά το αντιληφθήκαμε το καλοκαίρι του 2012...».
Η άκρη του νήματος
Οι δικογραφίες «χάθηκαν» στις καθυστερήσειςΔεν είναι η πρώτη φορά που ο 42χρονος Αναστάσιος Πάλλης απασχολεί τη Δικαιοσύνη. Το 2005 ο τότε πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγιώτης Βουρλούμης τον κατηγορεί με μηνυτήρια αναφορά για σύμβαση που συνήψε με τον ΟΤΕ για λογαριασμό του κρατιδίου της Αφρικής Σάο Τόμε (είναι ανοιχτά της Γκαμπόν στη Δυτ. Αφρική) και, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, ζημίωσε με 4 εκατ. ευρώ τον ΟΤΕ με τη μέθοδο της απάτης των dialers. Τότε, το 2004, είχε εμφανιστεί ως δικαιούχος της γνωστής πλέον υπεράκτιας Ronda. Η δικογραφία βρίσκεται επί έξι χρόνια στην ανάκριση. Αγνωστο παραμένει γιατί δεν προχώρησε...
Ο ίδιος εμφανίζεται και διαχειριστής της Μονής Βατοπαιδίου. Επιστολή του μοναχού Εφραίμ τού αποδίδει εύσημα για τις διαχειριστικές ικανότητές του. Εκπροσωπώντας άλλη εταιρεία, πάντως, επεδίωξε και επενδύσεις στη Μονή Τομπλού, υπόθεση στην οποία επίσης εμπλέκεται...
Στις 27 Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με επίσημη καταγγελία του Εντουαρντ Πρινγκλ, ιδρυτή του Ιδρύματος ΠΑΛΙΣ, κατονομάζεται ως υπεύθυνος παράνομης κράτησής του. Εκτενή αναφορά έκανε ο Βρετανός στην πρεσβεία του αλλά και στο Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απαγωγή έγινε διότι ο Πάλλης, σύμφωνα με τον Βρετανό, ήθελε να αποτρέψει την επικοινωνία του με τον Βίκτωρα Ρέστη. Μάλιστα καταγγέλλει και όνομα δικηγόρου που τον περίμενε στο αεροδρόμιο. Καταγράφει σκηνές απείρου κάλλους και τη σχετική επιστολή έχει στείλει και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Στη δικογραφία με τα ευρήματα στο «μουσείο» του υπάρχουν και φωτογραφίες όπου τα παιδιά του Αγγλου φωτογραφίζονται με τουφέκια. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί δεν προχώρησε ούτε αυτός ο φάκελος.
Με βάση αυτή την επιστολή η Εισαγγελία Εφετών έχει στείλει στην Αντιτρομοκρατική εντολή της κυρίας Κουτζαμάνη για έρευνα ώστε να εντοπιστεί τυχόν σχέση με τη Χρυσή Αυγή...
Σήμερα η Δικαιοσύνη επιδιώκει την αναθεώρηση όλων των δικογραφιών. Φαίνεται ότι εισαγγελείς και ανακριτές θα τις δουν ενιαία με σκοπό να οδηγηθεί και ο ίδιος κάποτε στα ανακριτικά γραφεία για να λογοδοτήσει...
BHMA
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε