-->

Header Ads

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες για προσέλκυση επενδυτών

Παρουσία σε κορυφαίες εκδηλώσεις για προσέλκυση ενδιαφερόμενων επενδυτών

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της νορβηγικής PGS για τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και στην Κρήτη, η ελληνική κυβέρνηση ξεκινά μια εκτεταμένη εκστρατεία προσέλκυσης ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Οπως μεταδόθηκε τα στελέχη του υπουργείου Ενέργειας που είναι επιφορτισμένα με την προετοιμασία των διαγωνισμών -που τοποθετούνται χρονικά προς το τέλος του 2014 έως αρχές 2015- έχουν καταστρώσει πλάνο για την παρουσία στις κορυφαίες εκδηλώσεις της πετρελαϊκής βιομηχανίας, αρχής γενομένης την Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας. Εκεί πραγματοποιείται το πρώτο μεγάλο συνέδριο του 2014, όπου κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις εξελίξεις, τις δραστηριότητες και τα χρονοδιαγράμματά τους σε εταιρείες που πιθανόν ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε παρουσίες σε συνέδρια ή εξειδικευμένες ημερίδες για την Ελλάδα, στο Χιούστον, στο Λονδίνο και στην Κύπρο.

Αύριο Τρίτη στο Χιούστον θα πραγματοποιηθεί η περίφημη North American Prospect Expo, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όπου γίνονται αγοραπωλησίες δεδομένων και πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και παραγωγικών πεδίων. Στα συνέδρια NAPE γίνονται ανταλλαγές στοιχείων, «χτίζονται» συνεργασίες και συμφωνίες της βιομηχανίας υδρογονανρθάκων και στη φετινή εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από χίλιες εταιρείες και να συμμετάσχουν πάνω από 17.000 επισκέπτες από τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στο Χιούστον θα βρεθεί η ειδική «Task Force» του ΥΠΕΚΑ, η οποία και θα παρουσιάσει σε εταιρείες όπως η ConocoPhillips, η Statoil, η BP, η Shell, η ExxonMobil, η Chevron, η Noble κ.ά. τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς υδρογονανθράκων.

Από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου σειρά παίρνει το Λονδίνο και το συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων AAPG Appex. Στο Λονδίνο η PGS είναι εκ των βασικών χορηγών και θα γίνουν τρεις παρουσιάσεις ελληνικού ενδιαφέροντος: η πρώτη θα γίνει από εκπρόσωπο PGS και θα επικεντρωθεί στις προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου. Η δεύτερη θα γίνει από το υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ Γιάννη Γρηγορίου και θα έχει θέμα την αναγέννηση της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής πετρελαίου, οι σύνθετες γεωλογικές δομές και το ανεξερεύνητο δυναμικό της χώρας.
Η τρίτη παρουσίαση θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ και θα αφορά τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε υπεράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στις 6 με 9 Απριλίου στο Χιούστον πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων πετρελαίου, που θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο στο είδος του. Εκεί αναμένεται να γίνει η κύρια παρουσίαση των τελικών ευρημάτων που θα διατεθούν δημόσια από την έρευνα της PGS. Θυμίζουμε ότι η νορβηγική εταιρεία έχει επιλέξει τα συνέδρια της AAPG για να δώσει στη δημοσιότητα κάποια ενδεικτικά ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων που έχει συλλέξει στις έρευνές της. Μάλιστα, στο περιφερειακό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα το περασμένο φθινόπωρο, έδωσαν το «παρών» σημαντικές εταιρείες του κλάδου του πετρελαίου. Μεταξύ αυτών οι κολοσσοί Shell, Total, Chevron, ENI, EON, Exxon, Noble, Repsol και OMV.

Petroleum Economist

Τον Απρίλιο, σε συνεργασία με τον οργανισμό Petroleum Economist, σχεδιάζεται να διοργανωθεί στο Λονδίνο το πρώτο από μια σειρά εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει τον Μάιο το Greek Oil & Gas Pavilion, που θα γίνει στο Τέξας, επίσης με αποκλειστικό αντικείμενο τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, ενώ τον Σεπτέμβριο θα γίνει στην Πάφο της Κύπρο του δεύτερο East Mediterranean Oil & Gas Conference. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή με έμφαση στις περιοχές της Κύπρου, του Ισραήλ, του Λιβάνου και των γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.