-->

Header Ads

Η νέα φυλακή της Ε.Ε λέγεται Ελλάδα

Η κυβέρνηση πρόσθεσε στο δράμα των Ελλήνων και το δράμα των προσφύγων - Η Ε.Ε εγκαινιάζει το πρώτο κράτος Νταχάου.

του Ξενοφώντα Ερμείδη

Σε μία απίστευτη και απάνθρωπη απαίτηση των δανειστών συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση καθιστώντας την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας να μετατραπεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων βάζοντας ως βάση
50,000 επιπλέον κατεστραμμένους από την πολιτική της Δύσης ανθρώπους.

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να μεταφράζει την ραγιάδικη στάση του στους Ευρωπαίους ως νίκη, αλλά γνωρίζει παράλληλα ότι μία ολόκληρη πόλη μπορεί να μην είναι οριοθετημένη σε ένα σημείο της Ελλάδας αλλά διάσπαρτη σε πολλά σημεία σημεία της και μάλιστα με τοίχους και συρματοπλέγματα. Ενώ η Ελλάδα ασπάστηκε να έχει την ευθύνη ζωής και θανάτου 50,000 προσφύγων πολέμου περιμένοντας μόνο τις επιχορηγήσεις της Ε.Ε και του ΟΗΕ για την σίτιση και φροντίδα αυτών των...
ανθρώπων, πέντε χώρες των δυτικών Βαλκανίων κατάφεραν να έχουν την ευθύνη συνολικά 50,000 προσφύγων. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει μέσα στην κρίση και την ένδεια του μισού ελληνικού πληθυσμού να έχει την ευθύνη του 5πλασιου αριθμού προσφύγων απ' ό,τι τα Σκόπια, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη. Μάλιστα, η Ε.Ε αποφάσισε να φυλάξει τα σύνορα της με μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων και Ελλάδας-Αλβανίας.

Με τον τρόπο αυτό οποιοδήποτε κύμα που ξεπερνά τους 50,000 που θα μείνουν στην Ελλάδα θα σταματά και θα σπρώχνεται πάλι πίσω στην Ελλάδα. Με την φύλαξη των Τούρκων και της Frontex στο Αιγαίο εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θα εγκλωβίζονται εις το διηνεκές μέσα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά είμαστε έξω από την Ε.Ε.

Δεν είναι για όλες της ευρωπαϊκές χώρες το ίδιο και η Ελλάδα είναι μετά από την απόφαση αυτή της Συνόδου Κορυφής όχι απλά η τελευταία τρύπα της φλογέρας αλλά σχεδόν έξω από την Ε.Ε αφού απλά αποδέχεται χωρίς να εκφέρει ενδοιασμούς για την όποια απόφαση των Βρυξελλών. Με την Ουγγαρία να έχει ασκήσει βέτο έναντι της Ε.Ε, με την Σλοβενία να έχει βάλει στρατό στα σύνορά της και με μία Πολωνία η οποία από μεθαύριο θα κυβερνάτε από μία κυβέρνηση εθνικιστική που δεν θέλει ίχνος προσφύγων στο έδαφός της, παίρνουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα γίνει σε αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα που η κυβέρνηση θέλει να τα αποκαλεί "κέντρα υποδοχής".

Το προσφυγικό τσουνάμι αναμένεται να μεγαλώσει από την Άνοιξη κι αυτό είναι ήδη γνωστό στην Ε.Ε η οποία μέσω του κ. Τουσκ δήλωσε ότι αναμένονται εκατομμύρια προσφύγων προς την Ε.Ε από την Τουρκία. Το πλαφόν των 3 δις που απαίτησε και κατέκτησε ο Ερντογάν για να κρατήσει σε δικά του στρατόπεδα συγκέντρωσης Σύριους πρόσφυγες δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το δένει στο πανί τόσο η Ε.Ε όσο και η Ελλάδα. Κι αυτό γιατί η πολιτική της Τουρκίας είναι τόσο αλληλέγγυα μόνο όταν κερδίζει και ήδη τα μεροκάματα στην Τουρκία είναι τόσο χαμηλά που δεν χρειάζεται να κατέβουν κι άλλο για να αναπτυχθεί κι άλλο η εξαγωγική δεινότητα της χώρας. Επίσης, δεν είναι χώρα μέλος-κράτους της Ε.Ε έτσι ώστε να μπορεί να απειλείται με Grexit ή έξοδο από την Ε.Ε κάτι που συνεχίζει να συμβαίνει για την Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Ερντογάν μιλά για 2,5 εκατ. πρόσφυγες και δεν πρόκειται να αφήσει αυτό τον τεράστιο αριθμό να απαιτήσει τα ανθρώπινα δικαιώματά του έτσι ώστε να ξεκινήσει έναν νέο Κουρδικό ζήτημα με το όνομα Συριακό μέσα στην Τουρκία.

Σπρώχνουν την κατάσταση για ακροδεξιές λύσεις

Μπορεί η Μέρκελ να υποσχέθηκε άνοιγμα των συνόρων για 800,000 πρόσφυγες μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αλλά τα πράγματα στην Γερμανία έχουν αρχίσει να εκτροχιάζονται από τις ναζιστικές οργανώσεις αλλά και από δημοκράτες Γερμανούς διότι γνωρίζουν καλά ότι τόσες εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά χέρια σε χαμηλές τιμές θα ρίξουν και τα δικά τους μεροκάματα.

Ειδικά μετά την πρόταση της Airbus να υιοθετήσει με πάθος η Γερμανία την λογική που θέλει πρόσφυγες και μετανάστες να μπορούν να ρίξουν τον βασικό μισθό και το κέρδος των εταιρειών να είναι μεγαλύτερο, οι Γερμανοί αργά ή γρήγορα θα στήσουν ένα αόρατο τείχος μεταξύ αυτών και οποιουδήποτε πρόσφυγα ή μετανάστη εργαζομένου που βρίσκεται στην χώρα τους.

Μπορεί αυτό να φαίνεται αστειότητα διότι η Γερμανία είναι ένα κράτος ισχυρό που δύσκολα τέτοιοι εργασιακοί νόμοι μπορούν να εφαρμοστούν αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει άρδην για την πλήρη ενοποίηση της με κοινούς νόμους που αφορούν και στα εργασιακά. Στις 28 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ, εν μέσω της ανεργίας που ταλανίζει τις χώρες του νότου της Ε.Ε και με το κύμα προσφύγων να μεγαλώνει έκανε την πρώτη νύξη για κοινή εργασιακή νομοθεσία σε όλα τα κράτη-μέλη για την "προστασία των πιο αδυνάτων".

Αυτό επιφανειακά φαίνεται ως μία μάχη κατά του "εργασιακού μεσαίωνα στην Ευρώπη", όπως τον είχε χαρακτηρίσει. Βάση του κοινού νομοσχεδίου ο Γιούνκερ θέλει να πατάξει την τάση απομάκρυνσης από τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και την τάση σύναψης συμβάσεων ορισμένου χρόνου, μικρής και πολύ μικρής διάρκειας, και την μερική απασχόληση. Θέλει δηλαδή να ισχυροποιήσει την θέση του εργαζομένου στις όποιες επιχειρήσεις. Αυτό είναι και το δίκοπο μαχαίρι διότι ο Γιούνκερ δεν μίλησε για κοινοτικό κατώτατο μισθό αλλά για μεγάλης διάρκειας συμβάσεις με τους "απασχολούμενους". Έτσι λοιπόν μία μικρής διάρκειας σύμβαση με μισθό 400 ευρώ είναι πολύ καλύτερη για τον εργαζόμενο από μία μεγάλης διάρκειας σύμβαση με μισθό 250 ευρώ. Έτσι ο μερικής απασχόλησης εργαζόμενος θα είναι επί 8ωρου εργαζόμενος με τα ίδια χρήματα και ο δείκτης ανεργίας θα πέφτει κατακόρυφα.

Νταχάου που θα ξεκινήσουν "πόλεμο"

Η Ευρώπη αλλάζει άρδην και μαζί με αυτή τόσο η αξία του ανθρώπου όσο και η τιμή των εργατικών χεριών από το "ατύχημα" που έγινε στην Συρία, στο Αφγανιστάν και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής για τον δήθεν εκδημοκρατισμό των εν λόγω χωρών. Ο πόλεμος έβγαλε κερδισμένες τόσο τις πολεμικές μηχανές των δυτικών αλλά παράλληλα γέμισε και εκατομμύρια διαθέσιμα εργατικά χέρια για όλες τις δυτικές επιχειρήσεις. Μία νέα Κίνα εξαπλώνεται μέσα στην Ε.Ε και η Ελλάδα θα παίξει τον ρόλο, μετά την τελευταία Συμφωνία για τα Νταχάου που θα δημιουργήσει, ως τον πυρήνα επιλογής πόσων και ποιων σκλάβων εργασίας θα χρειάζονται οι Μεγάλες Δυνάμεις της Ε.Ε. Τα ερωτήματα όμως που τίθενται είναι τρία:

Πρώτον, με ποιες υποδομές οι ελληνικές κυβερνήσεις από εδώ και στο εξής θα φροντίζουν τουλάχιστον για την υγεία και την σίτιση των προσφύγων από την στιγμή που οι μισοί Έλληνες είναι ανασφάλιστοι ενώ η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε ολικό λουκέτο. Η συμφωνία για επίδομα ενοικίου στους 20,000 από τους 50,000 πρόσφυγες είναι τουλάχιστον για γέλια όταν το επίδομα σίτισης ανέργων και ανασφάλιστων Ελλήνων ακόμα δεν έχει δοθεί διότι έμειναν τα Ταμεία από λεφτά.

Δεύτερον, πώς είναι τόσο σίγουροι ότι λαός ο οποίος έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του δεν θα στραφεί εναντίον προσφύγων και μεταναστών για τους χαμηλότατους μισθούς και συντάξεις που αναμένονται ή ότι η υψηλή τους φορολογία έχει ως λόγο και την κάλυψη τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων. Ποιος Έλληνας θα ανεχτεί να χάνει το σπίτι του από πλειστηριασμό και δίνεται επίδομα ενοικίου σε "ξένο";

Τρίτον, την φύλαξη αυτών των στρατοπέδων θα την έχουν στην ευθύνη τους οι ελληνικές κυβερνήσεις, ο ευρωπαϊκός στρατός ή ιδιωτική αστυνομία επιδοτούμενη από την Ε.Ε;

Η κυβέρνηση Τσίπρα όχι απλά δεν κατάφερε να κάνει το προσφυγικό θέμα πανευρωπαϊκό αντιθέτως μείωσε ακόμη περισσότερο την εθνική κυριαρχία της χώρας με υποτελείς υπογραφές για φύλαξη των συνόρων από ευρωπαϊκό στρατό και επιπλέον έβαλε στον ήδη τσακισμένο ελληνικό λαό τσακισμένους ανθρώπους από πόλεμο να μοιράζονται εντός ολίγου μισό κομμάτι "βρώμικο" επιδοτούμενο ψωμί ψημένο στους φούρνους των Βρυξελλών.

από το «Στον Τοίχο»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.