Καβάλα: Σφαγή ζώων με τη μέθοδο Κόσερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Σχόλιο: Τα θανατώνουν με φρικτά βασανιστήρια άσχετα αν υποφέρουν περισσότερο;;;
Η μέθοδος της τελετουργικής σφαγής περιλαμβάνει τη θανάτωση των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση - Οι ενστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν κατατεθεί εγγράφως!
Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί.
Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν κρεοπωλεία που πωλούν αποκλειστικά Κόσερ προϊόντα αλλά και καταστήματα που διαθέτουν τρόφιμα με έγκυρη πιστοποίηση «Κόσερ». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ!
Για τη συνέχεια kavalapost
Η μέθοδος της τελετουργικής σφαγής περιλαμβάνει τη θανάτωση των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση - Οι ενστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έχουν κατατεθεί εγγράφως!
Σφαγείο στην Καβάλα πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 παραγωγή κρέατος «Κόσερ» (Kosher), κατάλληλου, δηλαδή, για βρώση από ανθρώπους που ασπάζονται την εβραϊκή πίστη και θρησκεία. Η μέθοδος Κόσερ αποκλείει την αναισθητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, σε αντίθεση με τις μεθόδους που εφαρμόζονται στα πιστοποιημένα σφαγεία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Η σφαγή Κόσερ ανήκει στις «λατρευτικού τύπου» σφαγές που ναι μεν επιτρέπονται, ωστόσο, σε ευρωπαϊκό έδαφος, θα πρέπει να εκτελούνται βάσει του Κανονισμού 1099/2009 της ΕΕ ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα. Ένα από αυτά τα προαπαιτούμενα είναι η πλήρης ακινητοποίηση του ζώου κατά τη σφαγή, κάτι το οποίο δεν τηρείται πάντα σε χώρες όπου δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί.
Τα προϊόντα κρέατος Κόσερ κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος σε μία διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια αγορά, όπου παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις εβραϊκού πληθυσμού (κατοίκων αλλά και τουριστών). Σε αυτές τις χώρες μάλιστα, υπάρχουν κρεοπωλεία που πωλούν αποκλειστικά Κόσερ προϊόντα αλλά και καταστήματα που διαθέτουν τρόφιμα με έγκυρη πιστοποίηση «Κόσερ». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 20% των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ έχουν πιστοποίηση Κόσερ!
Για τη συνέχεια kavalapost
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε