-->

Header Ads

Η σύνδεση του πρωτογενούς μας τομέα με τα εθνικά θέματα


Η ύπαρξη Ελληνικών ακατοίκητων νησίδων και βραχονησίδων στις Ελληνικές θάλασσες και ταυτόχρονα η προκαλούμενη ερήμωση/εγκατάλειψη της Ελληνικής Υπαίθρου σε περιοχές των χερσαίων συνόρων δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την από χρόνια επιχειρούμενη «εισβολή» των γειτονικών μας κρατών και εν συνεχεία την απαίτηση για διεκδικήσεις δικές τους σε βάρος της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι θεατής των πράξεων καταπάτησης που συμβαίνουν στα σύνορα της και της ανεξέλεγκτης λεηλασίας του Ελληνικού φυσικού πλούτου και των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών.

.
Ανάλυση
– του Γρηγόρη Κανλή,

Η προάσπιση των συνόρων της χώρας μας βασίζεται στην εκπαίδευση, στον εξοπλισμό και στο ηθικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Υπάρχει όμως και ειρηνικός τρόπος που συνδέεται άμεσα με την άμυνα μας ενάντια στην επεκτατική διάθεση των γειτονικών μας κρατών και αυτός είναι η ενεργή συνδρομή των πολιτών στην διαμόρφωση/ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας και στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό λοιπόν επιτυγχάνεται με την φυσική και επιχειρηματική παρουσία των Ελλήνων πολιτών κατά μήκος των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας κατοχυρώνοντας/δημιουργώντας με τον τρόπο αυτόν την Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) στις περιοχές αυτές αναχαιτίζοντας δηλαδή την δημιουργία των Γκρίζων Ζωνών από τους Τούρκους, Αλβανούς, Σλάβους ή όποιους άλλους.
Η ύπαρξη Ελληνικών ακατοίκητων νησίδων και βραχονησίδων στις Ελληνικές θάλασσες και ταυτόχρονα η προκαλούμενη ερήμωση/εγκατάλειψη της Ελληνικής Υπαίθρου σε περιοχές των χερσαίων συνόρων δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την από χρόνια επιχειρούμενη «εισβολή» των γειτονικών μας κρατών και εν συνεχεία την απαίτηση για διεκδικήσεις δικές τους σε βάρος της Ελλάδας. Στα ανωτέρω προστίθενται και οι συχνές παραβιάσεις των Ελληνικών θαλάσσιων συνόρων από ξένα αλιευτικά καθώς και η χρήση Ελληνικών βοσκότοπων κοντά στα χερσαία σύνορα από ξένα κοπάδια ζώων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι θεατής των πράξεων καταπάτησης που συμβαίνουν στα σύνορα της και της ανεξέλεγκτης λεηλασίας του Ελληνικού φυσικού πλούτου και των περιουσιών των Ελλήνων πολιτών.
Οι προτεινόμενη ειρηνική λύση είναι να δοθεί η δυνατότητα να κατοικούν και εργάζονται Έλληνες στις περιοχές των συνόρων παρέχοντας τους ταυτόχρονα ισχυρά οικονομικά και κοινωνικά κίνητρα. Δηλαδή:
Ενδυναμώνοντας την Ελληνική Πρωτογενή Παραγωγή, η οποία είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας και μείωσης της εξάρτησης της Ελλάδας σε εισαγωγές τροφίμων αλλά και αύξησης του εισοδήματος και της ευημερίας του Έλληνα παραγωγού.
Αναβιώνοντας πληθυσμιακά την εγκαταλελειμμένη ύπαιθρο.
Αποτρέποντας οριστικά την δυνατότητα δημιουργίας γκρίζων ζωνών από τα γειτονικά κράτη καταγγέλλοντας συστηματικά και τεκμηριωμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και Διεθνώς κάθε παραβίαση των στον  Ελληνικό Θαλάσσιο και Χερσαίο Χώρο.
Επανδρώνοντας μονάδες Πολιτοφυλακής και Εθνοφυλακής από τους κατοίκους -εργαζόμενους στις περιοχές των συνόρων, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τις όποιες μορφολογικές – κλιματολογικές και λοιπές ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής χερσαίας ή νησιωτικής και μπορούν να συνεργαστούν ως ιχνηλάτες-οδηγοί με τον Ελληνικό Στρατό εφόσον αυτό απαιτηθεί. Εν προκειμένω οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

Σε Ελληνικές βραχονησίδες και ακατοίκητες νησίδες κυρίως κατά μήκος του Αιγαίου όπως και στις υπόλοιπες Ελληνικές Θάλασσες:
Να αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση και λειτουργία Ελληνικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας
Με τον τρόπο αυτό
Αξιοποιείται ο θαλάσσιος χώρος εγγύς των βραχονησίδων και νησίδων με την τοποθέτηση πλωτών κλωβών για εκτροφή ψαριών.
Αξιοποιείται ο χερσαίος χώρος των βραχονησίδων και νησίδων με την εγκατάσταση αποθηκών ιχθυοτροφών και λοιπών βοηθητικών κτισμάτων.
Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στην παραμεθόριο.
Υπάρχει αναμφισβήτητη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή με την εν συνεχεία εμπορία των εκτρεφόμενων ψαριών.
Εργάζονται Έλληνες καθημερινά και αναγκαστικά διαμένουν μερικοί εξ αυτών ως νυχτοφύλακες των μονάδων
Επιπλέον,
Δημιουργούνται νέα αλιευτικά πεδία για τους Έλληνες ψαράδες της περιοχής λόγω διασποράς της ιχθυοτροφής στην περιοχή κάτω και πέριξ των μονάδων, πιθανών διαφυγών από τους κλωβούς των εκτρεφόμενων ψαριών και  προσέλκυσης άλλων ψαριών της θάλασσας επειδή η μονάδα εκτροφής λειτουργεί και ως τεχνικός ύφαλος για τα ελεύθερα ψάρια της περιοχής.
Σε Ελληνικές βραχονησίδες και ακατοίκητες νησίδες ύψιστης Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής αξίας, στις οποίες η ιχθυοκαλλιέργεια είναι πρακτικά αδύνατη λόγω επικράτησης δυσμενών παραμέτρων/συνθηκών εκτροφής ψαριών:
Να αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση και λειτουργία χερσαίων Ελληνικών μονάδων κονικλοτροφίας (αναπαραγωγής και εκτροφής κουνελιών).
Επισημαίνεται ότι
Το κουνέλι είναι το ευκολότερο  ζώο για αναπαραγωγή – εκτροφή και δημιουργία εισοδήματος στον κτηνοτρόφο και κατά σειρά ακολουθούν: η κότα, η κατσίκα, το πρόβατο, ο χοίρος, η αγελάδα, η μέλισσα.
Ο κύκλος παραγωγής του είναι σύντομος (γεννά 4 φορές το έτος) και το νεογέννητο μετά από μόλις 2 μήνες εκτροφής έχει σωματικό βάρος ικανό για σφαγή, δηλαδή για εμπορία του κρέατος (με 6-8€ ανά κιλό στο κρεοπωλείο) και της γούνας του.
Η Τεχνογνωσία για εγκατάσταση και λειτουργία του Κονικλοτροφίου σε κλωβούς (όπως για τις κότες) είναι γνωστή και οι οικονομικές απαιτήσεις (φροντίδας & διαχείρισης) είναι οι μικρότερες από οποιασδήποτε άλλη κτηνοτροφική επιχείρηση.
Το κρέας του κουνελιού, σε σύγκριση με το βόειο κρέας, το χοιρινό, το αρνί, την γαλοπούλα, το μοσχάρι και το κοτόπουλο, έχει το υψηλότερο ποσοστό πρωτεϊνών, το χαμηλότερο ποσοστό λίπους και τις λιγότερες θερμίδες ανά κιλό. Παρέχεται  λοιπόν στον καταναλωτή το πλεονεκτήματα κατανάλωσης υψηλής διατροφικής αξίας άπαχου λευκού κρέατος (μειώνοντας την εισαγωγή γαλοπούλας από Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και αλλού)
Φρέσκο ή κατεψυγμένο κρέας κουνελιού πωλείται όλο το χρόνο και είναι κατάλληλο για εξαγωγές στην ΕΕ.
Με τον τρόπο αυτό
Αξιοποιείται ο χερσαίος χώρος των βραχονησίδων και νησίδων με την εγκατάσταση χαμηλού κόστους κτιριακών υποδομών για την στέγαση των κουνελιών, καθώς και αποθηκών τροφών, δεξαμενών νερού και λοιπών βοηθητικών κτισμάτων.
Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στην παραμεθόριο και απόλυτα ικανοποιητικό εισόδημα στον κτηνοτρόφο.
Υπάρχει αναμφισβήτητη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή με την εν συνεχεία εμπορία του κρέατος και της γούνας του κουνελιού..
Εργάζονται Έλληνες καθημερινά και αναγκαστικά διαμένουν μερικοί εξ αυτών ως νυχτοφύλακες των μονάδων.
Επιπλέον,
Οι Τούρκοι διαθέτουν τεχνογνωσία για την δημιουργία ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΥΦΑΛΩΝ και την ανάπτυξη δικών τους αλιευτικών πεδίων ανοιχτά των ακτών τους και πολύ πλησίον των Ελληνικών, ενώ εμείς έχοντας νησίδες και βραχονησίδες αν τις αξιοποιήσουμε (όσο έχουμε ακόμη χρόνο) τους αναχαιτίζουμε πλήρως.
Δεν απαιτείται σε ακατοίκητες νησίδες κα βραχονησίδες να εγκαταστήσουμε στρατιωτικά ή ναυτικά φυλάκια προκαλώντας δήθεν τους Τούρκους.
Στα Ξένα Αλιευτικά Σκάφη :
Να διαθέτουν υποχρεωτικά σύστημα (μέσω δορυφόρου) επακριβούς εντοπισμού των, καθιστώντας γνωστή στις Ελληνικές Λιμενικές Αρχές την θέση τους στην θάλασσα στην οποία πλέουν ή αλιεύουν. Όλα τα Ελληνικά το διαθέτουν.
Με τον τρόπο αυτό
Γνωστοποιούνται στην ΕΕ οι παραβιάσεις κυρίως των Τούρκων αλιέων στις Ελληνικές Θάλασσες και θα πρέπει να γίνονται οι αντίστοιχες διπλωματικές ενέργειες κατά της Τουρκίας ή όποιου άλλου κράτους παραβίασε την Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο.
Υποχρεώνεται η ΕΕ να αναγνωρίσει την Ελληνική ΑΟΖ στο Αιγαίο, νομοθετώντας και  λαμβάνοντας μέτρα για την ενεργή προστασία των Ελλήνων Αλιέων.
Επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα από την ΕΕ προς την Τουρκία σε θέματα χρηματοδότησης της με Ευρωπαϊκά κονδύλια σχετικά με για την Αλιεία, έως και την πλήρη αναστολή χρηματοδότησης των κονδυλίων αυτών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της.
 Στον Έλληνα Αλιέα:
Να συνεχίζει να αναφέρει όλα τα θέματα που τον απασχολούν για να ακουστούν οι προτάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή ώστε να καταργηθούν ή/και τροποποιηθούν Νόμοι που σταδιακά οδηγούν στην καταστροφή της Ελληνικής Αλιείας και στην φτωχοποίηση του.
Με τον τρόπο αυτό
Οι Έλληνες Αλιείς έχοντας την οικονομική δυνατότητα του επαγγέλματος τους να μπορούν να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο και να αποτελούν τους Πολιτοφύλακες – Εθνοφύλακες των Νησιών (μεγάλων και μικρών) και των θαλάσσιων συνόρων της Πατρίδας μας.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ

Στην εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου (Βοσκότοποι και Δασικές εκτάσεις) με προτεραιότητα στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης:
Παράλληλα και όσο προχωρούν οι όποιες χρονοβόρες δικαστικές διεκδικήσεις από πλευράς ιδιοκτητών των βοσκοτόπων και της Δασικής Υπηρεσίας για τον ορθό χαρακτηρισμό των βοσκότοπων στην Ελλάδα:
Να αποδεσμευθούν από τους δασικούς χάρτες όλοι βοσκότοποι της Ελλάδας που επί σειρά δεκαετιών χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό και να δοθούν στους κτηνοτρόφους προς μακροχρόνια (20ετή) ενοικίαση, ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν την ανάπτυξη της επιχείρησης τους.
Επιτυγχάνεται με τον τρόπο αυτό
Χωροταξικός σχεδιασμός των βοσκοτόπων (με προτεραιότητα στις παραμεθόριες περιοχές)ώστε κάθε κτηνοτροφική επιχείρηση να γνωρίζει τους διαθέσιμους σε αυτή βοσκοτόπους για τους οποίους να μπορεί να προβαίνει σε μακροχρόνια (20ετή) μίσθωση και τοιουτοτρόπως να προγραμματίζει σωστά τον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων και την δυνατότητα για περεταίρω ανάπτυξης της.
.Χρήση και συντήρηση στους βοσκότοπους των υπαρχόντων εγκαταστάσεων υποδομής για την φροντίδα των ζώων και δημιουργία καινούργιων εγκαταστάσεων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της κτηνοτροφίας.
Βέλτιστη αξιοποίηση των βοσκοτόπων με καλλιέργεια φυτών κατάλληλων στο κλίμα της περιοχής ώστε να παρέχεται  η δυνατότητα «πλούσιας» βοσκής για τα ζώα κατά την περίοδο της Άνοιξης και του Φθινοπώρου αναβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα και ποσότητα του παραγόμενου κρέατος και γάλακτος.
Λήψη από τον κτηνοτρόφο πλήρους οικονομικού δικαιώματος ενίσχυσης της ΕΕ., το οποίο του αποδίδεται μόνο όταν τα στρέμματα των βοσκότοπων που δηλώνει ετησίως αντιστοιχούν στον αριθμό των ζώων που εκτρέφει.
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στην παραμεθόριο και την  εγκατάσταση σε μισθωμένες κατοικίες εγκαταλελειμμένων ή σχεδόν εγκαταλελειμμένων χωριών των εργαζομένων στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Φύλαξη των συνόρων με κτηνοτρόφους και αγρότες δρώντας ταυτόχρονα ως Πολιτοφύλακες – Εθνοφύλακες σε ευαίσθητες για την Ελλάδα περιοχές, αναβιώνοντας πληθυσμιακά και οικονομικά την Ελληνική ύπαιθρο και αποτρέποντας συγχρόνως τις συχνές λεηλασίες και κλοπές περιουσιών των Ελλήνων.
Καταγραφή των παραβιάσεων των Ελληνικών συνόρων από ξένους κτηνοτρόφους ή/και ζωοκλέφτες και συνεχής έγγραφη ενημέρωση της ΕΕ για τα τεκταινόμενα στα Ελληνικά σύνορα.
Στον Έλληνα Κτηνοτρόφο που εκτρέφει Αιγο-Πρόβατα, Αγελάδες:
Να συνεχίζει να αναφέρει όλα τα θέματα που τον απασχολούν για να ακουστούν οι προτάσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή ώστε να καταργηθούν ή/και τροποποιηθούν Νόμοι που σταδιακά οδηγούν στην καταστροφή της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και στην φτωχοποίηση του.
Με τον τρόπο αυτό
Οι Έλληνες Κτηνοτρόφοι  έχοντας την οικονομική δυνατότητα του επαγγέλματος τους να μπορούν να συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον χώρο της Κτηνοτροφίας χρησιμοποιώντας τον Εθνικό πλούτο (Βοσκοτόπια) στις παραμεθόριες περιοχές και να αποτελούν τους Πολιτοφύλακες – Εθνοφύλακες των χερσαίων συνόρων της Πατρίδας μας.


analyst

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.