-->

Header Ads

Η φωνή του Ελληνισμού ενάντια στον θεσμό-σύστημα γενοκτονίας

Η φωνή του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Τώρα που είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να εκφραστούμε ενάντια στα βάρβαρα καθεστώτα δίχως να σκεφτόμαστε την κομματική και ιδεολογική λογοκρισία, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για τις απαράδεκτες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, στην Κούβα και προσφάτως στη Βενεζουέλα. Πρέπει όμως σε αυτήν την περίοδο που ζούμε, δηλαδή εκατό χρόνια μετά τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, τώρα που η γενοκτονία μας έγινε αιωνόβια, να μιλήσουμε και για τα γκουλάγκ της Σοβιετικής Ένωσης.
Διότι ο Raphael Lemkin ήθελε να τα ενσωματώσει μέσα στα χαρακτηριστικά της έννοιας της γενοκτονίας που έγινε αποδεχτή στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών το 1948. Δηλαδή μετά από τόσες δεκαετίες ακόμα μιλούμε για τα γκουλάγκ μ’ ένα τρόπο που δεν τα χαρακτηρίζει ως εργαλείο γενοκτονίας. Μάλιστα για αυτόν τον λόγο η Βόρεια Κορέα έχει κάνει τα ανάλογα που λειτουργούν ακόμα και τώρα, επειδή αυτός ο απάνθρωπος θεσμός δεν έχει καταδικαστεί με τον πιο επίσημο τρόπο ως γενοκτονία όπως θα έπρεπε. Έχει λοιπόν τεράστια σημασία για να συνεχίσουμε το έργο του Raphael Lemkin να το συμπληρώσουμε χωρίς να περιμένουμε άλλες γενοκτονίες του ίδιου τύπου για να πάρουμε επιτέλους θέση ως Ηνωμένα Έθνη.


Το Φως της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Είναι πολλοί αυτοί που ξέχασαν τόσα χρόνια τι σημαίνει το φως της Ελλάδας και τη δύναμη του Ελληνισμού. Ζήσαμε το γεγονός να λες στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας και να σου μιλούν για τα οικονομικά προβλήματα που περνά η χώρα. Μόνο τώρα άρχισαν μερικοί να σου λένε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Μοιάζει με αστείο ότι ξέρεις ότι πρόκειται για ξένους, αλλά είναι η πραγματικότητα. Με άλλα λόγια και οι ξενοι περιμένουν μία αλλαγή από την Ελλάδα για να ξαναβρούν αυτά που γνώριζαν από πάντα, δηλαδή από την εποχή της Αρχαιότητας : ένα πνεύμα καινοτομίας και εξωστρέφειας που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, δηλαδή στην ίδια την Ανθρωπότητα χωρίς κοινωνικά εμπόδια και πολιτικάντικες παρεμβάσεις. Είχε καιρό να δει το φως του ήλιου της δικαιοσύνης η Ελλάδα, ακόμα κι αν ο Ελληνισμός δεν έπαψε ποτέ να παλεύει και ειδικά στο εξωτερικό χάρη στην Ομογένεια που δεν το έβαλε ποτέ κάτω όσες και να ήταν οι αντίξοες συνθήκες. Μπορεί οι προηγούμενες αρχές να προσπάθησαν ν’ αλλάξουν τις αξίες μας, αλλά τώρα αποδείξαμε πως δεν τα κατάφεραν όσο βάρβαρες και να ήταν οι επιθέσεις που δέχτηκε ο Ελληνισμός. Με το φως της Ελλάδας θα επουλώσουμε και τις πληγές της ιστορίας γιατί φανατικοί προσπάθησαν να την αφανίσουν με τον δικό τους τρόπο, όμως δεν πρόλαβαν ν’ ανοίξουν τα γκουλάγκ τους και είμαστε εδώ ακόμα και μετά το τέλος.


Πρωτοπορία και πρωτοβουλίες

Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζουμε μία κατάσταση και αναρωτιόμαστε τι μπορεί να γίνει με τα νέα δεδομένα, είναι καλό να σκεφτoύμε τι γίνεται αλλού και πώς γίνεται, ειδικά αν βρισκόμαστε σε περιοχές που είναι ακόμα πιο δύσκολες κλιματικά. Τότε βλέπουμε ότι πρέπει να είμαστε πρωτοποριακοί και να πάρουμε πρωτοβουλίες δίχως να περιοριζόμαστε από μόνοι μας, θεωρώντας ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με όσα έχουν γίνει. Αντιθέτως ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης δεν είναι απαραίτητα δεσμευμένο από τις παράλογες αποφάσεις του παρελθόντος. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο Ελληνισμός έχει απελευθερωθεί από τρομερά ιδεολογικά δεσμά και ότι τώρα πρέπει να πάρει καθοριστικές αποφάσεις ικανές να ανατρέψουν απαράδεκτα δεδομένα. Δεν είμαστε πια σκλάβοι ενός καταπιεστικού συστήματος που δεν σεβόταν την ελευθερία των ανθρωπίνων ζωών. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά προβλήματα για να τα επιλύσουμε επιτέλους. Πρέπει να επανέλθει και πάλι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ ειδικά τώρα που βλέπουμε τι γίνεται στην κυπριακή ΑΟΖ, πρέπει να ενισχύσουμε τις συμμαχίες μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα που βλέπουμε ποια είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας σε σχέση με τους πυραύλους S-400. Για να αναπτυχθεί η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί στρατηγικά την ανάκαμψη της. Είναι ένα απαραίτητο προηγούμενο για τη συνέχεια του έργου του Ελληνισμού.


Νέα φάση για τον Ελληνισμό

Ν. Λυγερός

Σε κάποιον που είναι πάντα στην Ελλάδα είναι δύσκολο να δει τις εξωτερικές αλλαγές της, όταν όμως έρχεσαι από το εξωτερικό και ειδικά από μία αφρικανική χώρα αυτές οι αλλαγές είναι θεμελιακές διότι νιώθεις πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι όταν είναι απελευθερωμένοι και μπορούν επιτέλους να εκφραστούν για μερικά θέματα που αφορούν εθνικά και διεθνή επίπεδα. Η αλλαγή φαίνεται και σε όσους πάλεψαν για να είναι πιο γαλανός ο ουρανός της Ελλάδας για να τελειώσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτό που έγινε με το θέμα της Βενεζουέλας είναι ενδεικτικό, αλλά είναι μόνο η αρχή. Τώρα περιμένουμε να προχωρήσουμε και σε άλλα θέματα όπως είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τις συμβάσεις Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης. Μπήκε επιτέλους και ένα τέλος στις ψευδαισθήσεις όσο αφορά στις θέσεις εργασίας που ανακοίνωσε η προηγούμενη κυβέρνηση προεκλογικά για ψηφοφορικούς λόγους. Έτσι σιγά σιγά η Ελλάδα επανέρχεται γιατί δεν έχει πια δεσμεύσεις ιδεολογικές μιας βάρβαρης προσέγγισης. Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε επιτέλους διαφορετικά και το θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών για να περάσουμε σε επόμενα στάδια που αφορούν την ακύρωση και την επαναδιαπραγμάτευση με τα νέα δεδομένα. Το καλό είναι τελειώσαμε με μερικά κόμματα που έπαιξαν ένα πολύ επικίνδυνο ρόλο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια μπαίνουμε σε μία νέα φάση όπου θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και γρήγορες αποφάσεις για το μέλλον του Ελληνισμού.


Η απόφαση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα

Ν. Λυγερός

Η απόφαση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας είναι σημαντική τουλάχιστον σε δύο επίπεδα αφού εναρμονίζεται με τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδεικνύει ότι έχουμε απελευθερωθεί από ιδεολογικά δεσμά. Σημαίνει επίσης ότι η αλλαγή κυβέρνησης επαρκούσε για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς καμία δυσκολία και τριβή. Έτσι μας υπενθυμίζει ότι μόνο μια κυβέρνηση που ακολουθεί αξίες μπορεί να έχει την υποστήριξη της δημοκρατίας. Διότι είναι ο ίδιος ο νόμος στη Βενεζουέλα που επιτρέπει στον Πρόεδρο της Βουλής να ασκεί τον ρόλο του Προέδρου του κράτους όσο δεν έχουν προκηρυχτεί νέες εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια η θέση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν απλώς αντιδημοκρατική και ουσιαστικά ενάντια στη νομοθεσία αυτού του κράτους. Υπάρχει όμως εξήγηση αφού υπήρχε και ιδεολογική συνεννόηση και οικονομική εξάρτηση. Αλλά αυτά τα δεδομένα ήταν καθαρά κομματικά και όχι εθνικά. Με αυτήν λοιπόν την απόφαση αναγνώρισης η Ελλάδα απελευθερώθηκε από άλλα δεσμά που δεν ταίριαζαν με τα αξίες της. Έχει επίσης ενδιαφέρον και για την ίδια τη Βενεζουέλα να περάσει σε ένα άλλο στάδιο που θα της δώσει την ευκαιρία να δει πιο ελεύθερα τον κόσμο και να παίξει ένα ρόλο διαφορετικό σε αυτόν.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.