-->

Header Ads

Η καινοτομία του Ελληνισμού στα Υπουργεία

Ν. Λυγερός

Τώρα που έχουμε απελευθερωθεί, μπορούμε να σκεφτούμε την καινοτομία του Ελληνισμού σε διάφορους τομείς για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Είναι σίγουρο ότι η αξιοποίηση της Ελληνικής ΑΟΖ αποτελεί ένα κυρίαρχο στοιχείο αλλά δεν είναι το μοναδικό. Οι δυνατότητες που έχουμε σε επίπεδο καινοτομίας, περιορίζονται μόνο από τις σκέψεις μας και όχι από το περιβάλλον μας. Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά την ελαιοπαραγωγή και να χρησιμοποιήσουμε στρατηγικά τον ελληνικό ζεόλιθο. Αυτό αφορά άμεσα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά την αξιοποίηση του πλούτου του Πολιτισμού μας αφού αποτελεί την αιχμή του δόρατος μιας έξυπνης διπλωματίας και για το Υπουργείο Εξωτερικών.
Πρέπει να δούμε ποια είναι τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα του Τουρισμού και να σκεφτούμε διαφορετικά τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αφού είναι πόλοι έλξης για όσους θαυμάζουν τον πολιτισμό μας. Πρέπει να τελειώνει η καθυστέρηση της αξιοποίησης του Ελληνικού και αυτό αφορά ταυτόχρονα έξι Υπουργεία. Πρέπει να αναπτυχθούμε με νέους αερολιμένες που υποστηρίζουν τα νησιά μας και όχι μόνο μέσω υδροπλάνων και αυτό αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης. Και πρέπει να εφαρμόσουμε στρατηγικές αξίες έξυπνης παιδείας στον χώρο της κλασικής εκπαίδευσης, για να ξεπεράσουμε τα όρια μας τα συμβατικά και αυτό αφορά το Υπουργείο Παιδείας.


Η Ελλάδα του μέλλοντος

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα του μέλλοντος εξαρτάται από τη νοημοσύνη μας και τη σκέψη μας και όχι από την οικονομία και την πολιτική που έρχονται μετά. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ενέργεια και στρατηγική για να μην έχουμε επικίνδυνες και παράλογες εξαρτήσεις από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης είμαστε ένας λαός της θάλασσας και είναι αδιανόητο να μην την αξιοποιήσουμε με καινοτόμο τρόπο. Τα νησιά μας δεν είναι βαρίδια ή ακόμα και άγονες γραμμές, είναι η διαχρονική ασπίδα μας και πρέπει να τα ενισχύσουμε ενσωματώνοντας τα σε ένα βαθύ δίκτυο που προσφέρει έργο σε κάθε κορυφή του. Και εκεί πρέπει να υπάρξουν εγγραφές στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Έχουμε την Παλιά Πόλη της Ρόδου (1988) και της Κέρκυρας (2007), τη Δήλο (1990), τη Χίο (1990) και τη Σάμο (1992) για τα πολιτιστικά, αλλά έχουμε ακόμα στον κατάλογο μας τη Λέσβο (2014), τα Μινωικά της Κρήτης (2014), τη Σπιναλόγκα (2014), τους πύργους του Αιγαίου (2014). Και αυτή η λίστα δεν είναι κλειστή. Σε κάθε επίπεδο έχουμε δυνατότητες κι εκεί που νομίζουμε ότι είμαστε πίσω μπορούμε να πάμε μπροστά και αυτό να βοηθήσει όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε ότι εμείς δημιουργούμε το μέλλον μας, διότι είμαστε του Ελληνισμού.
http://www.lygeros.org/

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.