Τα λαχανικά που προλαμβάνουν τον καρκίνο παχέος εντέρου
Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σκόρδου και κρεμμυδιού φαίνεται ότι βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου
Η κατανάλωση λαχανικών του γένους Άλλιον, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia Pacific Journal of Clinical Oncology.
Η μελέτη εστίασε σε 833 άνδρες και γυναίκες στην Κίνα, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου και αντιστοιχίστηκαν με 833 υγιείς συμμετέχοντες, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την περιοχή διαμονής τους.
Δημογραφικές και διατροφικές πληροφορίες συγκεντρώθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, χρησιμοποιώντας ένα επικυρωμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων.
Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν κατά 79% χαμηλότερες στους ενήλικες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες λαχανικών του γένους Άλλιον (Allium) σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν πολλά τέτοια λαχανικά.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα μας φαίνεται να υποδεικνύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των λαχανικών του γένους Άλλιον που καταναλώνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που παρέχει στον οργανισμό του από τον καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Zhi Li, καθηγητής στο Πρώτο Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής της Κίνας για να καταλήγει: «Γενικά, τα ευρήματα της έρευνας επισημαίνουν την ανάγκη της πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω των παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Η πρόληψη σίγουρα αξίζει περαιτέρω διεξοδικής έρευνας».
ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr
Η κατανάλωση λαχανικών του γένους Άλλιον, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσο, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Asia Pacific Journal of Clinical Oncology.
Η μελέτη εστίασε σε 833 άνδρες και γυναίκες στην Κίνα, οι οποίοι έπασχαν από καρκίνο του παχέος εντέρου και αντιστοιχίστηκαν με 833 υγιείς συμμετέχοντες, ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και την περιοχή διαμονής τους.
Δημογραφικές και διατροφικές πληροφορίες συγκεντρώθηκαν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, χρησιμοποιώντας ένα επικυρωμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων.
Οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ήταν κατά 79% χαμηλότερες στους ενήλικες που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες λαχανικών του γένους Άλλιον (Allium) σε σύγκριση με αυτούς που δεν κατανάλωναν πολλά τέτοια λαχανικά.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα μας φαίνεται να υποδεικνύει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των λαχανικών του γένους Άλλιον που καταναλώνει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία που παρέχει στον οργανισμό του από τον καρκίνο του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Zhi Li, καθηγητής στο Πρώτο Νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής της Κίνας για να καταλήγει: «Γενικά, τα ευρήματα της έρευνας επισημαίνουν την ανάγκη της πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου μέσω των παρεμβάσεων στον τρόπο ζωής. Η πρόληψη σίγουρα αξίζει περαιτέρω διεξοδικής έρευνας».
ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr
loading...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε