Η Κίνα δημιούργησε τον πρώτο ”Τεχνητό Ήλιο” για πυρηνική και στρατιωτική εφαρμογή
Χωριανόπουλος Άγγελος
Η νέα γενιά εγκατάστασης «τεχνητού ήλιου» της Κίνας, γνωστή ως HL-2M Tokamak, εγκαταστάθηκε με επιτυχία στο Τσενγκντού της επαρχίας Σιτσουάν της Νοτιοδυτικής Κίνας και πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη λειτουργία της, ανακοίνωσε η Αρχή Ατομικής Ενέργειας της Κίνας.
Αυτό μας δείχνει ότι η Κίνα έχει κυριαρχήσει ανεξάρτητα στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία τεχνολογιών μιας μεγάλης κλίμακας προηγμένης συσκευής tokamak, μιας μηχανής που έχει σχεδιαστεί για να αξιοποιεί την ενέργεια της σύντηξης, θέτοντας μια σταθερή βάση για τον ανεξάρτητο σχεδιασμό και την κατασκευή των αντιδραστήρων πυρηνικής σύντηξης της χώρας.
Το HL-2M Tokamak, σχεδιασμένο για να αναπαράγει τις φυσικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον ήλιο, στοχεύει στην παροχή καθαρής ενέργειας μέσω ελεγχόμενης πυρηνικής σύντηξης. Με μια πιο προηγμένη λειτουργία δομής και ελέγχου, η νέα συσκευή μπορεί να παράγει πλάσμα θερμότερο από 200 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου και το επίπεδο ηλεκτρικού ρεύματος πλάσματος μπορεί να ανυψωθεί σε περισσότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια αμπέρ.
Ο τεχνητός ήλιος είναι σήμερα η μεγαλύτερη προηγμένη συσκευή tokamak με τις υψηλότερες παραμέτρους στην Κίνα. Θα παρέχει βασική τεχνική υποστήριξη στην Κίνα για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ανάπτυξης στην πυρηνική σύντηξη και θα γίνει μια διεθνής πλατφόρμα που η Κίνα θα συνεργαστεί με τον κόσμο στην ενέργεια πυρηνικής σύντηξης, ανέφερε ο οργανισμός.
Εφόσον λειτουργήσει το εγχείρημα, η Κίνα θέτει τις βάσεις για ολική ανεξαρτητοποίηση από την ενεργειακή εξάρτηση που έχει από τις χώρες της Μέσης Ανατολής (Ιράν, Ιράκ) σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο, δεδομένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών δολαρίου με τις οποίες συναλλάσσεται. Ένα μεγάλο μέρος της παρεχόμενης ενέργειας σε στρατιωτικά συστήματα, στο μέλλον, θα εξαρτάται από ηλιακή και πυρηνική ενέργεια και δεδομένης της προαναφερθείσας ανακάλυψης, θα καλυφθεί πλήρως από ”τεχνητούς ήλιους”.
Για παράδειγμα άμα μπορέσει να κάνει ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη σε συνδυασμό με υδρογόνο (που είναι πολύ ελαφρύ), θα παράξει τεράστια ποσοστά ενέργειας. Αεροχήματα και περιφερόμενα πυρομαχικά που εφοδιάζονται με τέτοιες τεχνικές θα έχουν αυτονομία χρόνων λειτουργίας πέριξ της γης. Παρόμοιες ικανότητες έχει το UAV του μέλλοντος Skydweller Aero, Ισπανο-αμερικανικής κατασκευής.
Με πληροφορίες από oilprice.com, www.globaltimes.cn,
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε