-->

Header Ads

H Weav Music έρχεται στην Ελλάδα.


Όταν ο άνθρωπος που έφτιαξε το Google Maps και το πούλησε στην Google αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να χτίσει το επόμενη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας του αυτό λέει πολλά. Αυτός είναι ο Λάρς Ρασμούσεν, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες και μια συνέντευξη που έδωσε στην Καθημερινή με την γυναίκα και συνεργάτη του Ελομίδα Βισβίκη θέλει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Ήδη η νέα νεοφυή επιχείρηση του Weav Music άνοιξε θέσεις εργασίας και αναζητεί τεχνολογικά ταλέντα να δουλέψουν.

Ο Λάρς βρέθηκε στην Ελλάδα το 2012 στο TedXAthens όπου έδωσε μια ομιλία Never Give Up. Στις αρχές του 2003 ο Δανός επιχειρηματίας μαζί με τον αδερφό δημιούργησαν την Where 2 Technologies, η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από την Google και έγινε το γνωστό σε όλους μας Google Maps. Ο Λαρς δούλευε από το γραφείο στην Αυστραλία μέχρι το 2010 όπου μετακόμισε Σαν Φρανσίσκο και στο Facebook. Από τον Μάρτη όμως του 2015 δουλεύει πάνω στην δική του εταιρεία υψηλής τεχνολογίας την Weav Music.

Δείτε εδώ την εξαιρετική ομιλία που έδωσε το 2012.

 


Η Weav Music σήκωσε 5 εκατομμύρια επένδυση (seed-A) τον Δεκέμβριο του 2019 από τους King River Capital, Passion Capital, Rivet Ventures και την παγκόσμια εταιρεία που πωλεί όργανα γυμναστικής Peloton. Η Weav Music θέλει να αλλάξει το τρόπο που ακούμε μουσική, ειδικά όταν γυμναζόμαστε. Στη διασταύρωση της μουσικής και της δραστηριότητας, η βραβευμένη προσαρμοστική τεχνολογία της Weav Music αυξάνει και εντείνει την εμπειρία ακρόασης σε όλα τα επίπεδα. Τα αγαπημένα σας τραγούδια μπορούν να αλλάξουν σε ρυθμό, ενέργεια και ατμόσφαιρα για να ταιριάζουν με τις κινήσεις σας. Όλα σε πραγματικό χρόνο. Το Weav παρέχει μια πλουσιότερη εμπειρία ακρόασης μουσικής που σας βυθίζει στη δραστηριότητά σας και στην καθημερινή σας πορεία.

Στην συνέντευξη του στην Καθημερινή αναφέρει: “ Τώρα έχουμε μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που ασχολείται με τη μουσική. Αυτό που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε είναι μια τεχνολογία, βάσει της οποίας η ηχογραφημένη μουσική θα ακολουθεί τη διάθεση αυτού που την ακούει. Θα προσαρμόζεται στον χρόνο, στο περιεχόμενο και στην περίσταση. Δεν θα επιταχύνει μόνο τον ρυθμό του κομματιού αλλά θα το παίζει και διαφορετικά, δίνοντάς σου μια μοναδική και διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Σαν να έχεις το αγαπημένο σου συγκρότημα στα αυτιά σου και να παίζει ζωντανά το τραγούδι που σου αρέσει, προσπαθώντας να ταιριάξει στη διάθεσή σου. Είναι μία εφαρμογή πολύ χρήσιμη, π.χ., γι’ αυτούς που αθλούνται με μουσική. Το μουσικό κομμάτι ακολουθεί τον διασκελισμό σου ή τους σφυγμούς της καρδιάς σου. Ανεβάζει το tempo και σε οδηγεί να τρέχεις γρηγορότερα. Ή, αν δεν θέλεις να υπερβείς ένα όριο σφυγμών, αρχίζει να κατεβάζει το tempo όταν δει ότι η καρδιά σου βρίσκεται κοντά σε αυτό το προκαθορισμένο όριο. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί να έχει διαφορετικές εφαρμογές – στον χώρο του fitness, στον χορό, στον χώρο των videogames κ.λπ.”

Ο Λάρς και η Ελομίδα τον Νοέμβριο βρέθηκαν και συνομίλησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πρόβλημα του BrainDrain που έχει η Ελλάδα. Αλλά είχαν αποφασίσει από πριν ότι θα έρθουν στην Ελλάδα για να εγκατασταθούν και να χτίσουν την νέα εταιρείας υψηλής τεχνολογίας. Εδώ να αναφέρουμε ότι η Weav πέρασε και από το Techstars Music Accelerator. Δείτε εδώ τα δυο ποστς που έκαναν στα κοινωνικά δίκτυα μετά την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.





Στην συνέντευξη στην Καθημερινή αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τις υποδομές της Ελλάδας και τα κίνητρα τόσο ο Λάρς αλλά και η Ελομίδα. Ο Δανός επιχειρηματίας αναφέρει: “Ναι. Οι υποδομές είναι ικανοποιητικές. Οπως άκουσα, μάλιστα, από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει «μεγάλα μυαλά» στη χώρα ετοιμάζοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες 5G ήδη από τον επόμενο χρόνο στα ελληνικά νησιά. Σημαντικά είναι επίσης και τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει η χώρα, αν κι εμείς πήραμε την απόφασή μας πριν μάθουμε γι’ αυτά. Θα δοκιμάσουμε, λοιπόν, για ένα χρόνο να έρθουμε στην Ελλάδα κι ελπίζω ότι θα γίνει η μόνιμη βάση μας.”

Ενώ η Ελομίδα συνεχίζει: “Στη μετά κορωνοϊό εποχή, η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Μπορεί με τις ομορφιές της να προσελκύσει τους «νομάδες της τεχνολογίας», πόσο μάλλον όταν δίνει και φορολογικά κίνητρα. Πιστεύω πως η χώρα έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της. Βρίσκεται πλέον σε ένα επίπεδο που μπορεί να γίνει η βάση τέτοιων εταιρειών τεχνολογίας, και το στοίχημά της είναι να καταφέρει να γίνει πιο φιλική με τους τεχνολογικούς μετανάστες.”

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Λάρς Ρασμούσεν τότε διαβάστε την σελίδα του στην Βικιπαιδεία

https://startupper.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.