Τον ενοχλούν οι ακραίες φωνές στην Ελλάδα, αλλά όχι της τουρκίας που προέρχονται από ό,τι πιο επίσημο και με αυτούς θέλει οπωσδήποτε συζήτηση!
Μητσοτάκης: Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία
Μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και ενίοτε και στο εσωτερικό της χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία
Μήνυμα κατά των ακραίων φωνών στο εσωτερικό της χώρας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει με την Τουρκία στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.
Δεν ήταν αυτονόητη η έναρξη της συζήτησης
Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων και απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να καταστήσει σαφές τον τελευταίο χρόνο, και αυτό είναι μια επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής, ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας είναι διαφορές που αφορούν και την Ευρώπη.
«Η Ευρώπη πρέπει να νοιάζεται ουσιαστικά για το τι συμβαίνει στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Το πετύχαμε και σας βεβαιώνω ότι ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση δεν ήταν καθόλου αυτονόητο» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επισήμανε ότι αξιοποιούμε τη συμμετοχή μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια για να ενισχύσουμε το δίκαιο των θέσεών μας και ταυτόχρονα διευρύνουμε το πλέγμα των συμμαχιών μας συνομιλώντας με χώρες που αντιλαμβάνονται τον κόσμο μέσα από την ίδια ματιά με μας.
Λάθος η κούρσα εξοπλισμών
«Δεύτερη πτυχή της ισχυρής ισχύος είναι η πορεία της οικονομίας μας, χωρίς ισχυρή οικονομία θα ήμασταν αδύναμοι να προβάλλουμε την ισχύ που επιθυμούμε. Σήμερα η χώρα δανείζεται με το ιστορικά χαμηλότερο επιτόκιο. Η Τουρκία δεν είναι σε αυτή την κατάσταση» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια αναγνώριση ότι η χώρα έχει μια σοβαρή, αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση η οποία ακούγεται, και δεν μιλά μόνο για τα θέματα που την αφορούν άμεσα αλλά μπορεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές και διατλαντικές διεργασίες μιλώντας και για τα προβλήματα των άλλων».
«Μετά από δέκα χρόνια υποεπένδυσης στις ένοπλες δυνάμεις πρέπει να κάνουμε μια σειρά από κινήσεις που θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η αποτρεπτική δυνατότητα των ενόπλων δυνάμεων ενισχύεται με το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι θα ήταν λάθος να μπούμε σε μια κούρσα εξοπλισμών.
Οι ακραίες φωνές δεν είναι σε όφελος των εθνικών συμφερόντων
«Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία με καλή διάθεση χωρίς να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας είναι ισχυρότατη» είπε και συμπλήρωσε «μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκαιά της και ενίοτε και στο εσωτερικό της χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες που οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις που δεν θέλουμε και δεν θεωρούμε ότι είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».
Πηγή: in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε