-->

Header Ads

Ηχηρό μήνυμα από το Ισραήλ στην Τουρκία: Αποκάλυψη του σχεδίου εναντίον Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάνουν δηλώσεις μετά τη συνάντηση τους στην Ιερουσαλήμ, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. EPA, MENAHEM KAHANA / POOL

Η Τουρκία επινόησε μια νέα «συμφιλίωση», μετά την αποτυχία των προσπαθειών διάδοσης προπαγανδιστικών ιστοριών «συμφιλίωσης» με το Ισραήλ πέρυσι.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού η Άγκυρα είδε ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και οι ημέρες της στενής συνεργασίας με τον Ντόναλντ Τραμπ έφτασαν στο τέλος τους, προσπάθησε να εξαπατήσει το Ισραήλ με μια «θαλάσσια συμφωνία».

Τα παραπάνω γράφει στην ιστοσελίδα JERUSALEM POST ο γνωστός αρθρογράφος SETH J. FRANTZMAN, ο οποίος έχει προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τίτλος του άρθρου: «Η Τουρκία προσπαθεί να προσβάλει την Αίγυπτο και την Ελλάδα με μια θαλάσσια συμφωνία φαντασίας – ανάλυση»
Υπότιτλος: «Η Ελλάδα και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία τον Αύγουστο του 2020, αφού μαζί με τη Γαλλία, τα ΗΑΕ και την Κύπρο, καταδίκασαν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο τον Μάιο».

Γράφει ο Ισραηλινός αρθρογράφος:

Το Ισραήλ έχει ήδη στενές σχέσεις με την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και έχει οριοθετήσει τις ΑΟΖ μαζί τους.

Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος σχεδιάζουν αγωγό [East Med] μετά την υπογραφή της συμφωνίας που υπέγραψαν πέρυσι και είναι μέλη του Φόρουμ φυσικού αερίου Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία προσπάθησε να διαταράξει όλες αυτές τις σχέσεις τον Δεκέμβριο του 2019, υπογράφοντας συμφωνία με τη Λιβύη, απέναντι στις ειρηνικές συμφωνίες του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, για να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο της Μεσογείου.

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία τον Αύγουστο του 2020, αφού καταδίκασαν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο τον Μάιο, μαζί με τη Γαλλία, τα ΗΑΕ και την Κύπρο. Η Τουρκία απάντησε απειλώντας την Ελλάδα και οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα σύγκρουσης. Η Γαλλία συμμετείχε επίσης.
Στη συνέχεια, η Άγκυρα άλλαξε ταχύτητα και από τις απειλές προχώρησε στη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Κατασκεύασε ιστορίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στα οποία η Κύπρος εξαφανιζόταν από τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο και στις οποίες η Τουρκία και το Ισραήλ θα συνήπταν μια μαγική συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα. Όμως, το Ισραήλ απέρριψε τη συμφωνία. Δεν είναι θαλάσσιος γείτονας της Τουρκίας, παρά τους χάρτες που αυτή προσπάθησε να παρουσιάσει και αγνοούσαν την Κύπρο.

Τώρα, η Τουρκία κάνει το ίδιο, προσπαθώντας να εμπλέξει την Αίγυπτο. Αυτό έρχεται μετά το φόρουμ PHILIA στην Αθήνα, όπου κατέστη σαφές πώς η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και άλλες χώρες, δραστηριοποιούνται πιο εντατικά σε ένα σύστημα κοινών συμμαχικών συμφερόντων.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τα αγγλόφωνα κυβερνητικά ΜΜΕ για να διαδώσει την τελευταία ιστορία της. «Η Τουρκία θα μπορούσε να υπογράψει συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο», σύμφωνα με τίτλο στο Anadolu. «Η Ελλάδα ανησυχεί, καθώς η Αίγυπτος συντάσσεται με την τουρκική ΑΟΖ στον EastMed», σύμφωνα με τη Daily Sabah, ένα άλλο φιλοκυβερνητικό όργανο. «Η Αίγυπτος είναι θερμή για την πρόταση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο;» ρωτά το κρατικά ελεγχόμενο TRT.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η Άγκυρα και το Κάιρο θα μπορούσαν να υπογράψουν μια θαλάσσια συμφωνία και θα ήταν παράδοξο για την Αίγυπτο να αντιστρέψει ξαφνικά όλα τα χρόνια της κοινής πορείας της με την Ελλάδα και την Κύπρο, εμπλεκόμενη σε μια συμφωνία που αναιρεί τις οικονομικές αξιώσεις της Κύπρου και βλάπτει την Ελλάδα.

Η παράδοξη προσέγγιση της Τουρκίας [με την Αίγυπτο], παρόμοια με την προσέγγιση με το Ισραήλ τον Δεκέμβριο, δεν είναι κάτι άλλο παρά μια ενημέρωση από την τουρκική κυβέρνηση στα ΜΜΕ ότι αυτό συμβαίνει, ώστε αυτά να το μεταδώσουν ως γεγονός και στη συνέχεια η ιδέα να γίνει μια «πραγματικότητα» χωρίς να έχει συμβεί το γεγονός.
Το ίδιο έγινε και σε μια προσπάθεια [της Τουρκίας] να εξαπατήσει το Ισραήλ και τα ισραηλινά ΜΜΕ, περί μιας συμφωνίας φαντασίας που δεν υπήρχε ποτέ καμία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί.
Η Τουρκία μιλά για «συμφιλίωση», αλλά οι περισσότερες χώρες που εδώ και καιρό έχουν απειληθεί, συκοφαντηθεί, προσβληθεί ως και τρομοκρατηθεί από το κυβερνών κόμμα στην Άγκυρα, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει συμφιλίωση. Αυτό συμβαίνει επειδή η Τουρκία διακινεί αυτές τις ιδέες για να πάρει αυτό που θέλει.

Σε κάθε «συμφιλίωση/ συμφωνία», διασφαλίζει μια τεράστια αξίωση στη Μεσόγειο πολύ πέρα ​​από τα δικαιώματά της, καταπατώντας αυτά της Κύπρου και της Ελλάδας. Η Αίγυπτος και το Ισραήλ δεν θα κέρδιζαν τίποτα από κάποια συμφωνία με την Τουρκία, επειδή έχουν ήδη διευθετήσει τις οικονομικές τους ζώνες. Δεν χρειάζονται την Άγκυρα να συμφωνήσει μαζί τους, επειδή έχουν Ελλάδα και Κύπρο πολύ πιο κοντά στις ακτές τους.

Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία διακινεί αυτές τις ιδέες για να διεκδικήσει ύδατα στα οποία δεν έχει δικαιώματα και δεν δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Η Γαλλία γνωρίζει αυτό το παιχνίδι «συμφιλίωσης» και ζήτησε από την Τουρκία να αλλάξει και να προβεί σε πράξεις, όχι απλώς να μιλά για «συμφιλίωση» και να συνεχίζει στον ίδιο δρόμο.

Η φιλοξενία τρομοκρατών της Χαμάς από την Τουρκία και οι πρόσφατες απειλές για «απελευθέρωση» της Ιερουσαλήμ από τον ισραηλινό έλεγχο δεν αποτελούν σημεία εκκίνησης [για συμφιλίωση] . Έχει επίσης απειλήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου. Αυτά δεν μπορούν να ξεχαστούν.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα JERUSALEM POST, γράφει ο γνωστός αρθρογράφος SETH J. FRANTZMAN


https://hellasjournal.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.