-->

Header Ads

Μήνυμα ισχύος έστειλαν οι μαυροσκούφηδες! Εντυπωσίασαν τους Αμερικανούς



Με εντυπωσιακές βολές ακριβείας και άριστες τακτικές κινήσεις οι ‘’μαυροσκούφηδες’’ της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ‘’ΕΦΕΣΟΣ’’ έκλεψαν τις εντυπώσεις στη μεγάλη άσκηση συνεργασίας ‘’THRACIAN COOPERATION-21’’ την περασμένη εβδομάδα στο Πετροχώρι Ξάνθης. Δίπλα στους κορυφαίους Αμερικανούς αρματιστές της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής όχι απλά στάθηκαν ως ίσος προ ίσο αλλά έδειξαν ότι διαθέτουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μάλιστα απέναντι σε αμιγώς επαγγελματικά πληρώματα.




Πληροφορίες αναφέρουν ότι για μια ακόμη φορά οι Αμερικανοί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την κοινή άσκηση αφού διαπίστωσαν στην πράξη επί του πεδίου ότι οι Έλληνες αρματιστές γνωρίζουν άριστα να εκμεταλλεύονται τις μεγάλες δυνατότητες των σύγχρονων τεθωρακισμένων που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς. Επιπλέον αντιλήφθηκαν ότι τα στελέχη των Επιλαρχιών που έλαβαν μέρος στην άσκηση διαθέτουν άρτια εκπαίδευση και σε επίπεδο τακτικών κινήσεων οι οποίες αποτελούν το ‘’κλειδί’’ σε επιχειρήσεις αρμάτων μάχης.



Τα Ελληνικά πληρώματα κυριολεκτικά δεν έχασαν βολή. Και πως να συμβεί άλλωστε αυτό αφού τα άρματα μάχης Leopard 2 HEL αποτελούν ίσως τα πιο αποτελεσματικά παγκοσμίως σε βολές ακρίβειας εν κινήσει και μάλιστα σε μεγάλες αποστάσεις ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ελληνικό Leo 2 HEL έχει εκτελέσει βολή-ρεκόρ στα 5800 μέτρα με απόλυτη ακρίβεια. Και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ‘’μαυροσκούφηδες’’ επιτελείς τα περιορισμένα σε έκταση πεδία βολής δεν επιτρέπουν στα πανίσχυρα άρματα να εκτελούν βολές σε μεγάλες αποστάσεις.



Στο Πετροχώρι της Ξάνθης πάντως Έλληνες και Αμερικανοί αρματιστές εξάντλησαν κάθε δυνατότητα εκπαίδευσης και για μια εβδομάδα πέρα από τα πραγματικά πυρά εξασκήθηκαν σε όλα σχεδόν τα αντικείμενα. Με χρήση Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών αλλά και τακτικές κινήσεις στο πεδίο που αφορούσαν τόσο την άμυνα με σύμπτυξη, επιβράδυνση και απαγκίστρωση όσο και επιθετικές ενέργειες. Με ανάλογες τακτικές κινήσεις οι Έλληνες αρματιστές είχαν εντυπωσιάσει και στην τελευταία μεγάλη Εθνική Άσκηση ‘’ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ’’ στον Έβρο.



Δεν ήταν πάντως η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί επέλεξαν τους Έλληνες ‘’μαυροσκούφηδες’’ για κοινές ασκήσεις αφού και στο παρελθόν σε κάθε ευκαιρία επιδιώκουν να εκπαιδευτούν με τους αρματιστές του Στρατού Ξηράς. Τον περασμένο Σεπτέμβριο και πάλι στο Πετροχώρι της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων με συμμετοχή τμήματος των United States Army Europe.Απέναντι μάλιστα στους επαγγελματίες Αμερικανούς με το άρμα μάχης Abraams Μ1Α2 οι Έλληνες αρματιστές από την 211 ΕΜΑ με άρμα Leopard 2 A4 είχαν κόψει πρώτοι το νήμα.



Τα 170 Leopard 2 HEL αποτελούν χωρίς αμφιβολία την ‘’σιδερένια γροθιά’’ του Στρατού Ξηράς στη Θράκη μια ‘’ανάσα’’ από τα χερσαία σύνορα της χώρας. Μαζί με τα υπόλοιπα Leopard που διαθέτουν οι Μονάδες Τεθωρακισμένων σε Μακεδονία και Θράκη αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο αποτροπής που διαθέτουν στο έδαφος οι Ένοπλες Δυνάμεις. Το αρματικό δυναμικό της χώρας περιλαμβάνει ακόμη τα αξιόπιστα M48A5 MOLF αλλά και άρματα M60 A1/A3 TTS. H μεγάλη δύναμη πυρός, η προστασία, η ευελιξία αλλά και η τεράστια ψυχολογική πίεση που ασκούν στον αντίπαλο χαρακτηρίζουν τους ‘’χαλύβδινους θώρακες’’ ως ιδανικό όπλο τόσο για αμυντικές επιχειρήσεις όσο και για επιθετικές ενέργειες αφού τα τεθωρακισμένα αποτελούν κυρίως επιθετικό όπλο.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.