-->

Header Ads

Αυστρία: Τα φαρμακεία προσφέρονται να αρχίσουν άμεσα εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού


«Εάν αυτό είναι επιθυμητό, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα, τα φαρμακεία σε ολόκληρη την Αυστρία είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, αλλά αυτό είναι μία πολιτική απόφαση», επισημαίνει η πρόεδρος του Αυστριακού Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ, σε σημερινή συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Συγκεκριμένα το ό,τι τα φαρμακεία είναι σε θέση να αναλάβουν εμβολιασμούς, το απέδειξαν ήδη, διοργανώνοντας σε ελάχιστο χρόνο την διενέργεια διαγνωστικών τεστ, υπογραμμίζει η ίδια, αναφέροντας ότι διαθέτουν επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ήδη συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με τους εμβολιασμούς, έχοντας στο σύνολό του πολύ καλή κατάρτιση.

Μάλιστα σε σχετική έρευνα διαπιστώνεται ότι η πλειονότητα των φαρμακοποιών είναι έτοιμοι για εμβολιασμούς, και δύο στους τρεις έχουν ήδη δηλώσει ότι είναι πρόθυμοι και σε θέση να πραγματοποιήσουν εμβολιασμούς.

Σύμφωνα δε με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της έχουν ήδη τη θεωρητική κατάρτιση για αυτό, και πολλοί έχουν επίσης πρακτική εκπαίδευση, και με τους άλλους, το τελευταίο μπορεί επίσης να γίνει σε λίγες ημέρες, και αυτό θα επέτρεπε στα φαρμακεία να ξεκινήσουν αμέσως εάν έλθει το κάλεσμα της πολιτικής.

Σε απάντηση στην ένσταση των γιατρών, που θέλουν να κρατήσουν τον εμβολιασμό στα χέρια τους και αρνούνται να τον επεκτείνουν στα φαρμακεία, η Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ διευκρινίζει ότι σε πολλές χώρες, και πιο πρόσφατα στη Γαλλία, εμβολιασμοί γίνονται και από τους δύο, ενώ, οπουδήποτε πραγματοποιείται εμβολιασμός στα ιατρεία και στα φαρμακεία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο.

Επιπροσθέτως η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών δεν εκπλήσσεται με το ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη χορήγηση εμβολίων, παρατηρώντας ότι τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα παράδοσης με φαρμακευτικά προϊόντα, και είναι κατανοητό ότι αυτά συμβαίνουν σε μια πανδημία με εμβόλια που αναπτύσσονται και παράγονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Εντούτοις για ένα τόσο τεράστιο εγχείρημα θα έπρεπε να είχαν εξεταστεί από την αρχή εναλλακτικές λύσεις και θα έπρεπε να είχε καταρτιστεί ένα Σχέδιο Β ή ένα Σχέδιο Γ, ανάφερε, και, χωρίς να θέλει να ασκήσει κριτική στην πολιτική άμεσα, η ίδια εξακολουθεί να βρίσκει σωστή την απόφαση να παραγγελθούν τα εμβόλια από κοινού μέσω της ΕΕ.

Επίσης η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών πιστεύει ότι, παρά τη σχετική σύνδεση με θρομβώσεις, είναι σωστό το εμβόλιο της AstraZeneca να συνεχίζει να γίνεται στην Αυστρία, καθώς, όπως η ίδια υπογραμμίζει, τα οφέλη υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων, και, εξάλλου, παρενέργειες υπάρχουν επίσης με όλα τα σκευάσματα και "δεν υπάρχει φάρμακο, χωρίς παρενέργειες".


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.