-->

Header Ads

Στην Άγκυρα o Δένδιας για επαφές σε «πολεμικό» κλίμα – Γιατί ζήτησε ο Ερντογάν να τον συναντήσει εκτάκτως



Σε μια προσπάθεια να υπάρξει επανέναρξη της συνεννόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ο Νίκος Δένδιας μεταβαίνει το μεσημέρι στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, καθώς και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν έχω υπεραισιοδοξία, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει δυνατότητα να μιλάμε, στο πλαίσιο της λογικής και του δικαίου. Γιατί αν είναι να μιλάμε στο πλαίσιο της αυθαιρεσίας, δεν χρειάζεται να μιλάμε», έχει τονίσει σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, είχε διαμηνύσει πως η Ελλάδα δεν φοβάται τον διάλογο και ότι τάσσεται υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου στη βάση θεμελιωδών αρχών, όπως είναι το Διεθνές Δίκαιο. Μάλιστα, είχε υπογραμμίσει: «θεωρούμε ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο διάλογος δεν είναι ενδοτισμός. Όταν μιλάς, προβάλλεις τις θέσεις σου, θέτεις τις κόκκινες γραμμές σου, αλλά δεν ενδίδεις».

 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στον απόηχο διεθνών επικρίσεων κατά της Τουρκίας, τόσο αμερικανικών όσο και ευρωπαϊκών για σειρά θεμάτων, όπως η αποχώρησή της από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το στιγμιότυπο με την πρόεδρο της Κομισιόν στο Τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο και τις επακόλουθες αντιδράσεις, με χαρακτηριστικότερη εκείνη του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για τους S-400, αλλά και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25-26ης Μαρτίου, στο οποίο υιοθετήθηκε η διττή προσέγγιση όσον αφορά τις ευρωτουρκικές σχέσεις: αφενός τη θετική ατζέντα και αφετέρου την προοπτική λήψης μέτρων εφόσον η Άγκυρα επαναλάβει την παραβατική συμπεριφορά. Βραχυπρόθεσμος ορίζοντας για την Τουρκία είναι ο Ιούνιος, οπότε οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα επανεξετάσουν τις ευρωτουρκικές σχέσεις και την τουρκική συμπεριφορά σε σχέση με τη Δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-25 Μαρτίου.

Αυτή η προκλητική ρητορική του τούρκου προέδρου έρχεται ουσιαστικά λίγες ώρες αφότου ο ίδιος είχε επανέλθει στη θέση ότι η Τουρκία παραμένει «δεσμευμένη» στον στόχο της πλήρους ένταξής της στην ΕΕ, ζητώντας ωστόσο ίση μεταχείριση.

Καίριο είναι το ερώτημα αν η συνάντηση Δένδια-Ερντογάν και οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να προγραμματιστεί ένα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν σε επίπεδο κορυφής. «Όλες οι συναντήσεις, σε όποιο επίπεδο και να γίνονται, ουσιαστικά με κάποιο τρόπο είναι προπαρασκευαστικές για την επόμενη συνάντηση» απαντά κυβερνητικός παράγοντας στο ερώτημά μας αν γίνονται ήδη συζητήσεις για πιθανή ελληνοτουρκική συνάντηση σε επίπεδο κορυφής. «Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν» σπεύδει να διευκρινίσει ο ίδιος παράγοντας τονίζοντας ότι το επίπεδο της συνεννόησης στις συνομιλίες του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν θα κρίνουν το μέλλον.

 

Τα συνεχή σκαμπανεβάσματα της ρητορικής του Ερντογάν, που τροφοδοτούνται ανάλογα με τα πολιτικά τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα, όπως για παράδειγμα τα Συμβούλια της Ευρώπης ή η συνάντηση το πρωί της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Μενφί, προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση και στην προκειμένη περίπτωση δυσχεραίνουν την αποστολή Δένδια.
Σεισμικές έρευνες

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ξανά ότι η Άγκυρα έχει στόχο να κάνει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου. «Εμείς στην Ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους.

 

Mάλιστα θέλοντας να αναδείξει και τις «υποχωρήσεις» που έχει κάνει η Άγκυρα τον τελευταίο καιρό για τα μάτια της ΕΕ, ο Ερντογάν ανέφερε: «Σε όλες τις διαμάχες στην Ανατολική Μεσόγειο, αν δεν μπορούσαμε να έχουμε μια πιο «απαλή» προσέγγιση, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Αλλά δείξαμε κατανόηση και όταν ήρθε ο καιρός, αποσύραμε τα πλοία μας για να τα επιδιορθώσουμε».
«Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε στην Κύπρο»

Σε ό,τι αφορά τις διαμαρτυρίες της Κύπρου για τις πολύμηνες έρευνες με γεωτρύπανα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο Ερντογάν υποστήριξε σύμφωνα με το AHaber: «Eίπαμε και κάτι ακόμα στην ΚύπροQ δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί, θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες, αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».
 

Χθες πάντως και πριν από την ανακοίνωση της αναβολής του ταξιδιού του, ο Δένδιας πέρασε και την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης στην Αγκυρα. Στόχος του ταξιδιού παραμένει η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας και η αποσαφήνισή του ότι η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που θα εγκαταλείψει το τραπέζι του διαλόγου

Τα διπλωματικά όπλα της Ελλάδας

Στα διπλωματικά όπλα που έχει στις αποσκευές του ο Δένδιας καθοδόν προς την Αγκυρα είναι οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων και κυρίως η κοινή δήλωση των «27» που συνδέει σαφώς τη θετική ατζέντα με τη διαρκή αποκλιμάκωση της έντασης, σημειώνοντας ότι τα όποια βήματα γίνουν θα είναι σταδιακά και αναστρέψιμα και ξεκαθαρίζει ότι η Τουρκία παραμένει υπό παρακολούθηση μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις ευρωτουρκικές σχέσεις.


Στο τραπέζι Δένδια – Τσαβούσογλου επισήμως θα βρεθούν διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις. Το Κυπριακό επίσης θα είναι στο επίκεντρο, καθώς ο τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, αύριο -πριν τη συνάντηση με τον Δένδια- αναμένεται να μεταβεί στα κατεχόμενα για συνομιλίες με τον Τατάρ ενόψει της πενταμερούς. Ο Δένδιας θα καταστήσει σαφές στην Τουρκία και την απαίτηση της Αθήνας να υπάρξει πλήρης και διαρκής αποκλιμάκωση και τέλος των προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το ζήτημα του τουρκολιβυκού μνημονίου, του οποίου η ελληνική πλευρά επιδιώκει την ακύρωση.
Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δένδιας ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την Τετάρτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι και για τις επαφές του στη Βεγγάζη τη Δευτέρα. Παγίως η Αθήνα θέλει να καταστήσει σαφές στην Τρίπολη ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο μπορεί να έχει επιπτώσεις και στη σχέση της με την ΕΕ. Η Αθήνα πάντα αξιολογεί τα μηνύματα από τη Λιβύη ως μηνύματα ισορροπιών, σημειώνοντας ότι ο λίβυος πρωθυπουργός, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα έκανε αναφορά στη δέσμευση της χώρας στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, τονίζοντας ωστόσο και τη βούληση της Τρίπολης για συνεννόηση και με τις άλλες χώρες της περιοχής.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης Δένδια

Πριν από το ταξίδι του στην Άγκυρα, ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχθεί το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών τους ομολόγους του από την Κύπρο και τον Λίβανο για την τριμερή σύνοδο των τριών χωρών.

Αμέσως μετά, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, όπου στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας και ακολούθως με τον Τούρκο ομόλογό του. Οι συναντήσεις αποτελούν το επόμενο βήμα μετά την πραγματοποίηση δύο γύρων διερευνητικών επαφών εντός δύο μηνών και των πολιτικών διαβουλεύσεων σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών που ακολούθησαν.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Μετά το πέρας της συνάντησης στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00). Τέλος, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να παραθέσει προς τιμήν του Νίκου Δένδια δείπνο καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

ΠΗΓΗ: In.gr

Το bras de fer Δένδια-Erdoğan




Του Κωνσταντίνου Παΐδα

Αναπληρωτή Καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α.

Η προσωπικότητα, ο ψυχισμός και η πολιτική μεθοδολογία του Τούρκου προέδρου R.T. Erdoğan είναι πλέον γνωστή στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πρόεδρο των Η.Π.Α.

Ο R.T. Erdoğan αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε δεινή θέση για αρκετούς λόγους:
Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος J. Biden έχει καταστήσει σαφές ότι κάθε άλλο παρά πρόθυμος είναι να αποδεχθεί την αντι-νατοϊκή, νέο-οθωμανική, εμπρηστική και πειρατική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε σκοπίμως δεν έχει κάνει ακόμα το περιπόθητο από την Άγκυρα τηλεφώνημα, γεγονός που «βάζει στα καρφιά» τον R.T. Erdoğan για το τι μέλλει γενέσθαι με την πιθανολογούμενη αναγνώριση εκ μέρους των Η.Π.Α. της γενοκτονίας των Αρμενίων ενόψει της προσεχούς επετείου της 24ης Απριλίου 2021.
Η απόπειρα του Τούρκου προέδρου να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής μεταξύ των Η.Π.Α. και της Ρωσίας για το φλέγον ζήτημα της Ουκρανίας και με τον τρόπο αυτόν να αναβαθμίσει το πολιτικό του προφίλ απέτυχε παταγωδώς, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος του απέδειξε το αυτονόητο, ότι δηλ. δεν χρειάζεται τη διαμεσολάβησή του για να συνομιλήσει/συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του.
Το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη υπό συνθήκες που όλοι πλέον γνωρίζουν και δημιούργησε μόνον εντυπώσεις και εντάσεις αλλά όχι και τετελεσμένα επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, φαίνεται ότι δεν εκφράζει τη βούληση του συνόλου του πολιτικού κόσμου της Λιβύης. Η Λιβύη, στην κρίσιμη αυτήν περίοδο επιχειρεί να «σταθεί στα πόδια της» και δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι οι προθέσεις της Τουρκίας είναι εκ του πονηρού και ιδιοτελείς. Ως εκ τούτου, μία κρίση στις Ελληνολιβυκές (άρα και στις Ευρωλιβυκές) σχέσεις μόνον αποσταθεροποιητικά θα λειτουργήσει για την τόσο εύθραυστη ισορροπία εντός της Λιβύης.
Η τριμερής σύνοδος των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδος, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα επιδεινώνει τον «πονοκέφαλο» του Τούρκου προέδρου. Ο R.T. Erdoğan συνειδητοποιεί πλέον ότι οι θέσεις του περί της (ανύπαρκτης) «γαλάζιας πατρίδας» δεν συγκινούν κανέναν στη λεκάνη της Μεσογείου, αφού όλοι βλέπουν την «τεράστια τουρκική φάκα με το ελάχιστο τυράκι».
Τα περιθώρια της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel να αποσβένει «αναίμακτα» για την Τουρκία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους κραδασμούς που προκαλεί το παρατεταμένο αναθεωρητικό παραλήρημα του R.T. Erdoğan έχουν πλέον εξαλειφθεί. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι εξ αφορμής του πρόσφατου «sofagate», μετά τον Em. Macron, τώρα και ο M. Draghi χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για τον Τούρκο πρόεδρο.
Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι τραγική κυρίως λόγω των επιλογών και της πολιτικής αστάθειας που ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος προκάλεσε και συντηρεί. Και ενώ δεν προβλέπεται (τουλάχιστον σύντομα) ανάκαμψη της οικονομίας, ο τουρκικός λαός βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης και η δημοτικότητα του R.T. Erdoğan μειώνεται διαρκώς παρά τις υποσχέσεις του ότι θα μοιράσει δωρεάν στον πενόμενο τουρκικό λαό 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και 300.000 τόνους κρεμμύδια…

Μπροστά σε αυτές τις Συμπληγάδες (και προφανώς σε κατάσταση ταραχής) ο R.T. Erdoğan (ενόψει της συνάντησης του Έλληνα Υπ. Εξ. με τον Τούρκο ομόλογό του) προέβη σε άλλη μία αήθη επίθεση εναντίον της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας: Με το γνωστό του ύφος απείλησε ότι «θα επέμβει στην Κύπρο, εάν το κρίνει απαραίτητο, για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», ότι «η Ελλάδα δεν έχει ούτε δικαιώματα στα ανοιχτά της Λιβύης ούτε δυνατότητες για έρευνα και γεωτρήσεις εν αντιθέσει με την Τουρκία που έχει και δυνατότητες και δικαιώματα που απορρέουν από το Τουρκολιβυκό μνημόνιο» και ότι «δεν θα υιοθετεί πάντα στην Ανατολική Μεσόγειο ένα πιο ήπιο ύφος αποσύροντας τα ερευνητικά σκάφη και τον πολεμικό στόλο για να μην εξελιχθεί διαφορετικά η κατάσταση με την Ελλάδα».

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν πρωτίστως για να ενισχυθεί το κύρος και η δημοτικότητα του Τούρκου προέδρου στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ταυτοχρόνως, έγιναν για να «αγχωθεί» η (ομολογουμένως κινητικότατη) πολιτική ηγεσία της Ελλάδος. Ενδεχομένως, έγιναν και για να «θορυβηθεί» ο Αμερικανός πρόεδρος (μήπως και του τηλεφωνήσει…) ή/και για να ανησυχήσει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μήπως και ανοίξει πάλι τους «κρουνούς» των ευρωπαϊκών πόρων προς την Τουρκία).

Το πλέον ασυνήθιστο, όμως, είναι ότι αιφνιδιαστικά ο R.T. Erdoğan ζήτησε να συναντήσει στην Άγκυρα σήμερα τον Έλληνα Υπ. Εξ., ο οποίος θα βρεθεί εκεί για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Τι μπορούμε να αναμένουμε άραγε από αυτήν τη συνάντηση, εάν φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες;


Σίγουρα όχι μία υπαναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη «σκληρή γραμμή» του.

Σίγουρα όχι μία ειλικρινή διάθεση εκ μέρους του για επίλυση της ελληνοτουρκικής διαφοράς στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Σίγουρα όχι μία σοβαρή πρόταση, με βάση την οποία θα ευοδωθούν οι διερευνητικές επαφές της Ελλάδος με την Τουρκία.

Τι μπορεί, ταυτοχρόνως, να αναμένει ο R.T. Erdoğan, εάν βεβαίως και εκείνος δεν τρέφει αυταπάτες, από τη σημερινή του συνάντηση με τον Έλληνα Υπ. Εξ. Νίκο Δένδια;

Σίγουρα όχι την κάμψη του ηθικού της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, η οποία άλλωστε, πέραν της εμπιστοσύνης της στο δίκαιο των θέσεών της και στην αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος, διαθέτει δεδηλωμένη τόσο τη συμπαράσταση (πολιτική και στρατιωτική) ισχυρότατων κρατών της Ανατολικής Μεσογείου (Αίγυπτος, Ισραήλ) όσο και την υποστήριξη του Αμερικανού προέδρου J. Biden.

Σίγουρα όχι ένα «πάγωμα» του διπλωματικού μαραθωνίου, στον οποίον εδώ και καιρό επιδίδεται η Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει σε συμμάχους και γείτονες το δίκαιο των θέσεών της και να αποδομήσει τα πολιτικά τερατουργήματα (βλέπε τουρκολιβυκό μνημόνιο) της Άγκυρας.

Σίγουρα όχι μία υπαναχώρηση εκ μέρους της Ελλάδος από τα δικαιώματά της, τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και από το Δίκαιο της Θάλασσας.

Προφανώς, λοιπόν, πρόκειται για άλλη μία «επίθεση εντυπώσεων» εκ μέρους του R.T. Erdoğan, ο οποίος πιθανότατα με τον τρόπο αυτόν επιδιώκει την περαιτέρω όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, προκειμένου να ανακόψει προσωρινά τη δημοσκοπική πτώση του εντός Τουρκίας και να τραβήξει την προσοχή του Αμερικανού προέδρου. Διαφορετικά, θα πρόκειται για ένα «τελεσίγραφο» απορριπτέο εξ ορισμού, το οποίο θα αποδειχθεί περισσότερο επιβλαβές για τον αποστολέα του παρά για τον παραλήπτη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.