Naval Group: Επόμενο βήμα του σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής
Μια νέα ομάδα ειδικών βρίσκεται ήδη στην Αθήνα από τις 6 Σεπτεμβρίου, για περαιτέρω συζητήσεις με τους εταίρους της ελληνικής βιομηχανίας και για να προετοιμάσει τα επόμενα βήματα του Σχεδίου Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της προσφοράς για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος των φρεγατών του ελληνικού ναυτικού, η Naval Group σχεδίασε ένα συμπαγές σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, διατηρώντας αρκετές εκατοντάδες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα συνεργατικά σχήματα με σημαντικές οικονομικές αποδόσεις για την Ελλάδα.
H task force της Naval Group έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2021 για να ενισχύσει τη σε βάθος διερεύνηση και τον εντοπισμό των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας, όπως και να προετοιμάσει τη συμμετοχή των βιομηχανικών εταίρων στο πρόγραμμα των φρεγατών. Η αποστολή της είναι πολύ ξεκάθαρη: να προσδιορίσει – ως μέρος της παγκόσμιας προσέγγισης της Naval Group – όλες τις τοπικές εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εγχώρια κατασκευή των φρεγατών FDI HN, να εκσυγχρονίσoυν τις φρεγάτες κλάσης Hydra, να διασφαλίσουν τη μελλοντική υποστήριξή τους καθώς και να συμμετέχουν και σε άλλα διεθνή ναυτικά προγράμματα με τη Naval Group, πέραν του προγράμματος των ελληνικών φρεγατών.
Η ειδική αυτή ομάδα έχει ήδη εντοπίσει περισσότερες από 100 εταιρείες, ενώ έχουν υπάρξει επαφές και ανταλλαγές με περισσότερες από 70, συμπεριλαμβανομένων των Metka, Akmon, Stelma, Miltech, Prisma, Thales Hellas, Space Hellas Terra Spatium, Hydrus Engineering. Μετά τις “R&D Partners’ Days” που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και το Ηράκλειο τον Ιούνιο, οι ειδικοί της Naval Group είχαν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με περισσότερες από 40 εταιρείες στην έκθεση DEFEA τον περασμένο Ιούλιο.
Η Naval Group έχει ήδη αποστείλει περισσότερα από 30 αιτήματα για πληροφορίες πριν από το καλοκαίρι και, ξεκινώντας από αυτήν την εβδομάδα, οι ειδικοί του ομίλου θα συναντηθούν με αρκετές εταιρείες για να συζητήσουν τα αιτήματα πάνω στα θέματα αυτά και να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματα. Η task force θα συναντηθεί επίσης με νέους πιθανούς εταίρους για τη διεύρυνση της ελληνικής αλυσίδας εφοδιασμού ώστε να μπορέσει να αποτελέσει μέρος του προγράμματος των φρεγατών. Ο στόχος της Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το τοπικό της αποτύπωμα, μέσω συνεργασιών με βιομηχανικούς, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς εταίρους.
Εκτός του προγράμματος των φρεγατών, η Naval Group επιδιώκει να υποστηρίξει την ανάπτυξη των μελλοντικών δυνατοτήτων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μέσω έργων R&D σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες, πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σε τεχνολογίες αιχμής, όπως παραγωγή προσθέτων, προληπτική συντήρηση, drones και συστήματα ναυτικών αποστολών. Οι εταιρείες που θα ενταχθούν στην αλυσίδα εφοδιασμού της Naval Group θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλά και για άλλα εθνικά ή προγράμματα εξαγωγών του Ομίλου.
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε