ΣΥΡΙΖΑ και ΕΥΠ: Παλιές ιστορίες και νέα ψέματα. Τρόμαξαν μόλις άκουσαν για Χρυσή Αυγή
Shutterstock
Η συζήτηση στη Βουλή για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις ανέδειξε για άλλη μια φορά πόσο δίκιο είχε ο Τάκιτος όταν έλεγε πως «όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος». Τσίπρας, Βαρουφάκης, Πανούσης, Βαλαβάνη έπαθαν ξαφνικά αμνησία και έλαβαν μέρος στην γνωστή και συστηματική εκστρατεία παραπλάνησης. Με διαψεύσεις, ψέματα και μισές αλήθειες. Όλα αυτά τα άρπαξε η «ερευνητική» δημοσιογραφία και τα μετέτρεψε σε… ειδήσεις!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ψέματα και οι διαψεύσεις σκοπό έχουν να χρησιμοποιηθούν ως «επιχειρήματα» στον από εδώ και πέρα διάλογο.
Δεν περιμένω από τους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη να ανασκευάσουν. Αυτοί ακόμη και όταν ανασκευάζουν λένε συγχρόνως και το επόμενο ψέμα τους.
Πανούσης και Βαλαβάνη, όμως, οφείλουν να το κάνουν. Γιατί ο μεν πρώτος είπε κάτι αορίστως περί παρακολούθησης εγκληματικών στοιχείων και η δεύτερη αρνήθηκε τα πάντα.
Μάλλον δεν θα το κάνουν. Αλλά καθώς οι «διαψεύσεις» τους χρησιμοποιούνται ευρύτατα, ειδικά στον κόσμο του διαδικτύου και των social media, τα μεγάλα ψέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης πρέπει να αναδειχθούν.
Κατά την συζήτηση στη Βουλή, λοιπόν, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε περιπτώσεις παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ – προφανώς και των παράπλευρων συνεπειών τους – και καταγγελιών σχετικά με αυτές.
Αμέσως, ο κ. Πανούσης, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την πρώτη ηρωική περίοδο Τσίπρα-Καμμένου – έσπευσε να διαψεύσει. Δικαίωμά του, αρκεί να έλεγε ολόκληρη την αλήθεια. Είπε ο κ. Πανούσης στην διάψευσή του:
«Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστους που ανήκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν». Προσθέτοντας πως εφόσον είχε υπό την αρμοδιότητά του την ΕΥΠ, «δεν θα γινόταν να παρακολουθώ τον εαυτό μου».
Φέιγ-βολάν τα έγγραφα της ΕΥΠ και ο… προβληματισμός Τσίπρα
Πολύ αληθοφανές, πράγματι. Με την διαφορά ότι τον Νοέμβριο του 2015, ο κ. Πανούσης παρέδωσε στην Δικαιοσύνη έγγραφα της ΕΥΠ με συνομιλίες μεταξύ ηγετικών στελεχών των Πυρήνων της Φωτιάς και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούσε να τους κατευνάσει. Οι συνομιλίες είχαν καταγραφεί από την ΕΥΠ μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2015 και περιλάμβαναν απειλές κατά της ζωής του Πανούση («καλά του είχαμε κάνει τότε» κλπ). Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Πανούση, τα πέντε συγκεκριμένα έγγραφα του τα είχε παραδώσει ο ίδιος ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο Γιάννης Ρουμπάτης, ακριβώς επειδή αφορούσαν τη ζωή του.
Και όπως επίσης είχε πει ο κ. Πανούσης, τα έγγραφα τα είχε δώσει ο κ. Ρουμπάτης και στον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ο οποίος… προβληματίστηκε.
Τότε, δύο υπουργοί της κυβέρνησης (Τόσκας και Παρασκευόπουλος) είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων της ΕΥΠ. Και η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διοικητής της ΕΥΠ. Αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία είχε αρνηθεί, με την τότε πρόεδρο της Επιτροπής κα Τασία Χριστοδουλοπούλου να διερωτάται: «Να φωνάξουμε τον κ. Ρουμπάτη να πει τι; Ότι έκανε παρακολουθήσεις;».
Αν σήμερα η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης έδιναν τέτοια απάντηση, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι θα έκαναν Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Politico και λοιπή εγχώρια και διεθνής «ερευνητική δημοσιογραφία», καθώς και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, το οποίο ξετσούμισε κι’ αυτό, μεταφέροντας αυτούσια τα ρεπορτάζ των «ερευνητών».
Το gate Πανούση και η διάψευση στην υπηρεσία της προπαγάνδας
Η χαριστική βολή είχε έλθει επίσης από τον κ. Πανούση, ο οποίος είχε πει: «Αν έχουν καταστραφεί οι κασέτες, θα πρόκειται για gate τύπου Αμερικής».
Φυσικά δεν μάθαμε ποτέ αν οι κασέτες καταστράφηκαν ή όχι.
Ερωτώ, λοιπόν: Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την παράγραφο «διάψευσης» του κ. Πανούση; Προφανώς καμία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ακόμη πιο σοβαρά, διότι: Ένας υπουργός κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής του με βάση διαβαθμισμένα έγγραφα που έλαβε από τον διοικητή της ΕΥΠ και για τα οποία άλλοι δύο υπουργοί υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά.
Ο απειλούμενος υπουργός έκανε φασαρία, αλλά τον έγραψαν κανονικά και στην Επιτροπή εκλήθη μόνο ο ίδιος και όχι αυτός που του παρέδωσε τα έγγραφα.
Ο πρωθυπουργός απλά «προβληματίστηκε» και προσπάθησε να κλείσει το θέμα, διότι δεν τον βόλευε να συνεχιστεί ο θόρυβος για συνομιλίες στελεχών του τότε κυβερνώντος κόμματος με τρομοκράτες.
Και η πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής μας είπε πως δεν χρειάζεται να προσέλθει στην Επιτροπή ο διοικητής της ΕΥΠ, διότι δεν χρειαζόταν να μας πει το αυτονόητο.
Αυτά, όλα επίσης καταρρίπτουν και την φαιδρότητα των «επιχειρημάτων» Βαρουφάκη από το βήμα της Βουλής, ο οποίος μας είπε ότι επί της πρώτης (ηρωικής) κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους… τροϊκάνους και έτσι παρακολουθούσε και τον ίδιο που συνομιλούσε ως υπουργός με την Τρόικα! Και πως ο Ρουμπάτης τον είχε διαβεβαιώσει πως η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες, αλλά μόνο ξένους (προφανώς οι κρατούμενοι τρομοκράτες και οι συριζαίοι συνομιλητές τους δεν ήταν Έλληνες!). Αλλά σ’ αυτές τις μπαρουφολογίες θα επανέλθω.
Το ζήτημα είναι πως όλα αυτά ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης τα κατέθεσε – για την οικονομία του χρόνου – στα πρακτικά της Βουλής. Αλλά η «ερευνητική δημοσιογραφία» ήταν πολύ βιαστική για να τα αναζητήσει και να τα βάλει δίπλα στη σημερινή δήλωση – διάψευση Πανούση. Οπότε η προπαγάνδα έκανε μια χαρά τη δουλειά της.
Και καθώς αυτό είναι η συνήθης πρακτική για τους συριζαϊκούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, καλό είναι αυτά να τα σκέπτονται οι «διαψεύδοντες».
Η Βαλαβάνη και τα βαλιτσάκια της ΕΥΠ
Πάμε τώρα στην κυρία Βαλαβάνη, η οποία επίσης έσπευσε να «διαψεύσει».
Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, η κα Βαλαβάνη δήλωσε στον ενημερωτικό ιστότοπο in.gr ότι «δεν είχε ένδειξη για παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησής της».
Τον Ιούλιο του 2015, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου έκλεισε τις τράπεζες με πέντε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είχε ξεσπάσει το θέμα με την εκ μέρους της μητέρας της κ. Βαλαβάνη, αναπληρώτριας υπουργού τότε, ανάληψη ποσού τις παραμονές της τραπεζικής αργίας. Είχε δηλαδή κατηγορηθεί ότι έκανε χρήση της εσωτερικής ενημέρωσης που είχε ως υπουργός.
Τότε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κ. Βαλαβάνη είχε πει ότι «με ακούνε βαλιτσάκια από τότε που έγινα υπουργός» και ότι υπάρχουν «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που έλειπαν από την καταμέτρηση όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Και σ’ αυτήν την περίπτωση για τον κ. Τσίπρα απλώς είχε ψιλοβρέξει.
Το καταπληκτικό είναι πως και σ’ αυτήν την περίπτωση Βαλαβάνη και Πανούσης έπαθαν αμνησία. Ξέχασαν και τα περίφημα βαλιτσάκια και τον μεταξύ τους καυγά. Όποιος διάβασε τις απανωτές και παράλληλες διαψεύσεις τους θα σκέφθηκε πως αυτοί οι άνθρωποι έπεσαν από τα σύννεφα!
Ξεχασιάρηδες οι άνθρωποι! Τότε, 21 Ιουλίου 2015, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε διαψεύσει την (σημερινή διαψεύδουσα) κα Βαλαβάνη. Είχε μάλιστα εκδοθεί και κοτζάμ ανακοίνωση που ανέφερε:
«Η κυρία Βαλαβάνη, ως Υπουργός, όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο Κράτος δεν παρακολουθεί Έλληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη-τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες. Όφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της ΕΥΠ ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων.
» Εάν παρά ταύτα και στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής η κυρία Βαλαβάνη έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως Υπουργού συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές (ΕΕΤΤ, Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών κλπ.) προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της».
(Εδώ έχουμε άλλη μία διάψευση και όσων είπε ο (διαψεύδων) κ. Βαρουφάκης στη Βουλή ότι τάχα η ΕΥΠ επί της ηρωικής εποχής του παρακολουθούσε μόνο τους τροϊκανούς και όχι Έλληνες πολίτες!)
Και όχι μόνο αυτό. Ο κ. Πανούσης είχε τότε εμφανιστεί ιδιαιτέρως οργισμένος.
Πανούσης: «Πατάτες» για τα χιλιάρικα της μαμάς;
Στις 22 Ιουλίου 2015, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Πανούσης μίλησε για «γενική συνωμοσιολογία» και «πατάτες» και είπε ότι η κ. Βαλαβάνη έχασε τον έλεγχο και πως θα ήταν πιο ηθικό να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί!
Είχε μάλιστα συγκεκριμένα διερωτηθεί ο κ. Πανούσης:
«Για τα εκατό χιλιάρικα δηλαδή ενεπλάκησαν Μυστικές Υπηρεσίες ελληνικών ή ξένων χωρών, για τα εκατό χιλιάρικα της μαμάς; Εκεί χάθηκε ο έλεγχος μου φαίνεται».
Και είχε ξεκαθαρίσει: «Νομίζω ότι είναι κακή διαχείριση ενός συμβάντος, στο οποίο μπορεί να μην έχει καμία συμμετοχή. Το πιο απλό πράγμα είναι, να πει ότι «δεν έχω κάνει τίποτα, αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου», θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος και θα έλεγε «μπράβο, αυτή είναι ηθική στάση». Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα και όχι ένα, δεκάδες βαλιτσάκια; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα;».
Για να καταλήξει ο κ. Πανούσης:
«Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούνε, στο υπουργικό έργο, στο οικογενειακό της, δηλαδή κάποιος την παρακολουθούσε, όταν μιλούσε με την μητέρα της; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες, πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα. Η ΕΥΠ είναι η υπηρεσία, που προστατεύει τη χώρα από ξένους, όχι από τους Έλληνες. Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί τρομοκράτες. Πώς παρακολουθείς έναν τρομοκράτη; Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία. Έδωσε άδεια ο εισαγγελέας στην αντιτρομοκρατική να παρακολουθήσει την μαμά της κας Βαλαβάνη;»
Ο κ. Τσίπρας πάλι έκανε ότι δεν ακούει. Ήταν όλοι τους μια ωραία ατμόσφαιρα…
Έχουν όλα αυτά κάποια σχέση με όσα έλεγαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022;
Βαρουφάκης: «Μη μιλάτε για την ΕΥΠ»
Όσο για τον κ. Βαρουφάκη, εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Την Παρασκευή, στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όσα ο Βαρουφάκης είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής τον Αύγουστο του 2019, κατά τη συζήτηση του νόμου για το επιτελικό κράτος.
Τότε (5 Αυγούστου 2019), ο κ. Βαρουφάκης είχε χαρακτηρίσει υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ΕΥΠ, καταγγέλλοντας ότι η υπηρεσία λειτουργούσε εις βάρος της τότε κυβέρνησης.
Είχε πει συγκεκριμένα: «Μη μιλάτε για την ΕΥΠ. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη σαν να ήταν η χρυσή περίοδος. Δεν ήταν όμως. Προσωπικά έχω γνώση ότι λειτουργούσε εις βάρος ακόμα και της κυβέρνησής μας. Ας έρθει να με μηνύσει για όσα έγραψα στο βιβλίο για τον κ. Ρουμπάτη. Είχατε 4 χρόνια για να βάλετε την ΕΥΠ στην θέση της».
Ένας ευσυγκίνητος κύριος με στυλ!
Την Παρασκευή, όταν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε εκείνη την ομιλία του Βαρουφάκη και κατέθεσε το συγκεκριμένο απόσπασμα στα πρακτικά, ο αρχηγός του ΜΕΡΑ25, είπε στην ομιλία του:
«Όσο για τον κ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς είχε κι’ ένα στυλ, μια μόρφωση. Θυμάμαι τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό.
Δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 επειδή ο Ρουμπάτης παρακολουθούσε την Τρόικα. Και καλά έκανε.
Είναι ξεκάθαρο, όλα τα κινητά, το δικό μου και της γυναίκας, του Τζούλιαν Ασάνζ, τα βίντεο που είχαμε εγώ και η γυναίκα μου, είναι όλα καταγεγραμμένα από το 2015».
Εδώ τελείωσαν οι ύμνοι προς Ρουμπάτη. Και ακολούθησαν τα εξής:
«Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε.
Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε:
Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας.
Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον Jeff Sachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.
Ναι, κε Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά όμως είναι πλημμελήματα μπροστά στα δικά σας προσωπικά εγκλήματα κύριε Μητσοτάκη».
Τον κάρφωνε από την πολλή συγκίνηση!
Για να καταλάβετε από τι έχουμε σωθεί, κατά τον Βαρουφάκη (που έμπλεξε και την αμερικανική NSA) ο Ρουμπάτης ήταν συγχρόνως ένας ευσυγκίνητος κύριος με στυλ, ο οποίος πολύ συγκινημένος από το περιεχόμενο των συνακροάσεων, μετά τις χρησιμοποιούσε για να καρφώνει αυτούς οι οποίοι του προκάλεσαν αυτά τα κύματα συγκίνησης!
Ο ίδιος αυτός ευσυγκίνητος κύριος κατηγορείται σήμερα από τον Βαρουφάκη ότι έσπερνε ψέματα κατά το δημοψήφισμα, δεν ενημέρωνε για την αύξηση του αριθμού των παρακολουθήσεων και δεν επανέφερε τις δικλείδες ασφαλείας στην ΕΥΠ.
Αυτά όλα είναι κατά την γνώμη του πλημμελήματα, ακριβώς λόγω της… μεγάλης συγκίνησης!
Προφανώς η φαιδρότητα δεν έχει όρια…
Τρόμαξαν μόλις άκουσαν για Χρυσή Αυγή
Τέλος, σημειώνω και άλλη μια παραπληροφόρηση μέσω διάψευσης.
Στη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Είπε συγκεκριμένα όσον αφορά στις παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων:
«Αλλά, ας σκεφτούμε λίγο πώς εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή και τότε θα αντιληφθούμε όλοι τι ακριβώς εννοώ».
Τι ήταν να το πει; Τρόμαξαν μήπως κακοχαρακτηριστούν από αυτούς με τους οποίους μαζί έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά και μαζί διόρισαν την κ. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Πρώτος και καλύτερος ο κ. Τσίπρας, που το καλοκαίρι του 2014, όταν ζητούσε δημοψήφισμα για την «Μικρή ΔΕΗ», συναριθμούσε τις ψήφους της αντιπολίτευσης με αυτές της Χρυσής Αυγής.
Είπε ο κ. Τσίπρας:
«Άλλο, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή. Και στη Χρυσή Αυγή, όμως, που ήταν εγκληματική οργάνωση -αναφερθήκατε στη Χρυσή Αυγή- υπήρξε στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής καμία επισύνδεση και δεν το γνωρίζουμε; Υπήρξε παρακολούθηση και επισυνδέσεις στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενόσω ήταν βουλευτές;
Σας απαντώ, λοιπόν. Όχι, κύριε Μητσοτάκη. Όχι, ουδέποτε υπήρξε στη χώρα μας -όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση και μετά- επίσημη επισύνδεση σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του εθνικού Κοινοβουλίου ή της Ευρωβουλής. Ο μόνος ο οποίος το τολμήσατε, είστε εσείς».
Απαπα! Να τολμήσει κανείς να παρακολουθήσει τους Χρυσαυγίτες;
Προφανώς απαντούσε για τον εαυτό του, για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης. Υποστηρίζοντας μάλιστα πως μπορεί κάποιος να είναι συγχρόνως και βουλευτής και μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν πρέπει να παρακολουθείται, διότι – άκουσον, άκουσον! – είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του εθνικού Κοινοβουλίου.
Προφανώς είχε σπεύσει να συμβουλευτεί τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη. Ο οποίος προθύμως προστέθηκε στους «διαψεύδοντες».
Με ανάρτησή του στο fb ο κ. Καμπαγιάννης μας ενημέρωσε πως «στην ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε "νόμιμη επισύνδεση" των τηλεφωνικών συνομιλιών των βουλευτών της αν και ελέγχονταν για σοβαρά κακουργήματα. Το γνωρίζουμε αυτό από τη δικογραφία της υπόθεσης, στην οποία δεν περιέχεται καμία διάταξη ή σχετική απομαγνητοφώνηση».
Έγραψε επίσης ότι «δεν υπήρξαν "επισυνδέσεις" τηλεφωνικών αριθμών βουλευτών της ΧΑ. Όπου στη δικογραφία της ΧΑ αξιοποιήθηκαν επισυνδέσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και ακούγονται βουλευτές (πχ Λαγός), αυτό είναι "εκ πλαγίου", από επισυνδέσεις τηλεφώνων Χρυσαυγιτών που δεν ήταν βουλευτές. Αυτά είναι γνωστά. Αλλά ο πρωθυπουργός συνειδητά επέλεξε το ψέμα. Και βέβαια, σε κάθε περίπτωση, στην περίπτωση της πολύχρονης εγκληματικής δράσης Χρυσής Αυγής ουδέποτε αξιοποιήθηκε η ΕΥΠ. Τουναντίον, όπως ομολόγησε ο Γερμενής, "χρειάστηκε να ξηλώσουν Αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν". Αυτά γιατί δεν είμαστε λωτοφάγοι».
Και με άλλες αναρτήσεις μίλησε για «κρεσέντο νέο-μακαρθισμού», ενώ ενημέρωσε και τον κ. Τσίπρα πως… «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η "Ευρώπη" δεν είναι γενικά κάποιο πρότυπο δημοκρατίας»!
Για να καταλήξει αποφαινόμενος: «Οι ομιλίες Μητσοτάκη πρέπει πλέον να συνοδεύονται από fact-checking κατά τα πρότυπα των ΜΜΕ στην Αμερική του Τραμπ. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα στις #υποκλοπες του Ανδρουλάκη και τη Χρυσή Αυγή».
Η αλήθεια για την ΕΥΠ και την Χρυσή Αυγή
Με την διαφορά ότι κάποιοι άλλοι χρειάζονται συνεχώς fact-checking.
Διότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΕΥΠ ασχολήθηκε με το θέμα της Χρυσής Αυγής. Αλίμονο αν μετά από όλα όσα συνέβαιναν πριν και μετά την δολοφονία Φύσσα δεν ασχολούνταν οι υπηρεσίες πληροφοριών.
Το πώς έκαναν τη δουλειά τους δεν είναι δουλειά ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Καμπαγιάννη. Άλλωστε, με βάση την λογική τους, αν διαπίστωναν πως οι παρακολουθούμενοι Χρυσαυγίτες συνομιλούσαν με βουλευτές έπρεπε κανονικά να σταματήσουν την παρακολούθηση. Και όχι να συνεχίζουν να παρακολουθούν τους «εκλεγμένους εκπροσώπους»!
Επιπλέον, ο κ. Καμπαγιάννης έπρεπε να είναι σε θέση να καταλάβει πως αν κάποιος ήθελε να φθάσει στη σύλληψη βουλευτών, έπρεπε να αποδείξει τις σχέσεις του με εγκληματικές προσωπικότητες και εγκληματικές ενέργειες.
Το δε επιχείρημα ότι δεν παρακολουθούνται βουλευτές, αλλά μόνο… εκ του πλαγίου είναι προφανές ότι δεν αντέχει σε οποιαδήποτε λογική.
Μήπως θα μας πουν στο τέλος ότι οι βουλευτές ούτε παρακολουθούνται, ούτε συλλαμβάνονται; Διότι ως βουλευτές είχαν φυλακιστεί επί Σαμαρά οι Χρυσαυγίτες.
Εδώ να θυμίσω στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμπαγιάννη ότι στην ιστορική πρωτόδικη απόφαση για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή, γίνεται αναφορά στις νόμιμες καταγεγραμμένες συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής, ότι τα δημοσιεύματα της εποχής μιλούσαν για οδηγίες Σαμαρά προς τις υπηρεσίες, για παρακολούθηση του (βουλευτή, βεβαίως) Λαγού ήδη από το 2012, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «μετά τα σημαντικά ευρήματα που έχει καταγράψει ο “κοριός” της ΕΥΠ από συνομιλίες των μελών της Χρυσής Αυγής». Ειδικά για την δράση του Λαγού υπήρχε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ από το 2012.
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο κ. Καμπαγιάννης χρησιμοποιεί – προκειμένου να πλήξει τον πρωθυπουργό – την ομολογία του Χρυσαυγίτη Γερμενή, σύμφωνα με την οποία «χρειάστηκε να ξηλώσουν Αστυνομία και ΕΥΠ για να μας συλλάβουν»!
Κάνει δηλαδή ότι δεν θυμάται ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 πράγματι απομακρύνθηκε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, καθώς ήταν στενός συγγενής Χρυσαυγίτη βουλευτή.
Συγγνώμη, αλλά σαν πολλές «διαψεύσεις» δεν μαζεύτηκαν μέσα σε μια μέρα;
Σοφία Βούλτεψη
*Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, δημοσιογράφος
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε