ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ


Με την φράση αυτή, ο κ. Ε. Φαρμάκης, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Human Rights 360, έδωσε συγχωροχάρτι στον εαυτό του και στην ΜΚΟ, για την συκοφαντία και τον διεθνή διασυρμό της χώρας, με το γνωστό περιστατικό των μεταναστών στην τουρκική νησίδα του Έβρου.
Και ο διασυρμός;, η εθνική κινητοποίηση στρατού, σύνορο φυλάκων και λοιπών εθνικών δυνάμεων; Το εθνικό κόστος το οικονομικό αυτών των κινητοποιήσεων ποιος θα το αναλάβει; Και το κυριότερο. Το γεγονός ότι υπήρχε κίνδυνος θερμού διασυνοριακού επεισοδίου με την Τουρκία η οποία μάλιστα την περίοδο αυτή ψάχνει ευκαιρία για την δημιουργία επεισοδίου περνάει έτσι, με ένα συγνώμη;
Κατ΄ αρχή να δούμε ποια είναι αυτή η ΜΚΟ. Εδρεύει στην Vasilissis Sofias Ave- Postal Code I 1521 Athens.
Βασικές αρχές της ΜΚΟ, όπως είναι καταχωρημένες. «Η μη κερδοσκοπική πολιτική σύμπραξη HumanRights360 (HR360) έχει ως βασική αρχή τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα, τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της για την προστασία και ενίσχυση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, χωρίς καμία διάκριση, αλλά και την πλήρη συμμόρφωσή της με την δεσμεύσεις των προγραμμάτων που διαχειρίζεται και εκτελεί, αξιολογήθηκε μετά από επιθεώρηση (Αρ. Επιθεώρησης: 18401R / 1/20) από την ΕΒΕΤΑΜ και βρέθηκε πλήρως συμβατή με τις απαιτήσεις του προτύπου: ΕΛΟΤ 1429: 2008- ΕΛΟΤ 1431-1, 2 , 3: 2008HHR360 πιστοποιήθηκε ως ικανός όσον αφορά τις δραστηριότητες: Σχεδιασμός, Προγραμματισμός και ανάπτυξη, υλοποίηση, παρακολούθηση και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων (Τύποι Έργου: Β, Γ – Επίπεδο: 1)».
Το δεύτερο επίσης είναι οι οικονομικοί πόροι της Μ.Κ.Ο. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις στις 31-12-21, είχε τελική ζημία 204.288 ε. Εμφανίζει στις ταμειακές ροές μετρητά και τα ταμειακά ισοδύναμα , που αποτελούνται από μετρητά κυρίως στις τράπεζες: 648.615 ε, χωρίς να διευκρινίζεται η ανάλυση και ροές του ποσού αυτού. Βέβαια εμφανίζονται διεθνείς μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί σημειώνω δύο ενδεικτικά: Iceland Lienchrenstein Norway, ο οποίος όμως στην ιστοσελίδα του εξαιρεί από την χρηματοδότηση την Ελλάδα.
Αντίθετα ο οργανισμός Choose Lone, κοινωφελές ταμείο με έδρα τις ΗΠΑ, πράγματι αναφέρει ως συνεργάτη την εν λόγω ΜΚΟ στην Ελλάδα, επομένως και προφανώς υποστηρικτική χρηματοδότηση.
Γίνεται δεκτή η δημόσια συγνώμη του εκπροσώπου της; Και πως μπορεί να γίνει κοινωνικά αλλά και πολιτικά αποδεικτή; ¨Ένας μόνο τρόπος υπάρχει. Η δημόσια έρευνα, η οποία ασκείται μέσω της αυτεπάγγελτης δίωξης. Να ασκηθεί λοιπόν δίωξη και μέσω της επίσημης έρευνας αν όντως ήταν πλάνη ή εν εν λόγω ΜΚΟ, λειτουργούσε ως εργαλείο ξένων δυνάμεων.
Γιατί υπάρχουν υπόνοιες και ποιοι μπορεί να είναι τυχόν υποκινητές; Διότι η δημόσια πίεση προς την κυβέρνηση να επέμβει σε έδαφος ξένο της Τουρκίας, επισύρει παράβαση του διεθνούς δικαίου και την δίκαια επίθεση εν προκειμένω της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Ποιοι μπορεί να είναι οι πιθανοί υποκινητές;
Αρχικά οι ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία, για να πουλήσουν όπλα, μαζί με τους Γάλλους και τους Γερμανούς. Αυτή η εκδοχή δεν μπορεί να υποστηριχθεί σοβαρά, διότι αυτή την περίοδο ΝΑΤΟ και ΕΕ, πρέπει να διασφαλίσουν την ενότητα της Δύσης.
Δεύτερη πιθανότητα – υπόθεση είναι η εμπλοκή Ρωσίας και Τουρκίας προκειμένου αφενός να διασπαστεί η ενότητα της δυτικής συμμαχίας προς όφελος της Ρωσίας, αφετέρου να αποτελέσει δίκαιο λόγο της επίθεσης της Τουρκίας στην Ελλάδα (αυτό περιμένουν οι Τούρκοι).
Επομένως λοιπόν η αυτεπάγγελτη δίωξη είναι απαραίτητη προκειμένου να αποδειχθεί αν ήταν πλάνη ή σκοπιμότητα εκ μέρους της ΜΚΟ. Πέραν τούτου επιβάλλεται το κόστος της ενεργοποίησης όλων των μηχανισμών διάσωσης και υποστήριξης που υπέστη το Ελληνικό κράτος εξ αιτίας των διαμαρτυριών της ΜΚΟ, να επιβαρυνθεί άμεσα ο κ. Φαρμάκης.
Είδε κανείς να ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη; Όχι. Αυτεπάγγελτη δίωξη ασκείται επί πλέον και από τον Υπ. Δικαιοσύνης; Ασκήθηκε; Όχι. Αντίθετα η κυβέρνηση εγκαλεί την αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για την συκοφαντική δυσφήμιση για την ανθρωπιστική αναλγησία των μεταναστών του Έβρου.
Αντί λοιπόν να ασκηθεί μήνυση εμείς ζητούμε συγνώμη. Από πού όμως ξεκίνησε η συγνώμη; Από το μοναδικό λάθος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν είπε δημοσίως για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου σε δίκη: Τον Πρωθυπουργό της χώρας δεν τον στέλνεις φυλακή αλλά στο σπίτι του. Μέγα λάθος. Από εκείνη την στιγμή διαχωρίστηκε στην χώρα η Πολιτική ευθύνη από την Ποινική. Επι πλέον δημιουργείται σοβαρότατο ρήγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
Δηλαδή ο κάθε πολιτικός μπορεί να λέει μία συγνώμη και να τελειώνει. Κι αν έχει ποινικές ευθύνες, αυτές παραγράφονται δυνάμει εθιμικού δικαίου. Δηλαδή οι πολιτικοί αλλά και κατ΄ επέκταση όλα τα δημόσια πρόσωπα, είναι ποιο ίσα από όλους τους πολίτες της χώρας.
Επομένως μπορείς να υποκινείς για να καίνε δάση, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, τράπεζες, ανθρώπους, το κέντρο της Αθήνας που είναι η βουλή το λίκνο της δημοκρατίας, και με μία συγνώμη να καθαρίζεις.
Επομένως για μία ακόμη φορά Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα κι από κανέναν.
Σημείωση: η ΜΚΟ, στις βασικές αρχές της αναφέρεται στην διαφάνεια και την υπευθυνότητα. Θεωρεί ότι η στάση της στο ζήτημα αυτό ήταν υπεύθυνη;

Νίκος Ρίζος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια