Πάνος Καμμένος: «Έγκλημα η εμπλοκή του ΔΝΤ»
ΣΤHΝ ΑΝΝΑ ΔΟΛΛΑΡΗ
O βουλευτής Β΄ Αθηνών Πάνος Καμμένος στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης να απευθυνθεί στο ΔΝΤ. Όπως λέει, πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια, η οποία πλήττει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους, αφήνοντας για μία φορά ακόμη «ανέγγιχτους» τους μεγαλοκαρχαρίες της οικονομικής ζωής του τόπου. Ο δυναμικός βουλευτής πιστεύει ακράδαντα πως η ατιμωρησία των πολιτικών, από όποιο χώρο κι αν προέρχονται, πρέπει να πάψει να υφίσταται ως καθεστώς, ενώ θεωρεί τις Εξεταστικές Επιτροπές απαραίτητο «όχημα» για την απονομή Δικαιοσύνης. Αισθάνεται περήφανος που ηγείται της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, όπως λέει, τόλμησε να πει «Όχι» σε αυτά τα μέτρα παρά τις έντονες πιέσεις που δέχτηκε.
Θα ήθελα να σχολιάσετε τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και τον έλεγχο της χώρας από το ΔΝΤ..Καταρχάς, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα δεν αποτελούν αλλαγές που κάνει η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση στη χώρα και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής των Ελλήνων και του ελληνικού λαού. Πρόκειται για αλλαγές που επιβάλλονται από το ΔΝΤ στη μοναδική χώρα από τις 27 της ΕΕ, όπου αναστέλλονται ουσιαστικά –και αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του ΔΝΤ– οι συνταγματικές διατάξεις. Αν κανείς δει την κοινή δήλωση του επιτρόπου της ΕΕ Όλι Ρεν και του προέδρου του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στις 2 Μαΐου, λέει συγκεκριμένα: «Για να πετύχει το πρόγραμμα θα απαιτηθεί δέσμευση που ξεπερνά τις γραμμές των πολιτικών κομμάτων». Εδώ έχουμε ένα σοβαρό θέμα που έχει να κάνει όχι με εθνικές αποφάσεις, αλλά με αποφάσεις που επιβάλλονται από ξένο οργανισμό, χωρίς η συμφωνία αυτή να έχει περάσει το άρθρο 282 του Συντάγματος που απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής. Μιλάμε, λοιπόν, για αποφάσεις σκληρές, μιλάμε για αποφάσεις οι οποίες οδηγούν στο αδιέξοδο και αρκετούς εργαζόμενους και αρκετούς συνταξιούχους. Εάν κάποιος, λοιπόν, συνταξιούχος των 700 ευρώ έχει μια δόση για ένα στεγαστικό δάνειο, που του επέβαλε η τράπεζα να πάρει, 400 ευρώ και του μειώσεις κατά 100 ευρώ το μισθό, σημαίνει ότι δεν θα αντεπεξέλθει. Άρα, το πρόγραμμα αυτό είναι ένα πρόγραμμα που επιβάλλεται στη χώρα μας και χωρίς να υπάρχει η προοπτική εκείνη, ώστε να προστατευθούν οι «κοινωνικά και οικονομικά ανίσχυροι».
Ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθούσατε εάν αυτή τη στιγμή ήσασταν το κυβερνών κόμμα;
Πρώτα απ’ όλα θεωρώ ότι είναι έγκλημα η εμπλοκή του ΔΝΤ, δηλαδή η απώλεια συνταγματικών δικαιωμάτων της χώρας, από έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό, που γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν αναστέλλονται συνταγματικά άρθρα και στις άλλες χώρες της ΕΕ. Δηλαδή, είναι αυτό που λέει ο ελληνικός λαός: «Όλοι μαζί κι οι ψωριάρηδες χώρια», και αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, γιατί δεν έχει κανείς δικαίωμα, είτε είναι πολιτικός είτε βουλευτής είτε είναι κυβέρνηση είτε είναι απλός πολίτης, να δεσμεύει τις γενιές που έρχονται. Κι εδώ δεσμεύονται τα παιδιά και τα εγγόνια του ελληνικού λαού, χωρίς, παράλληλα, να γίνεται σαφές για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Το δεύτερο, εκκαθάριση της πολιτικής ζωή του τόπου. Η ατιμωρησία είναι αυτή η οποία οδηγεί στην απαξίωση, αλλά είναι και το εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, ώστε οι επαγγελματίες χειριστές του δημόσιου χρήματος, που δεν είναι οι βουλευτές οι 300, να στρέψουν τα πυρά κατά της ίδιας της Βουλής.
Δηλαδή, παραδείγματα συγκεκριμένα με ονοματεπώνυμο. Ο διοκητής του ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος έχει σοβαρότατες ευθύνες και διώκεται για απιστία εις βάρος του οργανισμού, ο οποίος ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι κάποια στιγμή, δεν εφήρμοσε τις ρήτρες που προβλέπονται στις προγραμματικές συμφωνίες, δεν ζήτησε αστική διεκδίκηση κατά της Siemens για τις απάτες που γίνονταν και ζημίωσε κατά πολύ τη χώρα. Επί ΝΔ διορίστηκε με την κάλυψη πολιτικών, όπως του κ. Σουφλιά, και επί ΠΑΣΟΚ, παρότι διώκεται, συνεχίζει να μένει υπό την κάλυψη του κ. πρωθυπουργού. Ο κ. Βουρλούμης, βέβαια, παραμένει γιατί αποτελεί μέλος της λέσχης Bilderberg και ο κ. Βουρλούμης είναι πολλαπλώς ισχυρότερος και των 300 μαζί βουλευτών. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτοί διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα κόλπα και οι μεγάλοι παίκτες, αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουν είναι να στρέφουν τον ελληνικό λαό κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος και των 300 βουλευτών που, βεβαίως, δεν είναι μια κοινωνία αγίων, υπάρχουν κάποιοι από τους 300 οι οποίοι εμπλέκονται με αυτούς τους φορείς εξουσίας που διαχειρίστηκαν το χρήμα, αλλά δεν είναι το σύνολο του κοινοβουλευτικού συστήματος της χώρας, και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο από όλα.
Διότι, ουσιαστικά, οδηγούν οι κύριοι του ΔΝΤ, ελέγχοντας και αρκετά ΜΜΕ, την οργή του λαού όχι κατά των υπεύθυνων, οι οποίοι ζουν άνετα στην Ελβετία, στην Ουρουγουάη, στο Αζερμπαϊτζάν ή στη Γερμανία και αυτοί όλοι βγαίνουν λάδι. Μάλιστα, καταβάλλουν ένα μικρό ποσό, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, και από εκεί και πέρα διώκονται οι Έλληνες βουλευτές που δεν είναι τίποτα άλλο από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού, εκλεγμένοι, όχι διορισμένοι.
Να πούμε μια αλήθεια όμως. Αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δηλαδή και η ΝΔ τι έκανε για να έχει μια αποτελεσματική φοροεισπρατική πολιτική ή για να προστατέψει τους πιο αδύναμους;
Ακούστε, αυτές τις ημέρες συζητιούνται πάρα πολλά και συζητιούνται για λάθος πολιτικές, για, αν θέλετε, υπερβολικούς μισθούς, για κλοπές που έγιναν από πολιτικούς – και αυτά είναι αλήθεια όλα. Αλλά αυτά δεν έχουν καμία σχέση ποσοτικά, αν θέλετε, με την τεράστια κλοπή, η οποία έγινε καθιστώντας τη χώρα χωματερή τοξικών ομολόγων.
Η κυβέρνηση Σημίτη το 2002 αποφάσισε, προ Ολυμπιακών Αγώνων, να εισάγει στη χώρα τους λεγόμενους «αεριτζήδες» της αγοράς. Το χρέος, δηλαδή, των 300 δις προέκυψε γιατί ο κ. Σημίτης μαζί με την Goldman Sachs και τους υπουργούς Οικονομικών σκλάβωσε τη χώρα σε αυτό το παιχνίδι, όπου όλα τα τοξικά ομόλογα των ΗΠΑ και των άλλων χωρών πετάχτηκαν στην Ελλάδα, στα ασφαλιστικά ταμεία και στο Ελληνικό Δημόσιο. Ευθύνες έχει η ΝΔ σοβαρές, διότι αντί, ενώ κάναμε την απογραφή, ενώ μιλήσαμε για τη δημιουργική λογιστική πριν από το 2004, αντί να στείλουμε τους κυρίους αυτούς στο Ειδικό Δικαστήριο και να σταματήσουμε, καταγγέλλοντας τη συνεργασία με την Goldman Sachs και μηνύοντας την Goldman Sachs ζητώντας αστική αποζημίωση, συνεχίσανε κάποιοι τη συνεργασία με αυτούς τους off shore διεθνείς τραπεζίτες, που ελέγχουν και το ΔΝΤ και συνεχίστηκε η αιμορραγία.
Όσον αφορά στο σκάνδαλο της Siemens,η κοινή γνώμη έχει την εξής άποψη: Πως κανείς δεν θα τιμωρηθεί, κανείς δεν θα πάει φυλακή. Ποιοι εμπλέκονται τελικά στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και από το χώρο της ΝΔ;
Καταρχάς, αυτή τη στιγμή γίνεται Εξεταστική Επιτροπή που σημαίνει ότι προκαταρκτική δεν έχει γίνει όσον αφορά πολιτικούς… Υπήρχαν στοιχεία –προκύπτει από την εξέταση–, τα οποία δεν είχαν αποσταλεί, το εξετάζουμε αυτό. Εμείς, σας πληροφορώ –δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή τα ονόματα, γιατί είναι σε μια διαδικασία εισαγγελική–, έχουμε εντοπίσει πολιτικούς που έχουν πάρει χρήματα, έχουμε εντοπίσει πολιτικούς που έχουν σοβαρές ευθύνες, έχουμε εντοπίσει πολιτικούς, οι οποίοι δεν έχουν διεκδικήσει τα χρήματα που όφειλαν να διεκδικήσουν εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου και αυτοί θα παραπεμφθούν όλοι.
Διότι, εάν δεν παραπεμφθούν, θα είναι το τέλος και ουσιαστικά η απόλυτη ρήξη στη σχέση πολίτη – πολιτικού. Εγώ για πρώτη φορά μπαίνω σε Εξεταστική μετά από 17 χρόνια στο Κοινοβούλιο και σας λέω ότι δεν είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω να είμαι πολιτικός εάν δεν μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια, έχοντας παραπέμψει εκείνους οι οποίοι είναι επίορκοι. Το δεύτερο, αυτό το παραμύθι περί διαγραφής ευθυνών και παραγραφής δεν ισχύει, διότι εδώ πέρα, από τη στιγμή που η χώρα πτωχεύει, υπάρχει το θέμα της εσχάτης προδοσίας. Η εσχάτη προδοσία δεν παραγράφεται.
Το δεύτερο είναι το θέμα της ισχύος των νόμων και του Συντάγματος. Το Σύνταγμα προβλέπει από τις διεθνείς συνθήκες, όπως αυτή του ξεπλύματος του βρόμικου χρήματος, υπήρξε και του εσωτερικού δικαίου. Άρα, επικυρώνει ουσιαστικά το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και το τρίτο είναι ότι υπάρχουν και οι αστικές ευθύνες, οι οποίες από τη στιγμή που δεν έχουν διεκδικηθεί, ανεξαρτήτως αν κάποιος ήταν υπουργός σε προηγούμενη κυβέρνηση… συνεχίζει να έχει ευθύνη. Άρα, θέμα παραγραφής δεν υφίσταται. Και τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μου και όση δύναμη έχω προσωπικά θα το παλέψω όπως και οι συνάδελφοί μου από τα μέλη της Εξεταστικής θα το κάνουν.
Να μιλήσουμε λίγο για τη διαγραφή της κυρίας Μπακογιάννη. Πώς επηρέασε αυτό τη ΝΔ, αν την επηρέασε; Ποια υποθέτετε ότι θα είναι η επόμενη κίνησή της;
Η ΝΔ είναι μια ιστορική παράταξη, εθνική παράταξη, παράταξη με εθνικές ρίζες, με πατριωτικές ρίζες, με λαϊκές ρίζες και με σαφή ιδεολογία. Η αποδοχή παραχώρησης συνταγματικών δικαιωμάτων και η παραδοχή ουσιαστικά συνταγματικής εκτροπής προσκαλώντας το ΔΝΤ με τον τρόπο με τον οποίο έγινε, μας οδήγησε σε μια κοινή απόφαση να ψηφίσουμε «Όχι». Αντιλαμβάνεστε ότι η κυρία Μπακογιάννη πολιτικά αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και να συνταχθεί με την εισβολή στην πατρίδα μας του ΔΝΤ, μέσω μίας πόρτας η οποία δεν είναι και νόμιμη. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Εγώ πιστεύω, όμως, ότι το είχε πάρει απόφαση από πριν και ότι απλώς επέλεξε σε αυτό το σημείο να συγκρουστεί με τη ΝΔ και με τον Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω ότι είναι λάθος η απόφασή της, λυπάμαι για την απόφασή της, αλλά από εκεί και πέρα η ΝΔ είναι ένα κόμμα συντεταγμένο, το οποίο πρέπει να προχωρήσει στο αύριο.
Εσείς νιώθετε ασφαλής με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους χειρισμούς του, ιδιαίτερα όσον αφορά τα εθνικά ζητήματα;
Αν δεν ένιωθα ασφαλής, με την έννοια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προδότης της Ελλάδας, δεν θα αντιδρούσα κοινοβουλευτικά. Εγώ το μόνο που φοβάμαι, εκείνο μάλλον που δεν μου δίνει ασφάλεια, είναι οι χειρισμοί του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του στα θέματα της οικονομικής κρίσης. Κι αυτό φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, που κατέληξαν η Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που δεν αντιμετωπίζεται κατά τον ίδιο τρόπο με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μπαίνει στο ΔΝΤ. Όλες αυτές οι προαναγγελίες και οι διαψεύσεις της κυβέρνησης και οι επί έξι μήνες παλινωδίες με φοβίζουν, γιατί αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός δεν είναι ικανοί να διαπραγματευτούν… εθνικά θέματα. Με την έννοια, όμως, της ανικανότητας και όχι της προδοσίας, διότι δεν θέλω να πιστεύω για κανένα Έλληνα πολιτικό, όπου κι αν ανήκει, ότι είναι μειοδότης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε