ΟΧΙ εκλογές τώρα, ΝΑΙ στην «νωπή λαϊκή εντολή»!
Με βάση το άρθρο 21 του συντάγματος της Ελλάδος, και λόγω της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης, καθώς και των προκλήσεων γιά την Ελλάδα, με αλλαγές άμεσα απαραίτητες, ο Έλληνας πολίτης Νικόλαος Κ . Γεωργαντζάς ζητώ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος, κ. Κάρολο Παπούλια, την άμμεση διάλυση της βουλής και την δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με επιλογή από υπάρχοντες βουλευτές.
Συμφωνώ με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και πρέπει να δράσουμε άμεσα οι Έλληνες πολίτες. Επίγει άμεσα το νοικοκύρεμα όχι μόνο του ελληνικού κράτους αλλά και του ελληνικού έθνους, με διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματος των Ελλήνων γιά την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών.
Η βαθιά κρίση που διέρχεται η Ελλάδα είναι κρίση του σημερινού κράτους που την διαχέει στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών. Το σημερινό κράτος λειτουργεί ως αγχόνη στο λαιμό της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών: δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε, μας συμπαρασύρει στο βυθό μαζί του. Έλληνες καθηγητές μιλούν γιά κράτος κατοχής. Ελευθερωθήκαμε από ένα κράτος εθνικής κατοχής και υποταχθήκαμε σε ένα κράτος πολιτικής κατοχής. Αυτό μας το κράτος σήμερα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνο του 19ου αιώνα.
Φυσικά και μπορούμε να επεξεργασθούμε λύσεις με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων. Χωρίς όμως την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών, χωρίς την πραγματικά «νωπή λαϊκή εντολή», η υπέρβαση της κρίσης δεν θα συμβεί χωρίς ένα ισχυρό ‘σοκ’ που, ίσως, εξαναγκάσει τους ιδιοποιητές του σήμερα κράτους να χαλαρώσουν τα δεσμά που έχουν υφάνει επί της κοινωνίας των Ελλήνων πολιτών.
Ελπίζουμε βέβαια όλοι μας ότι το σοκ τούτο δεν θα προέλθει από μία εθνική καταστροφή. Μπορούμε όμως να την αποκλείσουμε χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές συντάγματος και στρατηγικής;
Η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει αποδεχθεί ήδη την «Ιμιοποίηση» της Ελλάδος στην Τουρκία, ενώ μιά σημαίνουσα μερίδα της ελληνικής διανόησης απεργάζεται τις ιδεολογικές προϋποθέσεις γιά την αποδοχή εκ’ μέρους μας της υποτελείας χωρίς αντιδράσεις. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει άλλη πολιτική διέξοδος από την κρίση παρά η επαναφορά της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών ως εντολέα του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους.
Νόμιζαν μερικοί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα ανάγκαζε την υπάρχουσα πολιτική μας ηγεσία να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή τάξη πραγμάτων. Δεν είναι εξαιρετικά διαφορετική η ΕΕ, αλλά λειτούργησε απελευθερωτικά στο παρελθόν γιά την εκεί κοινωνία. Όμως τώρα βολεύει την ΕΕ να έχει την Ελλάδα σε ελεγχομένη κρίση, γιά να μην δημιουργεί ενστάσεις στην ΕΕ.
Μόνον με την κοινωνία Ελλήνων πολιτών ως εντολέα μπορούν το ελληνικό έθνος και το ελληνικό κράτος να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται. Άλλως πως, θα μας «φορέσει» η Δύση ένα τρίτο πραξικόπημα αλά Μεταξά και Παπαδόπουλο, που θάναι όλο δικό μας. Οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης συνασπισμού που προτείνω, πρέπει να είναι:
1) Ο σχεδιασμός διακομματικής στρατηγικής γιά την εδαφική ακεραιότητα και εθνική άμυνα της Ελλάδος. Η στρατηγική αυτή πρέπει να είναι διάφανη στις ΕΕ και ΗΠΑ (lobby), ενώ η Νορβηγία μπορεί να παίξει έναν ανεξάρτητο συμβουλευτικό ρόλο. Θα τολμούν μετά οι Τούρκοι να κάνουν βολτίτσες με πολεμικά πάνω από τα νησιά μας;
2) Ο σχεδιασμός διακομματικής στρατηγικής γιά την ελληνογνωσία και αντιπαλογνωσία της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών. Πώς μπορεί η κοινωνία Ελλήνων πολιτών να αγνοεί τους αντιπάλους της και το πώς και γιατί είναι και λέγεται κοινωνία Ελλήνων πολιτών; Αυστηρός έλεγχος στις δαπάνες σημαίνει υψηλό κόστος γιά την Ελλάδα. Αντίθετα, ελληνογνωσία και αντιπαλογνωσία της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών, μέσω αγωγής και παιδείας, σημαίνει χαμηλό κόστος έλέγχου δαπανών.
3) Διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματος της Ελλάδος γιά την επαναφορά ηγεμονίας στην κοινωνία Ελλήνων πολιτών. Όπως και οι διακομματικές στρατηγικές, έτσι και οι αλλαγές του συντάγματος πρέπει να είναι διάφανες στις ΕΕ και ΗΠΑ (lobby). Ποιός ξέρει; Ίσως με τις διαρθρωτικές αλλαγές του συντάγματός μας, ο ελληνισμός να δώσει και πάλι τα φώτα του στην Δύση...
4) Διάλυση της κυβέρνησης συνασπισμού και εκλογές γιά την επαναφορά της κοινωνίας Ελλήνων πολιτών ως εντολέα της κυβέρνησης της Ελλάδος.
Μετά εξαιρέτου τιμής,
Νικόλαος Κ . Γεωργαντζάς
Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484, USA
Tel: 1-917-667-4022 | Fax: 1-212-765-5573 | E-mail: georgantzas@fordham.edu
Web:
http://www.bnet.fordham.edu/facultydirectory/management/ngeorgantzas.html
Recent Web: http://www.mams.salford.ac.uk/CORAS/Projects/SD/
Δεν υπάρχουν σχόλια
Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε