ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!

http://istorikathemata.blogspot.com/

Όλη την εβδομάδα ετοίμαζα με κέφι ένα κείμενο για τον φιλέλληνα Φράνκ Αστιγξ, το οποίο ήταν να δημοσιεύσω τώρα. Όμως βρίσκομαι υπό το κράτος μιας μεγάλης οργής που θέλω να την εκτονώσω για αυτό θα το δημοσιεύσω αύριο. Η οργή μου προέρχεται από το εξής:

Πριν λίγο ρώτησαν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Παπανδρέου μετά την συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ γιατί δεν πουλάει Ελληνικά νησιά για να αποπληρώσει το χρέος.

Αυτός κατ΄ αρχάς καταδέχτηκε να απαντήσει, σαν η ερώτηση να είχε νόημα, ειρμό και περιεχόμενο. Δηλαδή σαν να ερωτάται για κάτι που όντως συγκεντρώνει πιθανότητες!!!

Αφού λοιπόν δέχεται να απαντήσει στην "ερώτηση" αυτή, απαντά με έναν εντελώς φιλικό και χλιαρό τρόπο. "Ξέρετε εμείς τα αγαπάμε (cherish) τα νησιά αυτά...χώρια ότι σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη!!!"

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ σε όλους μας γιατί εμείς φταίμε ας μην γελιέται κανείς. Δεν φταίνε ούτε οι ελληνόφωνοι κυβερνήτες, ούτε τα διεφθαρμένα ΜΜΕ ούτε κανείς άλλος. Φταίμε εμείς που επί 30 χρόνια βλέπουμε την κατρακύλα και την ανεχόμαστε γιατί ως τώρα μας βόλευε. Εμείς παρακαλάγαμε για διορισμούς, εμείς εγκαταστήσαμε την διαφθορά στις συναλλαγές μας, εμείς καταφέραμε 1.500.000 (δημόσιοι υπάλληλοι, παπάδες, στρατιωτικοί ΕΠΟΠ για να μειωθεί η στρατιωτική θητεία που ήταν "χάσιμο χρόνου", επιδοτούμενοι αγρότες, όργια προσλήψεων στους ΟΤΑ χωρίς αντικείμενο εργασίας) άνθρωποι να μισθοδοτούνται απευθείας από το Δημόσιο.

Είμαι ιδιαιτέρως οργισμένος και απογοητευμένος που πάντοτε θα ζω σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, που ντρέπεται για την εθνική του υπόσταση, ντρέπεται για την Ιστορία του, καταστρέφει την Παιδεία του. Όλη η κοινωνία έχει καταντήσει όμηρος ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων (ντόπιων και ξένων), επιρροών άλλων κρατών, βίαιων ομάδων της Άκρας Αριστεράς που επικρατούν στο πεζοδρόμιο, οργανωμένων ομάδων εργαζόμενων του δημόσιου τομέα που στην κυριολεξία έχουν τιμαριοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος τους (ΔΕΗ, ΕΡΤ!, εφορίες, πολεοδομίες).

Αισχός και ντροπή σας κ. Παπανδρέου!!! Δεν είναι δυνατόν να συζητάτε για απώλεια εθνικών εδαφών χωρίς να έχει χαθεί πόλεμος!!! είναι δυνατόν; Γνωρίζεται το βάρος του ονόματος που φέρετε; Γνωρίζετε με τι αγώνες, αίμα και μόχθο τα νησια μας εντάχθηκαν στον Εθνικό κορμό;

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ

Ι. Β. Δ.

Ολη η ερώτηση και η απάντηση
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχαριστώ. Κυρία Καγκελάριε, το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένα η γερμανική κυβέρνηση για να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τις οικονομικές αγορές για την οικονομία στην Ελλάδα;

Και κύριε Πρωθυπουργέ, πριν από λίγες ημέρες είχαμε κάποιες προτάσεις από Γερμανούς βουλευτές πώς θα μπορούσατε να περιορίσετε το χρέος σας; Ακούσατε τη δυνατότητα να πουλήσετε και νησιά, αλλά να πουλήσετε και κάποιες επιχειρήσεις. Έχετε ακούσει αυτές τις προτάσεις; Τι θα θέλατε να πείτε εν προκειμένου;

A. MERKEL: Το μόνο το οποίο μπορώ να πω εγώ, είναι ότι το δεύτερο σκέλος της ερώτησης δεν πιστεύω ότι οδηγεί πουθενά, αλλά υποθέτω ότι ο κ. Πρωθυπουργός είναι εκείνος ο οποίος θα πρέπει να απαντήσει.

Τι μπορεί να κάνει η Γερμανία, με ρωτήσατε. Μπορεί να επιδείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Μπορεί πάνω απ’ όλα να μην αφήσει να μιλάνε συνεχώς τα συναισθήματα. Και είναι συναισθήματα αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και κατανόησης της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Δεύτερον. Η Γερμανία και νομίζω ότι αυτό το είπαμε και συνοδεύσαμε αυτό το πρόγραμμα ανανέωσης, το οποίο προτίθεται να ακολουθήσει ως δρόμο η Ελλάδα, για να μπορέσει να επιτύχει αυτή τη μείωση του 4%, μπορούμε λοιπόν να το κάνουμε, ώστε οι θέσεις οι οποίες θα ακούγονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πραγματικά να κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και κατανόηση.

Και πιθανόν μπορεί και κάποιες εμπειρίες ανανέωσης, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο εμείς το κερδίσαμε μέσα σε μέρες, αλλά μέσα σε χρόνια, να τις δώσουμε, να τις συζητήσουμε με την Ελλάδα, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μπορούμε πραγματικά να βοηθήσουμε την Ελλάδα, και ίσως η Ελλάδα να μπορέσει να κερδίσει κάτι. Δεν θα επιβάλουμε κάτι. Μπορούμε όμως να υποβάλουμε προτάσεις και να πούμε πού έχουμε συγκεκριμένες εμπειρίες και πού νομίζουμε ότι οι δομές της χώρας για τον 21ο αιώνα μπορούν να προσαρμοστούν ή όχι.

Οι αγορές δεν κοιτούν μόνο τη σημερινή ημέρα. Κοιτούν αν η διαδικασία την οποία ξεκινάμε, είναι μια διαδικασία η οποία θα κινηθεί σε βάθος χρόνου, ή είναι μόνο μια χρονική στιγμή την οποία αντικατοπτρίζει. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς, η συνεργασία μας με τον κ. Πρωθυπουργό δεν αρχίζει και τελειώνει σήμερα, αλλά είναι μια πολύ πιο σφαιρική προσπάθεια, η οποία θα οδηγήσει ακριβώς στο να μειωθεί το χρέος το οποίο υπάρχει.

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι θέλουμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή και στην προσαρμογή ιδίως της θέσης και της σχέσης πολίτη και κράτους. Εδώ έχουμε μια ουσιαστική εμπειρία εμείς, στη Γερμανία.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ευχαριστώ πολύ Angela. Όσον αφορά τη μείωση του χρέους, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντες τρόποι και αποτελεσματικοί τολμώ να πω, να αντιμετωπίσουμε το χρέος, από το να πουλάμε ελληνικά νησιά!
Κατ’ αρχάς, πρέπει να σας πω ότι εμείς οι Έλληνες αγωνιστήκαμε εδώ και χρόνια, ώστε τα δικά μας νησιά να είναι πραγματικά ελεύθερα ελληνικά νησιά. Και τολμώ να πω ότι θέλουμε να είναι ανεξάρτητα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε. Οπότε το να τα πουλήσουμε, ή να τα ξεπουλήσουμε, είναι κάτι το οποίο δεν σκεφτόμαστε καν.

Αλλά δεν θα βοηθούσε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα, ξέρετε, θα ήταν απλά μια κίνηση την οποία θα κάναμε, ενώ εμείς θέλουμε να έχουμε μια οικονομία η οποία να λειτουργεί. Μια οικονομία η οποία λειτουργεί, η οποία είναι βιώσιμη, σημαίνει να επενδύσει κανείς περισσότερο σ’ αυτά τα νησιά. Ας πούμε, μιλάμε για συνεργασία με τη Γερμανία. Εσείς έχετε πολύ ενδιαφέρουσες τεχνολογίες όσον αφορά την ηλιακή ενέργεια και την αιολική ενέργεια.

Σκεφτείτε τα ελληνικά νησιά τα οποία μπορεί να γίνουν κάποια στιγμή πράσινα νησιά. Μέρος δηλαδή μιας βιώσιμης οικολογικής ανάπτυξης. Θα μπορούσαν να είναι πρότυπα ή μοντέλα. Περιοχές δηλαδή όπου πραγματικά θα είχαμε μια ανάπτυξη, χωρίς να εξαρτιόμαστε από το πετρέλαιο, ή από το κάρβουνο. Θα μπορούσαμε να έχουμε ελληνικά νησιά, τα οποία πραγματικά να παίξουν ρόλο προτύπου για τέτοιου είδους τεχνολογίες.


Θα ήταν μια πιθανή στενή συνεργασία μεταξύ ημών και της Γερμανίας. Σκεφτείτε όμως πώς θα μπορούσε αυτό να παίξει και ένα ρόλο στην τουριστική μας βιομηχανία και να κάνει την τουριστική βιομηχανία όχι μόνο βιώσιμη, αλλά να παίζει έναν ουσιαστικότερο ρόλο απ’ ό,τι μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της οικονομικής βοήθειας την οποία προσφέρει. Αυτός είναι ο δρόμος τον οποίο θα ακολουθήσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια