-->

Header Ads

Πιερρακάκης: «Άρωμα Silicon Valley» στη Θεσσαλονίκη από τα δύο κέντρα ερευνών της Pfizer


αρχείου Eurokinissi

«Άρωμα Silicon Valley» έχουν φέρει στη Θεσσαλονίκη τα δύο κέντρα έρευνας  της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας «Pfizer», αναδεικνύοντας τις γενικότερες «πολύ σπουδαίες προοπτικές» για την πόλη και τους ανθρώπους της, όπως επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ιδίου, του αρμόδιου υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιο και του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, στις εγκαταστάσεις των δύο κέντρων, στο συγκρότημα «East Plaza» στα ανατολικά της πόλης.

«Καταλαβαίνει κάποιος, τόσο από τους πάνω από 400 μηχανικούς, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πόλη και εξυπηρετούν τις παγκόσμιες ανάγκες της Pfizer, όσο και ευρύτερα από τις προοπτικές ανάπτυξης της συγκεκριμένης υποδομής, της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, ότι πραγματικά η πόλη έχει πολύ σπουδαίες προοπτικές, για τους μηχανικούς της και τους ανθρώπους της γενικά. Εμείς αυτές θα τις στηρίξουμε», επισήμανε ο υπουργός.

Στις εγκαταστάσεις των δύο κέντρων της Pfizer - Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) και Παγκόσμιων Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (GBS)- υποδέχτηκαν τους κυρίους Πιερρακάκη και Λιβάνιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas AE Ζαχαρίας Ραγκούσης και ο επικεφαλής του πρώτου από τα δύο hub (CDI) Νίκο Γκαριμπόλντι (Nico Gariboldi).

Ο κ. Γκαριμπόλντι εξήρε το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της κυβέρνησης στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και πρόσθεσε ότι συζητάει με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι σχολιάζουν τον θετικό πρακτικό αντίκτυπο που είχαν στη ζωή τους οι παρεμβάσεις που έγιναν.

Πάνω από 700 εργαζόμενοι

Υπενθυμίζεται ότι το CDI απασχολεί σήμερα 420 στελέχη, κυρίως μηχανικούς υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι εργάζονται πάνω σε παγκόσμια πρότζεκτ της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, στους τομείς της μηχανικής μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, ανάπτυξης λογισμικού και Mηχανικής, agile project management, επιχειρηματικής αρχιτεκτονικής, Επιστήμης των Δεδομένων, αυτοματοποίησης διαδικασιών, σχεδιασμού προϊόντων και εμπειρίας και customer analytics και insights.

Το δεύτερο hub, γνωστό με το αρκτικόλεξο GBS, απασχολεί σήμερα περί τα 300 άτομα και δραστηριοποιείται στον χώρο των ολοκληρωμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων στους τομείς των οικονομικών, του ανθρώπινου δυναμικού, των προμηθειών και της διαχείρισης έργων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα οι κύριοι Πιερρακάκης και Λιβάνιος επισκέφθηκαν το Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub) της Deutsche Telecom (DT) στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εκτιμάται ότι θα απασχολεί πάνω από 500 επιστήμονες πληροφορικής ώς το 2024._

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν με τα περιεχόμενα στου άρθρου.

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.